Mar 28, 2014

Miss Hana Gel Eyeliner review

Hi uolls! Lama tak merepek dekat blog. Teheee >_< Rasanya ada readers blog anis ni adik-adik yang baru dapat result SPM kan? Walau apa pun result yang korang dapat, bersyukur dan jangan putus asa. SPM ni memang lah penting tapi bukan penentu segala-galanya. Ingat, rezeki Allah ada di mana-mana, oryte ^_^ Yang penting sekarang ni, pilihan korang untuk masa depan. Fikir betul-betul dan buatlah pilihan yang tepat =)

Bila usia dah menginjak ke alam dewasa, mula lah rasa nak belajar bermake-up. Bagi anis kan, eyeliner is a must-have makeup for every girls! Waktu mula-mula nak belajar makeup dulu, anis start dengan belajar pakai eyeliner. Mula-mula memang kekok. Sebelah tebal, sebelah lagi nipis. Bengkang-bengkok nye lagi. hahaha :D Bila banyak kali practice, baru lah menjadi. Untuk beginners, anis sarankan untuk guna eyeliner yang jenis pencil/pen. Senang nak handle. Macam Miss Hana Gel Eyeliner ni, senang nak guna, sesuai untuk beginners, juga untuk professionals!

Miss Hana Gel Eyeliner

Miss Hana Gel Eyeliner
RM34.90 24.90 (BUY HERE)
1.5g
Made in Taiwan
Choices of colours :
01 Night Black
02 Galacy Black
03 Choco Brown
04 Golden Brown




Miss Hana Gel Eyeliner

Anis suka sangat packaging eyeliner ni, first, sebab ianya bewarna pink! Second, sebab design nya yang ala-ala vintage and kawai gittew... CUTE! Seronok tengok makeup yang cantik-cantik comey-comey ni, baru meriah! hehehe... Anis ada dua warna Miss Hana Gel Eyeliner which are Night Black and Choco Brown. Both colours are great! By only one stroke, you can get the colour, well-concentrated. 


The tip is blunt but you can sharp it by using sharpener. Even the tip is blunt, i still can manage to make thin line along my upper eyelid when i want to produce a natural look. A blunt tip is very useful when i want to bold the line like how i apply it for the japanese inspired look below. The best thing is, it is extremely waterproof removable-a long time anti-sweatanti-tearsoil, and maintain a whole day without smudges, so it can be used to line your waterline as well!

Waterproof + smudge-free test

Miss Hana Gel Eyeliner terbukti kalis air dan kalau korang gosok, the eyeliner still there but a bit fade. Di samping itu juga, eyeliner ini ternyata smudge-free! Sesuai untuk orang yang ada single or double eyelid.

Let's give it a try!

01 Night Black
Japanese inspired look






03 Choco Brown
Natural makeup look





Overall, Miss Hana Gel Eyeliner is worth to buy, in fact the price is not that expensive, scroll down and you can get extra discount which will make it costs less than RM20! The colours are nice especially the choco brown which i found that it is a bit shimmering. Cool! Walaupun eyeliner ini kalis air, tapi ianya mudah ditanggalkan menggunakan makeup remover. Ianya juga mudah digunakan, easy to handle to produce smooth line. 

Special to all my readers!
Get RM5 discount when you purchase any colour of Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner
(RM24.90-RM5 = RM19.90)
Discount code : MISSHANA
Expiry date : 15 May 2014

Natta Cosme :
Website : www.nattacosme.com
Instagram : instagram.com/nattacosme (#nattacosme)

XOxo

3 comments:

  1. anisssss , kitaa pun dapat eyeliner ni , best kaaaaaan! lepastuu comel sgt :'DD

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.

    If belum join GA Nad dan Liniey, jemput join ea :) Ada 2 top refferal, jadi dinasihatkan join secepat mungkin utk berpeluang menang top refferal.

    Kalau dah join, teruskan promote GA menggunakan link entri penyertaan korang ea.

    Dan..

    96 hadiah random untuk dimenangi !

    http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

    Untuk melihat senarai sponsor beserta hadiah boleh klik link http://www.linieynor.com/2014/03/senarai-sponsor-dan-hadiah-sweet.html

    :)

    ReplyDelete
  3. singah sini lepas jumpa kbmall ptg tadi. hihi :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...