Jul 10, 2014

Maybelline HyperSharp Liner review

Assalamualaikum
Hi semua!


Zaman sekarang ni, ada macam-macam style makeup mata contohnya smokey eye, cat eye & etc. Anis memang tak reti la nak buat style2 makeup mata tu semua. Lagi2 cat eye, nak buat ekor dia tu memang kena guna eyeliner yang paling halus dan tajam macam Hypersharp Liner Laser Precision terbaru dari Maybelline!


What is Hypersharp Liner Laser Precision?
It's a new territory of precision with highest laser sharp precision ever at 0.01mm that allows ultra precised design. Its 0.01mm tip with darker pigmentation comes in three shades (Intense Black, Soft Black and Brown for more variety) for color extension. Product is 24 hour smudge proof and has an easy off formula with a laser sharp line. Hypersharp is considered as the finest tip in the market. Line your inner eye, under eye, draw eye tattoos, this liner is a perfect art tool.


My review :


Bagi anis packaging eyeliner ni simple. Hypersharp ni ada tiga warna setakat ni which is Brown, Intense Black and Soft Black. Yang anis review ni warna Brown. Memang jarang anis pakai eyeliner warna Brown tapi warna ni memang sesuai kalau nak buat natural makeup look. Warna eyeliner ni tak terlalu muda dan tak terlalu gelap, macam dalam gambar bawah ni :


Anis actually tak suka pakai eyeliner tebal2. Selalunye anis pakai nipis je, baru nampak natural. Memang senang nak guna eyeliner ni, senang nak lukis. Tapi satu je, kena apply lebih dari dua kali, baru warna dia nampak terang. Selalunya kalau pakai liquid/gel eyeliner, kena tutup mata dan tunggu sampai kering, baru boleh bukak mata sebab nak elak eyeliner tu comot. Tapi Hypersharp Liner ni memang cepat kering. Tak perlu tunggu lama. Sekejap je dah kering. Plus, ianya smudge-proof! Pastu kan, eyeliner ni senang nak remove. Tak perlu nak guna makeup remover. Basuh dengan air pun dah boleh tanggal. So, tak payah susah2 nak tanggal makeup before ambik wuduk. Lepas solat, boleh apply balik Hypersharp Liner ni. Senang je nak guna. Anis yang tak reti guna liquid/gel eyeliner ni pun dah boleh buat cat eye, cer tengok, jadi tak?


Err... Macam sebelah panjang sebelah pendek je... Tak kesah la, janji jadi! So, lepas ni dah boleh buat cat eye! Meow!


Maybelline New York Hypersharp Liner Laser Precision is available June 2014 for a recommended retail price of RM35.90
Maybe it's Maybelline!


XOxo

Jul 1, 2014

Tokyo Love Soap Pure Girls review

Kon'nichiha!


Amboi, fefeeling gadis jepun pulak iolss... Hehehe.. Korang pernah dengar tak sabun famous dari Jepun which is Tokyo Love Soap? Anis selalu nampak orang recommend sabun buku Tokyo Love Soap ni kat social media. Memang ramai yang cakap sabun ni best sebab boleh cerahkan kulit! Honestly, anis bukan lah penggemar sabun buku. Anis lagi prefer liquid or gel type soap sebabnya kalau anis guna sabun buku, kulit anis selalu kering dan menggelupas. Tapi, kali ni anis nak cuba Tokyo Love Soap Pure Girls sebab banyak dah anis baca review yang best2 pasal Tokyo Love Soap ni. Thanks Natta Cosme for this chance! ^_^


There are two types of Tokyo Love Soap which are Original and Pure Girls. Tokyo Love Soap Girls have the same skin whitening and brightening property as the original but with a fresh unique scent of Pink Rose Petal Extracts. We also reformulated this soap and added natural plant sterols from Red Kwao Krua (Butea superba) containing Miroestrol, a natural Estrogenic Phenol clinically proven to minimize pores, smoothen the skin and add a natural rosy tone. The mixture of Miroestrol and Pink Rose Petal Extracts is formulated in such a way that it mimics the natural female sex phermone thought to be important in causing sexual attraction and desire of the human male specie. This is why we called this soap “Girls”! Natural and Organic skin whitening ingredients work in symphony to make skin smoother, radiant, poreless and naturally white with that glowing rosy complexion he surely can’t resist!


Benefit :
- Mimics the scent of natural female phermone
- Creates a natural rosy-white complexion
- Miroestrol from Red Kwao Krua prepares you for that intimate moment
- Powerful natural and organic skin whitening complex
- Lightens the skin as early as the first use
- Refines body hair for a smoother look (Only affects fine hairs. Does not affect the hair, eyebrows and eyelashes.)
- Remove discolorations, freckles, melasma, age spots and dark spots
- Even out skin tone
- Make pores smaller
- Clarify and tone the pores
- Soften and smoothen skin
- Help reduce fine lines, wrinkles and scars
- Mild enough even for use on the intimate areas

Instructions :
1. Wet the skin.
2. Apply Tokyo Love Soap gently to the face and the body.
3. Make a lather and leave the product for atleast 3 minutes.
4. Rinse and repeat if necessary.
5. Use every time you shower for best results.

Warning :
Lycopene is clinically proven to repel UV rays and prevents skin cancer but additional sunblock is STILL required for long sun exposures.

Storage :
Store at room temperature not exceeding 30°C. Avoid exposing the product to high humidity, heat and sunlight.

Ingredients :
Pink Rose Petal Extract, Red Kwao Krua Extract, Lycopene, Hydrolyzed Collagen, Placenta Extract, Ylang-Ylang Flower Oil, Chamomile Flower Extract, Sage Leaf Extract, Rosemary Leaf Extract, Brandy Mint Leaf Extract, Pueraria Root Extract, Aloe Seawife Leaf Extract, Chlorella Extract, Glycyrrhizic Acid 2k, Tea Extract, Persimmon Tannin, Hyaluronic Acid, Sericin, Soybean Milk Fermentation Liquid, Trehalose Betaine, PEG-75, BG, Ethanol, Water, Etidronic Acid, EDTA-4Na.


My Review :


Masa awal2 anis guna sabun ni, perubahan tak lah ketara tapi lama kelamaan kulit makin cerah dan lembut. Boleh rasa perbezaan texture kulit sebelum dan selepas, macam dalam gambar kat atas, kulit anis nampak lebih cerah! Untuk dapatkan best result, korang kena ikut step dia which is sapu sabun ke permukaan kulit yg basah dan biar selama 3 minit untuk sabun tu meresap ke dalam kulit, lepastu bilas. Dah sebulan anis pakai sabun ni, dan anis sangat berpuas hati dengan kesan yang diperolehi. Walaupun dah sebulan pakai sabun ni, tapi ianya masih lagi banyak. Agaknye boleh tahan sampai 3-4 bulan. Sangat jimat! Lagi satu, yang menariknye pasal sabun ni ialah bau sabun ni dapat memikat lelaki. Eceh! Bau sabun ni macam bau rose campur dengan susu. Lembut je bau dia.

Tokyo Love Soap Pure Girl
80g
RM85 (np : RM148)
Buy HERE

Natta Cosme :
website :http://www.nattacosme.com/
fb : https://www.facebook.com/NattaCosme

XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...