Apr 4, 2015

Johnny Rockets with friends!

Lega! Yesterday I had last paper for test 1. Lega! English Drama is over. 3 minggu berturut-turut practice for english drama, every night. Even dalam minggu test pun, still practice. Memang muka macam mayat hidup je hari-hari pegi kelas, tersengguk-sengguk kenkonon paham ape lecturer cakap. Bila ada peluang untuk tido je, memang terus lelap. Dalam bas pun sempat lagi tido sebelum sampai fakulti, pastu kena gelak sebab kepala tersenget-senget! Kurang asam punya manusia, pedulik! Janji dapat tido! :D

Al-kisah nye nak cerita pasal Johnny Rockets yang anis pegi hari tu dengan kawan-kawan. Masa ni belum GST lagi tapi dekat Fb Johnny Rockets katanya harga still sama. Kiranya dah termasuk GST. Before that, have you been to Johnny Rockets before? Well, this is my first time dining here and I think I will revisit this restaurant for the delicious milkshake ever!

The night before anis dan kawan-kawan keluar, diorang dah suruh anis search awal-awal nak makan dekat mana. Because we're going to IOI City Mall, then I search for restaurants that are available there. Anis bukak website IOI and search list kedai makan. Nampak nama Johnny Rockets, eh macam best je, macam menarik je... Then search review. Excited tengok decoration restoran ni! Klasik sangat tau. Diorang guna concept classic Americana. Pastu pastu pastu, pekerja diorang akan menari, kalau tak silap dalam sejam setengah sekali. Excited!

Johnny Rockets @ IOI City Mall, Putrajaya
picture credit
picture credit
picture credit
Johnny Rockets at IOI city mall is situated outside of the mall. But no worries, it is still in the area of  IOI city mall, korang just kena keluar dari pintu masuk sikit je... Masa masuk je restoran ni, excited sangat sebab decoration dia cantik! My friend pun teruja! Bila kitorang duduk je, tiba-tiba diorang pasang lagu kuat-kuat and then ada staff beratur depan kaunter. Guess what? They're dancing! It's very entertaining. Lagi-lagi staff sini mostly good-looking. Ehem! Meanwhile watching the dance, we're also ordering our lunch. My first attempt is on The Original.


The Original
RM19.90

Please note that all burgers are served with salads and fries. For me, the price is a bit expensive but okay la kalau nak makan sekali-sekala. And the burger size is quite big. The patty pun tebal! Kalau tak rasa lapar sangat, actually boleh kongsi dua orang satu burger. But on that day everyone is super starving! So, masing-masing order burger masing-masing. Three of my friends choose Smoke House Single. Sebab dalam burger ni ada bacon! Semua macam curious nak tau rasa bacon ni macam mana :D Macam yang kita tau bacon selalunya made of pork but at Johnny Rockets, there are only beef and chicken bacon. You can choose either one of it.

"We do not have halal cert in the restaurant because we have a bar that serves alcohol. However, all our food is halal since we purchase our meat and poultry from local suppliers that have gotten JAKIM Halal Certification."-Johnny Rockets

Smoke House Single (chicken)
RM24.90


Each of us will get the smiley sauce. Bagus betul service diorang dekat sini. *thumbs up! Burger yang anis makan (The Original) sedap! Yang kawan anis order tu pun sedap! Lega rasa bila kawan-kawan pun happy with my choice ^_^ Dapat la jugak merasa bacon... For me, rasa bacon tu macam hot dog tapi nipis dan rangup sikit. It taste good! No wonder mat saleh suka sangat snacking bacon ni. FYI, kat sini bukannya ada burger je, tapi ada jugak Soup & Salads, Sandwiches, Pastas, Hot Dogs and etc. Kalau datang sini, wajib try milkshake dia! Memang sumpah sedap gila! Tiba-tiba rasa jatuh cinta dengan milkshake, dah jadi one of my favourite drinks! Nyums!

Vanilla milkshake
RM14.90

Some of the menu, full menu here.



Lepas dah kekenyangan, kitorang singgah Putrajaya sebab ada Hot Air Balloon Fiesta. Tapi ramai sangat manusia. Kitorang ambik-ambik gambar then terus balik =_='


#WEFIE

#OOTD

Johnny Rockets
Facebook: https://www.facebook.com/johnnyrocketsMY
Instagram: https://instagram.com/johnnyrocketsmy/

Johnny Rockets @ IOI City Mall, Putrajaya. 
Lot GE-16, IOI City Mall, 
Lebuh IRC, IOI Resort City, 
62502, Putrajaya, Sepang. 
Tel: 03-8938 9108

Till then,
XOxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...