Mar 8, 2014

Fusion Beauty Ultraflesh shinebox review

It's makeup review time!!! Time bosan2 kan, anis selalu main makeup2. hehehe... *Tutup muka >_< Eh eh  macam korang tak pernah buat kan.. Maksud anis, all of you girls... Kalau lelaki memang tak la kan tapi mungkin ada sorang dua.. hukhuk.. 

Setiap kali makeup kan, anis suka start dengan bahagian mata. Nak pakai eyeshadow tu yang lama sikit. Maklum lah amateur... Kalau tengok tutorial makeup kat youtube, most of them suggest untuk pakai highlighter dekat inner corner of the eye, nak bagi nampak segar or awake katanya. Thanks to Strawberrynet because they give me this Ultraflesh shinebox to play with ^_^

Nicely wrap by strawberrynet





ULTRAFLESH shinebox
Highlight and Shimmer Collection
Net Weight :
- Enhancer powder : 4.2g/0.15oz
- Cream shimmers : 3.2g/0.11oz
- Highlighter eyeliners : 0.19g/0.01oz
Made in USA




This Ultraflesh shinebox is a 5-piece set which contains two all over highlighters, two all over shimmers and one all over enhancer. The packaging is quite attractive. From one box, it can be part into four compartments (including the cover). Below the cover is the enhancer powder, the second compartment is cream shimmers and the last one is highlighter eyeliners. The box is light and compact. So, kalau nak letak dalam handbag and bawak ke mana-mana pun tak jadi masalah :)


Enhancer powder

Swatch :

Untuk enhancer powder ni anis gunakan dekat bawah cheek bone tapi anis tak sapu tebal-tebal sebab takut nampak cengkung. Enhancer powder ni bagi anis kena sapu banyak kali baru dapat build up the colour. Takpun, untuk buatkan warna dia lebih menyerlah dan tahan lama, anis suggest korang guna face primer. Warna enhancer powder ni more to bronze and a bit shimmery.

Cream shimmers

Swatch :

Ada dua warna untuk cream shimmers ni, satu macam rose gold dan satu lagi gold. Bagi anis, ianya sesuai untuk dijadikan eyeshadow base dan juga guna untuk highlight eyebrow bone. The colour quite pigmented. 

Highlighter eyeliner in nude shimmer and secret shimmer


Swatch :

Highlighter eyeliner ni anis guna untuk line the inner corner. Warna dia memang cantik, a bit shimmery. These eyeliners are quite small but easy to handle. Satu je yang anis tak suka pasal highlighter eyeliner ni ialah ianya cepat hilang/tanggal (not smudge-proof). 


Photo session!




Fusion Beauty Ultraflesh shinebox is available at strawberrynet.com


XOxo

3 comments:

  1. Wahh bestnya. Been eyeing this since I saw another review from a fellow blogger too.

    ReplyDelete
  2. Yes..pika pun suka main makeup2 tanpa sebab..hahahaa..habbit2..
    Ultrashine ni best kan..buat muka nampak glowing effect giteww..

    ReplyDelete
  3. Dah dapat. tapi belum pernah cuba lagi. huhu.
    One day maybe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...