Mar 3, 2014

O'slee Pomegranate Milky Mask review

Dalam banyak-banyak skin care, mask adalah my favourite! Kalau masuk kedai yang jual barangan skin care tak pun browse online shop yang jual barangan skin care, my first attraction is mask! Dah bermacam-macam jenis mask anis dah cuba. Seronok pakai mask ni, sebab kulit akan makin cantik ^_^ Dalam seminggu, digalakkan untuk pakai mask 2-3 kali untuk kesan yang lebih effective.
Mostly mask yang anis jumpa, kebanyakannya diperbuat daripada extract bahan semula jadi seperti buah delima macam dalam O'slee Pomegranate Milky Mask yang anis nak review ni.

O'slee Pomegranate Milky Mask
RM59.90/50ml



Kalau kita tengok dalam gambar di atas, memang banyak kelebihan buah delima (pomegranate) ni seperti anti-oxidant, whitening dan anti-aging. Antara kandungan utama O'slee Pomegranate Milky Mask adalah Hyaluronic Acid, Milk Extracts dan Pomegranate Fruit



1) Mula-mula cuci muka terlebih dahulu. Kalau rajin, scrub muka sekali. 
2) Then, keringkan muka dengan tuala bersih.
3) Gunakan mask stick yang disediakan untuk mengambil mask dari botol dan sapu sekata mask pada muka, elakkan kawasan mata.
4) Biarkan selama 10-15 minit kemudian bilas. Digalakkan untuk guna cleansing sponge yang disediakan untuk pembersihan yang lebih efektif.







Packaging : Anis suka packaging mask ni sebab nampak comel. The packaging is made of glass jar with plastic cap. Bersama dengan mask ni, ada disediakan mask stick and cleansing sponge. Tapi dalam anis punya kotak, takde mask stick. Maybe tercicir. So, anis guna tangan je untuk ambik mask tu. Kalau nak more hygenic, korang boleh guna sudu plastik, sudu ice-cream tu... hehehe

Scent : Bau mask ni wangi sangat and very refreshing! Bau dia masam manis macam buah delima lah :)

Colour : Light purple

Texture : Creamy tapi senang nak sapu ke seluruh muka.





This is my first time using this mask and I already like it! I like this O'slee Pomegranate Milky Mask because it nourishes my skin very well. Pore is less visible as you can see in the picture below and the best thing is it whitens my skin tone a little bit. Yeay!

*Excuse my not so flawless skin >_<

Other than that, it moisturize my skin and make it firmer. Lepas dah guna mask ni, anis akan guna toner and surprisingly there is no dirt on cotton pad and it means that this O'slee Pomegranate Milky Mask definitely helps to clean my face with its deep cleansing property. Bagi anis, mask ni boleh dikatakan price worthy sebab ianya boleh tahan lama dan harganya juga affordable. O'slee Pomegranate Milky Mask boleh dibeli di Guardian Pharmacy.

O'slee :
Website : www.oslee.com.my
Hotline : +06017 462 2366

Guardian :
Website : www.guardian.com.my
Facebook : www.facebook.com/GuardianMalaysia


XOxo

6 comments:

  1. Replies
    1. Serious menarik, akak farah should try this :)

      Delete
  2. Packaging die cantik...tengok anis pkai cm nk beli je....tp mmg kulit anis da cantik...pkai pape pown mesti cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan packaging dia ^_^ Hehehe... kulit anis biasa2 je wak... eh, awak pun sama :)

      Delete
  3. bestnya! dah lama teringin nak pakai mask ni tapi cant really buy yet, i have too many masks already :( kalau ada dalam single pack for one time use kan best!

    ReplyDelete
  4. Anis, buah delima ni dah lah memang bagus utk kesihatan.
    ni tambah lg utk kecantikan!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...