Dec 15, 2014

Zolace.com : Butik Baju Muslimah Online Shopping Malaysia!

Kalau korang perasan, dekat entry OOTD anis yang sebelum-sebelum ni, anis memang suka sangat-sangat dress up with something yang nampak lebih modest, loose dan sesuai dengan gaya muslimah. Kalau bukak wardrobe anis sekarang, berapa helai je seluar jeans/slack. Mostly skirt. *tapi kalau pegi class anis selalu pakai seluar sebab senang nak kejar bas >_< Kalau pakai kain nanti jalan tersepit-sepit, konon ayu habis la kejar bas, sekali kena tinggal dengan bas =_=' Tapi kalau pegi event ke hangout ke, anis lagi prefer pakai skirt and blouse.

Disebabkan dekat UPM ni tak henti-henti ada program, lagi-lagi first year, semua benda wajib pegi kan, memang anis takde masa sangat nak keluar shopping. Perempuan kalau nak shopping dia perlukan satu hari khas untuk shopping, baru puas hati! Kan? Faktor kekangan masa ni lah buat anis lagi prefer untuk shopping online.

Kali ni anis nak introduce satu butik online iaitu Zolace! Zolace merupakan online fesyen butik store yang menawarkan pelbagai pilihan baju muslimah seperti blouse muslimah onlinedress muslimahkurung moden onlinelong women palazzo pantstudung bawal plain,  online jewellery dan banyak lagi! Memang rambang mata kalau singgah zolace.com.

Zolace.com

Tak cukup rambang mata lagi? Takpe, kita rambangkan lagi mata korang :p
Kat bawah ni antara baju-baju muslimah yang dijual di Zolace.com:
Colour Me Surprise Blouse Muslimah In Navy Blue (LINK)
RM49

Cadangan penggayaan:
*Kesemua item dalam gambar di atas boleh didapati di Zolace Facebook dan Instagram Zolace Malaysia

Loose blouse ni cantik kan! Sesuai untuk digayakan setiap hari untuk ke kelas, nampak formal dan trendy! Yang penting cover belakang :D

Love At First Sight Blouse Muslimah In Blue (LINK)
RM64

Selain blouse muslimah, Zolace juga tidak ketinggalan menampilkan fesyen dress muslimah terkini!
Antara dress yang menarik minat anis:
Everything's Beautiful Dress Muslimah In Black (LINK)
RM89

Cadangan penggayaan:
*Kesemua item dalam gambar di atas boleh didapati di Zolace.com, Facebook dan Instagram Zolace Malaysia

Lace dress hitam ni memang nampak sangat elegant lagi-lagi kalau pakai time dinner, ditambah lagi dengan aksesori lain, memang menyerlah!

Top Of The Classic Dress Muslimah In Sea Green (LINK)
RM89

Tudung bawal pun ada, plain dan bercorak. Corak floral macam dalam gambar bawah ni nampak sweet kan?

Cantik kan semua! Kalau ikutkan hati, memang banyak yang anis berkenan. Kalau masukkan semua dalam entry, mau panjang berjela >_< Barangan dari Zolace ni dijamin kualitinya. Kalau korang zoom gambar dekat website, korang boleh nampak material dia macam mana, memang high quality!

Mungkin ada yang tertanya-tanya apa istimewanya Zolace ni? Kalau korang nak tahu, Zolace menawarkan free-shipping ke seluruh Malaysia! No minimum order and no end date! Bukan sahaja free-shipping ke Malaysia, Zolace juga menawarkan free-shipping ke Singapore dan Brunei! Jimat lah kos, so boleh la beli skirt labuh banyak-banyak dekat Zolace! Yeay!

Satu lagi yang best pasal Zolace ni adalah setiap hari mereka akan adakan daily deal. Setiap hari akan ada barangan yang dijual dengan harga discount. Bertambah-tambah jimat! Dah la free postage, dapat harga discount pulak tu, barang pun ohsem!

Disebabkan barangan Zolace ni ohsem, anis pun tak terlepas untuk dapatkan barangan from Zolace. Tapi kali ni, anis pilih Sling Over Satchel Bag In Blue sebab beg ni memang sangat-sangat menarik perhatian anis. Ala-ala vintage gittew...

Three style to hold the bag gorgeously:
LOL



Anis juga menggayakan Vibrant Vacation Bangles Bracelet. Ala-ala mami jarum uolls!

Close up

Berkenan dengan beg dan bracelet yang anis pakai tu, klik link kat bawah laju-laju!
Sling Over Satchel Bag In Blue (LINK)
RM79

Vibrant Vacation Bangles Bracelet (LINK)
RM35

Untuk maklumat lanjut dan update terkini, sila layari/follow/like kesemua social media mereka~

Zolace
Website : https://www.zolace.com
Facebook : https://www.facebook.com/ZolaceMalaysia
Twitter : https://twitter.com/ZolaceMalaysia
Pinterest : http://www.pinterest.com/zolacemalaysia/
Instagram : http://instagram.com/zolacemalaysia
Google+ : https://plus.google.com/+ZolaceMalaysia/posts

XOxo

6 comments:

  1. Cantik anis punya OOTD, orangnya lagi cantik ^_^ mieza berkenan dengan pleated long skirt kat Zolace, tak sabar nak beli, hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis banyak berkenan tapi tahan je dari shopping sbb tgh pokai skrg >_<

      Delete
  2. Menarikkkk! Cantik cantik gak barangan dekat Zolace ni..Can't wait for my items to arrived. Rindu nyaaa dgn kak anis~~ HUGS!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan! bestnye shopping! Tau takpe, rindu sangat nak gossip dgn pika... Haritu dtg UPM x bgtau.. merajuk ;(

      Delete
  3. So nice tau ! Nak cubalah jeling jeling kat zolace

    ReplyDelete
  4. Cantik cantik ni nak pergi mane ? Hehehe. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...