Jun 17, 2014

L'OREAL Paris White Perfect Total 10 day cream review

Assalamualaikum
Hi semua!

Sejak anis buat kerja part time kan, kulit muka anis makin gelap sebab sunburn. Cuaca kat Kelantan ni memang panas terik! Sekali sekala je hujan. Almost everyday cuaca panas terik. Bukak kipas paling kuat pun still terasa bahang. Panas dunia pun rasa dah tak boleh nak tahan, apetah lagi panas api neraka. >_<

Salah satu cara anis nak elakkan sunburn jadi makin teruk, anis rajinkan diri jugak untuk pakai sunblock. Sebelum2 ni, sunblock la benda yang anis paling malas nak apply sebab takes time nak tunggu sunblock tu meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Mujur lah sekarang ni ada L'oreal Paris White Perfect Total 10 day cream!


L'oreal Paris White Perfect Total 10 day cream ini merupakan krim pelembap dan pemutih beserta pelindung sinar UV dengan SPF 30 PA+++ Krim ini mengandungi advance formula yang menggabungkan :
- 3 Vitamins (E, B3 & C) known to act in skin layers to help control melanin
- DERMO-SHIELD complex to help protect the skin from several causes of darkening

Selain itu, krim ini juga mempunyai 10 kebaikan yang boleh diperolehi iaitu :

5 Intense Brightening :
- Instant Glow
- Fairer Skin
- Even Tone
- Anti-Dark Spots
- Anti-Shine effect

5 Full Protection :
- Anti-Pollution
- Anti-UVA
- Anti-UVB
- Anti-Oxidation
- Anti-Oiliness Effect

Usage :
Apply every morning on thoroughly cleansed face and neck. Avoid eye contour.


My review :


Packaging : Pump plastic bottle with transparent plastic cap. Bagi anis, packaging dia okay. Kalau nak bawa travel pun senang sebab kecik.


Color : Amethyst

Texture : Walaupun ianya dalam bentuk krim, tapi ianya mudah diratakan dan cepat menyerap ke dalam kulit.

Scent : Bau krim ni macam bau lavender. Wangi!


Dah dekat dua minggu anis guna day cream ni. Sekarang, kesan sunburn pun dah makin kurang. Apa yang paling anis suka pasal day cream ni ialah ianya mencerahkan kulit serta-merta! Secondly, day cream ni juga boleh dijadikan sunblock dengan SPF30 PA+++ So, dah tak payah nak apply banyak2 produk dekat muka, jimat pulak tu.. *biasa la, student kan selalu pokai... Hewhew =_=' Last but not least, kulit rasa lebih segar lepas apply day cream ni. Even cuaca panas terik, kulit still rasa lembap :)

L'OREAL Paris White Perfect Total 10 day cream akan berada di pasaran mulai Jun 2014. Hanya RM39.90 untuk 50ml/botol.

For more information, please refer following links :

Website:
http://www.loreal.my/

Facebook :
https://www.facebook.com/lorealparismalaysia

Instagram:
@LorealParisMY

XOxo

1 comment:

  1. Ika kena cuba kalau Sunburn dah makin kurang <3. a good product <3
    Miss Ika's Blog

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...