Apr 4, 2014

Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence review

Kulit anis kan, kalau terdedah dengan cahaya matahari sikit pun dah boleh sunburn. Even pakai sunblock, still tak boleh lindungi kulit anis sepenuhnya. Mujurlah sekarang ni ada supplement yang dapat membantu mencerahkan kulit di samping merawat masalah-masalah kulit yang lain seperti jerawat, jeragat dan sebagainya. Kalau tengok kat bahagian tangan anis, bahagian yang selalu terdedah dengan cahaya matahari memang lebih gelap berbanding bahagian yang dilindungi dengan baju. Buruk benor rasa. Huhuhu... Well, thanks to HiShop sebab introduce dekat anis Clinicell Oral Skincare! Lepas dah consume Clinicell ni, tona kulit lebih sekata, i loike! :D

Clinicell Oral Skincare ni merupakan sebuah formulasi yang termaju L-Glutathione, kolagen dan astaxanthin yang juga diperkaya dengan ekstrak buah oren, fruktosa, maltodekstrin, ceri acerolla, asid malik dan perasa yang dibenarkan. Produk ini menggunakan 100% bahan aktif semulajadi. Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence tidak hanya menumpukan untuk kulit yang cantik, cerah dan anjal sahaja, ia juga dapat membantu anda untuk mendapatkan rambut yang sihat, mengurangkan rambut gugur dan menguatkan kuku rapuh.

Clinicell Oral Skincare berfungsi dengan mengurangkan melanosit yang menghasilkan melanin. Mengurangkan melanin dalam badan akan membuatkan kulit anda lebih cerah. Proses pemutihan bermula di dalam kulit (lapisan dermis) kemudian ke bahagian luar kulit (lapisan epidermis). Bahan anti oksidan pula akan melindungi sel-sel yang terdapat di dalam badan daripada aktiviti radikal bebas dan melambatkan proses penuaan.



Clinicell (Oral Skincare)
Anti Aging & Whitening Essence
Advance formulation for beauty and health from within
RM120/box (BUY HERE)
15 sachets/box

"We are using 100% all natural active ingredients to ensure your health and beauty experience is safe with maximum result. Feel the differences within two weeks"

Antara kebaikan Clinicell :
- Anti-oksidan
- Memutihkan kulit
- Anti-penuaan
- Menganjalkan kulit
- Melindungi dari sinaran UV
- Melembapkan kulit
- Mengurangkan kedutan dan garis halus
- Mengurangkan jeragat dan jerawat 
- Membantu menyihatkan rambut
- Mengurangkan masalah sakit sendi dan otot
- Menguatkan kuku rapuh
- Menggalakkan pertumbuhan semula kolagen
- Membantu mengeluarkan toksin dari badan
- Mencegah penyakit kanser dan juga penyakit yang berhubung kait dengan sel seperti parkinson dan strok

Ramuan :
Fructose, Maltodextrin, Orange-extract, Fish Collagen, Citric Acid, Acerolla Cherry, L-Glutathione, Malic Acid, Astaxanthin and Permitted Flavour.

Cara penyimpanan :
Simpan di tempat dingin dan kering. Elakkan terdedah kepada cahaya matahari terus dan kelembapan.

Amaran dan langkah berjaga-jaga :
Jauhkan daripada kanak-kanak. Wanita mengandung atau menyusukan anak perlu mendapatkan nasihat doktor sebelum mengambil sebarang suplemen kesihatan.








Anis suka packaging Clinicell ni sebab ianya dalam bentuk paket, so senang especially bila kita nak travel, boleh jimat space. Tambahan pula, setiap paket mempunyai kandungan dengan berat yang sama, so dah tak payah nak sukat-sukat. Just tambah air, shake2 and minum! Texture Clinicell ni pun halus je, tak berketul. So bila mix dengan air, ianya senang larut. 


Cara penyediaan :
Larutkan kandungan sachet ke dalam 150ml air suam atau air sejuk. Kacau dan sedia untuk dihidangkan.

Dos yang disyorkan :
1-2 paket 30 minit sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam bagi kesan maximum.


The result :

First thing yang anis nak cakap, Clinicell ni rasanya SEDAP! Macam minum fresh orange juice, serious sedap! Setiap kali bangun pagi mesti tak sabar nak minum Clinicell ni, dan tak sabar nak tunggu waktu tidur. Kalau boleh, sepanjang hari nak consume Clinicell. Memang sedap, lagi-lagi kalau korang mix dengan air sejuk. Dia rasa macam so fresh so clean! Aha :D 

Waktu first day anis consume Clinicell ni, dekat bahagian dahi anis macam ada jerawat pasir, bila dah seminggu consume, jerawat hilang. Now, dahi licin baq hang! Hehehe... Suka bila kulit licin, lembut pulak tu. Best gila belai-belai. Hiks ^_^ Kalau boleh, anis nak life-time supply Clinicell ni! Dalam tempoh seminggu pengambilan Clinicell ni pun dah rasa sikit-sikit perubahan pada kulit anis which is makin lembut dan cerah serta kulit sentiasa lembap dan segar! Kalau korang try tapi tak berkesan, meh anis bagi tips untuk tambahkan keberkesanan Clinicell :

Tips untuk menambahkan keberkesanan :
1) Minum 8 gelas air sehari
2) Kurangkan atau berhenti merokok
3) Makan lebih sayur-sayuran, buah-buahan dan kekacang seperti brokoli, blackberry, blueberry, walnut dan peacan.
4) Bersenam dan amalkan gaya hidup yang sihat

Daripada kesemua tips kat atas ni, anis paling titikberatkan tips nombor satu iaitu minum lapan gelas air sehari. Dengan pengambilan air yang cukup setiap hari, baru lah badan kita boleh bertindak dengan lebih baik untuk proses penyerapan Clinicell ni dan juga proses pembuangan toksin dari badan. Baru lah berkesan :)

Overall, anis memang suggest korang untuk ambik Clinicell ni. Tempoh masa untuk Clinicell ni memberikan kesan mungkin berbeza-beza untuk setiap orang, bergantung kepada kondisi kulit dan lifestyle masing-masing. Yang penting konsisten ambik Clinicell ni setiap pagi sebelum breakfast dan setiap malam sebelum tidur.

Clinicell (Oral Skincare)
Anti Aging & Whitening Essence
Advance formulation for beauty and health from within
RM120/box (BUY HERE)
15 sachets/box

Berita baik untuk pembaca anisempoi.com!
Get RM20 off when you purchase RM99 and above at HiShop
Discount code : CLINICELL
*valid until 30 April 2014

Website : www.hishop.my
Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter :  http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...