Jun 18, 2015

[REVIEW] Babeskin Double Serum Premium + Whitening Soap Premium

Kalau sebelum ni, banyak anis tengok review best pasal Beauty Oat keluaran Babeskin. Sekarang ni, ada produk baru dari Babeskin iaitu Double Serum dan juga Whitening Soap! Excited sangat nak cuba produk ni :D

Babeskin Double Serum Premium


Babeskin Double Serum Premium price:
RM119.00 (WM)
RM129.00 (EM)

Contains two serum which are:
1) Repairing Booster (15ml)
2) Ultimate Mega Lift (15ml)

Babeskin Double Serum Premium provides both immediate and long term release to promote radiance from within. It supports natural cell turnover to improve skin texture and tone. The appearance of lines, wrinkles, and enlarged pores is softened, revealing new, healthy skin with a youthful glow. 



Benefits of use:

  • Moisturize skin
  • Firm skin
  • High purity essence
  • Brighten skin color
  • Reduce oily skin
  • Reduce aging spots
  • Improved clogged pores problem


Usage: After washing in the morning and evening, apply 1-2 drops onto palms and pat over the face. For best result, use Repairing Booster and immediately follow with Ultimate Mega Lift.


Babeskin Whitening Soap Premium


Babeskin Whitening Soap price:
RM29.00 (WM)
RM39.00 (EM)

Babeskin Whitening Soap gently cleanses and revitalizes the skin. Whitening Soap formulations based on naturally skin-friendly ingredients and made with fresh-smelling. Great for all skin types, it reveals a smooth, nourished, healthy-looking complexion.

Benefits of use:
  • Moisturize skin
  • Exfoliate skin
  • Brighten and lighten skin
  • Remove dead skin cells
  • Reduce blemishes and dark spots

Usage: Apply gently after taking bath to the areas you wish to whiten and smoothen. Massage thoroughly and leave for 2 minutes. Rinse off and pat dry.

My review
Sedar tak sedar, dah tiga minggu rupanya anis guna product Babeskin ni >_< Cepat betul masa berlalu. Sekarang ni, tengah stress dengan final exam. Maka jerawat memang tak segan silu nak tumbuh, mana dia rasa nak tumbuh, dia tumbuh. Bangun pagi tengah ambik wuduk, tiba-tiba rasa bonjol pulak kat muka, JERAWAT! Tapi nasib baik ada serum Babeskin ni, cepat sikit jerawat nak surut. Parut jerawat pun dah makin pudar :)

Babeskin Double Serum memang cepat meresap ke dalam kulit. Tak perlu guna banyak pun, setitis dua pun dah cukup. Anis memang akan guna kedua-dua serum setiap pagi dan malam. Bau serum ni macam serum lain juga, tak pelik jangan risau. Lepas dah guna serum ni kan, perasan la jugak kulit muka cerah sikit dan kulit sentiasa lembap. Mungkin sebab kulit anis tak banyak masalah, so tak nampak sangat perubahan ketara. Masalah utama just jerawat especially dekat dahi tapi cepat surut sebab guna serum ni :D

Babeskin Whitening Soap pun best guna! First impression memang anis fall in love dengan warna mint green sabun ni. Cantik! Bau pun wangi :) Sabun ni diperkaya dengan Vitamin A, C & E. Memang bagus untuk penjagaan kulit. Selain mencuci, ianya juga boleh tanggalkan sel-sel kulit mati. Sabun ni juga boleh guna untuk badan. Awesome kan!

Current skin condition:

Close up:

Korang boleh dapatkan produk Babeskin di:
Website : www.babeskin365.com
Facebook : www.facebook.com/Babeskin365

ATAU

Hubungi:
012-2444 014 (Nurul)
012-2444 041 (Jane)
018-2444 988 (Fiqa)
011-1888 9948 (Shila)

Till then,
XOxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...