Jun 24, 2015

XES Signature Launch 2015

Pejam celik pejam celik, eh dah seminggu umat Islam berpuasa kan. Cepat betul rasanya. Nanti pejam celik pejam celik dah Raya! Baju raya pun entah ke mana lagi. Kasut dan beg pun sama =_=' Tapi kan, kat dalam entry ni, anis nak tunjuk kat korang koleksi-koleksi XES Signature yang dilancarkan pada bulan lepas. Cantik uolls! Kasut lelaki pun macho gila, tiba-tiba handsome kalau pakai kasut XES ni.. Serious ^_^

Majlis pelancaran XES Signature telah diadakan di Quill City Mall. Majlis ini dihadiri oleh bloggers dan media jemputan. Banyak juga aktiviti menarik yang disediakan oleh pihak XES. Majlis ni memang sangat-sangat happening! Siap ada persembahan tarian macam DSM dalam cerita Pitch Perfect 2 tuu... Havoc!

Makeup ^_^
Dance performance
XES Signature fashion show







XES Signature 2015 collection:













Other new collection:




Cantik kan! Kalau nak cari kasut atau beg raya, boleh lah singgah XES store takpun boleh shopping online je dekat www.xesshoes.com.my 

XES Tagline: Biar Kami Rugi Janji Anda Bergaya

Till then,
XOxo

Jun 22, 2015

TOP 4 SEPHORA ONLINE PRODUCTS

Sephora is a well-know brand especially among the ladies which offers a wide range of makeup items at the best price. Women who are looking for affordable yet quality make up items will definitely fall in love with Sephora beauty collection and I am one of those women. Many women have been spreading the word about Sephora collection and there are four top Sephora products that you should add into your make up kit.

1. Smoky Studio Eye Palette
The Sephora Smoky Studio Eye Palette is a makeup item which ever women should absolutely own. It has a wide array of eyeshadow colours which you could try on depending on your mood. The palette has every colour you ever need to spice up your make up. Oh my God! This is definitely a must-own palette for every beauty junkies!



2. Sephora Lipsticks
If you are looking for affordable yet long lasting lipsticks, Sephora lipstick collection offers stunning lip colours which you could choose from. Ranging from nude shades, coral, pink hues to bright red, you can make your lips look kissable all day long. Choose a lip colour which enhances your facial features and be confident as the colour is very long lasting.



3. Smoothing Concealer
Yes, I can't deny that there are those days where I just have a sudden pimple break out which needs to be quickly fixed, especially for now because I am in the middle of final exams and pimples seems to be growing on my face >_< A good concealer is always the trick to solve my worries away. Gladly, there is a good concealer from Sephora. With Sephora smoothing concealer, you can cover up the spots on your face and get the flawless looking skin in a matter of minutes.



4. Lash Primer
Sephora lash primer provides women the solution of having longer lashes which are hydrated for a fresh appearance. Curl your lashes and apply a few strokes of lash primer and feel amazing the entire day. Make your eyes feel alive and get your Sephora Online makeup items today at ZALORA.


Till then,
XOxo

Jun 18, 2015

[REVIEW] Babeskin Double Serum Premium + Whitening Soap Premium

Kalau sebelum ni, banyak anis tengok review best pasal Beauty Oat keluaran Babeskin. Sekarang ni, ada produk baru dari Babeskin iaitu Double Serum dan juga Whitening Soap! Excited sangat nak cuba produk ni :D

Babeskin Double Serum Premium


Babeskin Double Serum Premium price:
RM119.00 (WM)
RM129.00 (EM)

Contains two serum which are:
1) Repairing Booster (15ml)
2) Ultimate Mega Lift (15ml)

Babeskin Double Serum Premium provides both immediate and long term release to promote radiance from within. It supports natural cell turnover to improve skin texture and tone. The appearance of lines, wrinkles, and enlarged pores is softened, revealing new, healthy skin with a youthful glow. 



Benefits of use:

  • Moisturize skin
  • Firm skin
  • High purity essence
  • Brighten skin color
  • Reduce oily skin
  • Reduce aging spots
  • Improved clogged pores problem


Usage: After washing in the morning and evening, apply 1-2 drops onto palms and pat over the face. For best result, use Repairing Booster and immediately follow with Ultimate Mega Lift.


Babeskin Whitening Soap Premium


Babeskin Whitening Soap price:
RM29.00 (WM)
RM39.00 (EM)

Babeskin Whitening Soap gently cleanses and revitalizes the skin. Whitening Soap formulations based on naturally skin-friendly ingredients and made with fresh-smelling. Great for all skin types, it reveals a smooth, nourished, healthy-looking complexion.

Benefits of use:
  • Moisturize skin
  • Exfoliate skin
  • Brighten and lighten skin
  • Remove dead skin cells
  • Reduce blemishes and dark spots

Usage: Apply gently after taking bath to the areas you wish to whiten and smoothen. Massage thoroughly and leave for 2 minutes. Rinse off and pat dry.

My review
Sedar tak sedar, dah tiga minggu rupanya anis guna product Babeskin ni >_< Cepat betul masa berlalu. Sekarang ni, tengah stress dengan final exam. Maka jerawat memang tak segan silu nak tumbuh, mana dia rasa nak tumbuh, dia tumbuh. Bangun pagi tengah ambik wuduk, tiba-tiba rasa bonjol pulak kat muka, JERAWAT! Tapi nasib baik ada serum Babeskin ni, cepat sikit jerawat nak surut. Parut jerawat pun dah makin pudar :)

Babeskin Double Serum memang cepat meresap ke dalam kulit. Tak perlu guna banyak pun, setitis dua pun dah cukup. Anis memang akan guna kedua-dua serum setiap pagi dan malam. Bau serum ni macam serum lain juga, tak pelik jangan risau. Lepas dah guna serum ni kan, perasan la jugak kulit muka cerah sikit dan kulit sentiasa lembap. Mungkin sebab kulit anis tak banyak masalah, so tak nampak sangat perubahan ketara. Masalah utama just jerawat especially dekat dahi tapi cepat surut sebab guna serum ni :D

Babeskin Whitening Soap pun best guna! First impression memang anis fall in love dengan warna mint green sabun ni. Cantik! Bau pun wangi :) Sabun ni diperkaya dengan Vitamin A, C & E. Memang bagus untuk penjagaan kulit. Selain mencuci, ianya juga boleh tanggalkan sel-sel kulit mati. Sabun ni juga boleh guna untuk badan. Awesome kan!

Current skin condition:

Close up:

Korang boleh dapatkan produk Babeskin di:
Website : www.babeskin365.com
Facebook : www.facebook.com/Babeskin365

ATAU

Hubungi:
012-2444 014 (Nurul)
012-2444 041 (Jane)
018-2444 988 (Fiqa)
011-1888 9948 (Shila)

Till then,
XOxo

Jun 17, 2015

Nikmati masakan thailand di Chakri Palace untuk berbuka puasa

Sebut je tomyam memang anis menggelupur nak makan! Memang takkan pernah tolak kalau orang ajak makan tomyam sebab tomyam ni memang kegemaran anis. Setiap kali ke Thailand, tomyam tu wajib order. Sedap nye tomyam dekat Thailand tapi nak pergi jauh pulak kan... Hrmm.. But thanks to Fana sebab invite anis ke Chakri Palace, KLCC untuk merasa masakan Thailand di sana ^_^

Nama pun Chakri Palace, suasana dekat restoran ni pun exclusive. Selesa untuk berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan :)



Antara menu buffet sepanjang Ramadhan:

Lamb in Thai Green Curry
Sautéed Squid with Garlic Sauce
Stir Fried Lala with Tomyam Paste
Butter Prawn with Salted Egg

Gerai ikan bakar dan satay



Memang tak muat pinggan nak ambik semua >_<
Tomyam!
Dekat sini ada satu gerai khas untuk sediakan tomyam. Korang boleh pilih nak letak lauk apa dalam tomyam tu. Nak buat mee/bihun/kue teow tomyam pun boleh. Tomyam sedap! Memang rasa keaslian masakan Thailand :)

Dessert

Buffet Ramadhan promotion!

Lokasi:
Imperial Chakri Palace Suria KLCC
Lot 417B, Level 4, Suria KLCC,
50088 Kuala Lumpur.
Tel : 03-2382 7788/0887
Fax : 03-2382 0269

Chakri Palace juga berada di Pavilion dan Alamanda Shopping Centre

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari:


The bloggers
Terima kasih sekali lagi dekat Fana dan pihak Chakri Palace kerana menjemput anis merasa masakan Thailand yang sememangnya anis suka sangat-sangat. Bulan puasa nanti boleh la singgah lagi tapi kena reserved awal-awal la, takut penuh nanti >_<

Selamat berpuasa ^_^

Till then,
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...