Jun 17, 2015

Nikmati masakan thailand di Chakri Palace untuk berbuka puasa

Sebut je tomyam memang anis menggelupur nak makan! Memang takkan pernah tolak kalau orang ajak makan tomyam sebab tomyam ni memang kegemaran anis. Setiap kali ke Thailand, tomyam tu wajib order. Sedap nye tomyam dekat Thailand tapi nak pergi jauh pulak kan... Hrmm.. But thanks to Fana sebab invite anis ke Chakri Palace, KLCC untuk merasa masakan Thailand di sana ^_^

Nama pun Chakri Palace, suasana dekat restoran ni pun exclusive. Selesa untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan :)



Antara menu buffet sepanjang Ramadhan:

Lamb in Thai Green Curry
Sautéed Squid with Garlic Sauce
Stir Fried Lala with Tomyam Paste
Butter Prawn with Salted Egg

Gerai ikan bakar dan satay



Memang tak muat pinggan nak ambik semua >_<
Tomyam!
Dekat sini ada satu gerai khas untuk sediakan tomyam. Korang boleh pilih nak letak lauk apa dalam tomyam tu. Nak buat mee/bihun/kue teow tomyam pun boleh. Tomyam sedap! Memang rasa keaslian masakan Thailand :)

Dessert

Buffet Ramadhan promotion!

Lokasi:
Imperial Chakri Palace Suria KLCC
Lot 417B, Level 4, Suria KLCC,
50088 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2382 7788/0887
Fax : 03-2382 0269

Chakri Palace juga berada di Pavilion dan Alamanda Shopping Centre

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari:


The bloggers
Terima kasih sekali lagi dekat Fana dan pihak Chakri Palace kerana menjemput anis merasa masakan Thailand yang sememangnya anis suka sangat-sangat. Bulan puasa nanti boleh la singgah lagi tapi kena reserved awal-awal la, takut penuh nanti >_<

Selamat berpuasa ^_^

Till then,
XOxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...