Mar 28, 2014

Miss Hana Gel Eyeliner review

Hi uolls! Lama tak merepek dekat blog. Teheee >_< Rasanya ada readers blog anis ni adik-adik yang baru dapat result SPM kan? Walau apa pun result yang korang dapat, bersyukur dan jangan putus asa. SPM ni memang lah penting tapi bukan penentu segala-galanya. Ingat, rezeki Allah ada di mana-mana, oryte ^_^ Yang penting sekarang ni, pilihan korang untuk masa depan. Fikir betul-betul dan buatlah pilihan yang tepat =)

Bila usia dah menginjak ke alam dewasa, mula lah rasa nak belajar bermake-up. Bagi anis kan, eyeliner is a must-have makeup for every girls! Waktu mula-mula nak belajar makeup dulu, anis start dengan belajar pakai eyeliner. Mula-mula memang kekok. Sebelah tebal, sebelah lagi nipis. Bengkang-bengkok nye lagi. hahaha :D Bila banyak kali practice, baru lah menjadi. Untuk beginners, anis sarankan untuk guna eyeliner yang jenis pencil/pen. Senang nak handle. Macam Miss Hana Gel Eyeliner ni, senang nak guna, sesuai untuk beginners, juga untuk professionals!

Miss Hana Gel Eyeliner

Miss Hana Gel Eyeliner
RM34.90 24.90 (BUY HERE)
1.5g
Made in Taiwan
Choices of colours :
01 Night Black
02 Galacy Black
03 Choco Brown
04 Golden Brown




Miss Hana Gel Eyeliner

Anis suka sangat packaging eyeliner ni, first, sebab ianya bewarna pink! Second, sebab design nya yang ala-ala vintage and kawai gittew... CUTE! Seronok tengok makeup yang cantik-cantik comey-comey ni, baru meriah! hehehe... Anis ada dua warna Miss Hana Gel Eyeliner which are Night Black and Choco Brown. Both colours are great! By only one stroke, you can get the colour, well-concentrated. 


The tip is blunt but you can sharp it by using sharpener. Even the tip is blunt, i still can manage to make thin line along my upper eyelid when i want to produce a natural look. A blunt tip is very useful when i want to bold the line like how i apply it for the japanese inspired look below. The best thing is, it is extremely waterproof removable-a long time anti-sweatanti-tearsoil, and maintain a whole day without smudges, so it can be used to line your waterline as well!

Waterproof + smudge-free test

Miss Hana Gel Eyeliner terbukti kalis air dan kalau korang gosok, the eyeliner still there but a bit fade. Di samping itu juga, eyeliner ini ternyata smudge-free! Sesuai untuk orang yang ada single or double eyelid.

Let's give it a try!

01 Night Black
Japanese inspired look






03 Choco Brown
Natural makeup look





Overall, Miss Hana Gel Eyeliner is worth to buy, in fact the price is not that expensive, scroll down and you can get extra discount which will make it costs less than RM20! The colours are nice especially the choco brown which i found that it is a bit shimmering. Cool! Walaupun eyeliner ini kalis air, tapi ianya mudah ditanggalkan menggunakan makeup remover. Ianya juga mudah digunakan, easy to handle to produce smooth line. 

Special to all my readers!
Get RM5 discount when you purchase any colour of Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner
(RM24.90-RM5 = RM19.90)
Discount code : MISSHANA
Expiry date : 15 May 2014

Natta Cosme :
Website : www.nattacosme.com
Instagram : instagram.com/nattacosme (#nattacosme)

XOxo

Mar 26, 2014

Kak Ami Schaheera-the true inspiration

Assalamualaikum

Pagi tadi, sangat terkejut bila anis dapat tahu yang Kak Ami Schaheera telah pulang ke rahmatullah... Innalillahiwainnaillahiraji'un... Ya Allah, dunia telah kehilangan seorang yang benar-benar kuat dalam menempuh dugaan dariMu. Kak Ami menghidapi kanser iaitu leukemia sejak empat tahun yang lalu. Waktu pertama kali anis jumpa Kak Ami, beliau seorang yang sangat humble and friendly. Walaupun beliau seorang blogger yang terkenal, tapi beliau tak sombong and she is a very down to earth person. I respect her. Kak Ami seorang yang kuat, walaupun terpaksa membuat chemotherapy sepertimana yang diceritakan melalui instagram dan facebook beliau, beliau tetap berfikiran positive and keep smiling. She gives me strength and inspire me to keep being strong in whatever misery i've been going through. Kak Ami, Allah lebih sayangkan akak... Semoga tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah...


Wassalam...

Mar 8, 2014

Fusion Beauty Ultraflesh shinebox review

It's makeup review time!!! Time bosan2 kan, anis selalu main makeup2. hehehe... *Tutup muka >_< Eh eh  macam korang tak pernah buat kan.. Maksud anis, all of you girls... Kalau lelaki memang tak la kan tapi mungkin ada sorang dua.. hukhuk.. 

Setiap kali makeup kan, anis suka start dengan bahagian mata. Nak pakai eyeshadow tu yang lama sikit. Maklum lah amateur... Kalau tengok tutorial makeup kat youtube, most of them suggest untuk pakai highlighter dekat inner corner of the eye, nak bagi nampak segar or awake katanya. Thanks to Strawberrynet because they give me this Ultraflesh shinebox to play with ^_^

Nicely wrap by strawberrynet





ULTRAFLESH shinebox
Highlight and Shimmer Collection
Net Weight :
- Enhancer powder : 4.2g/0.15oz
- Cream shimmers : 3.2g/0.11oz
- Highlighter eyeliners : 0.19g/0.01oz
Made in USA




This Ultraflesh shinebox is a 5-piece set which contains two all over highlighters, two all over shimmers and one all over enhancer. The packaging is quite attractive. From one box, it can be part into four compartments (including the cover). Below the cover is the enhancer powder, the second compartment is cream shimmers and the last one is highlighter eyeliners. The box is light and compact. So, kalau nak letak dalam handbag and bawak ke mana-mana pun tak jadi masalah :)


Enhancer powder

Swatch :

Untuk enhancer powder ni anis gunakan dekat bawah cheek bone tapi anis tak sapu tebal-tebal sebab takut nampak cengkung. Enhancer powder ni bagi anis kena sapu banyak kali baru dapat build up the colour. Takpun, untuk buatkan warna dia lebih menyerlah dan tahan lama, anis suggest korang guna face primer. Warna enhancer powder ni more to bronze and a bit shimmery.

Cream shimmers

Swatch :

Ada dua warna untuk cream shimmers ni, satu macam rose gold dan satu lagi gold. Bagi anis, ianya sesuai untuk dijadikan eyeshadow base dan juga guna untuk highlight eyebrow bone. The colour quite pigmented. 

Highlighter eyeliner in nude shimmer and secret shimmer


Swatch :

Highlighter eyeliner ni anis guna untuk line the inner corner. Warna dia memang cantik, a bit shimmery. These eyeliners are quite small but easy to handle. Satu je yang anis tak suka pasal highlighter eyeliner ni ialah ianya cepat hilang/tanggal (not smudge-proof). 


Photo session!




Fusion Beauty Ultraflesh shinebox is available at strawberrynet.com


XOxo

Mar 3, 2014

O'slee Pomegranate Milky Mask review

Dalam banyak-banyak skin care, mask adalah my favourite! Kalau masuk kedai yang jual barangan skin care tak pun browse online shop yang jual barangan skin care, my first attraction is mask! Dah bermacam-macam jenis mask anis dah cuba. Seronok pakai mask ni, sebab kulit akan makin cantik ^_^ Dalam seminggu, digalakkan untuk pakai mask 2-3 kali untuk kesan yang lebih effective.
Mostly mask yang anis jumpa, kebanyakannya diperbuat daripada extract bahan semula jadi seperti buah delima macam dalam O'slee Pomegranate Milky Mask yang anis nak review ni.

O'slee Pomegranate Milky Mask
RM59.90/50ml



Kalau kita tengok dalam gambar di atas, memang banyak kelebihan buah delima (pomegranate) ni seperti anti-oxidant, whitening dan anti-aging. Antara kandungan utama O'slee Pomegranate Milky Mask adalah Hyaluronic Acid, Milk Extracts dan Pomegranate Fruit



1) Mula-mula cuci muka terlebih dahulu. Kalau rajin, scrub muka sekali. 
2) Then, keringkan muka dengan tuala bersih.
3) Gunakan mask stick yang disediakan untuk mengambil mask dari botol dan sapu sekata mask pada muka, elakkan kawasan mata.
4) Biarkan selama 10-15 minit kemudian bilas. Digalakkan untuk guna cleansing sponge yang disediakan untuk pembersihan yang lebih efektif.







Packaging : Anis suka packaging mask ni sebab nampak comel. The packaging is made of glass jar with plastic cap. Bersama dengan mask ni, ada disediakan mask stick and cleansing sponge. Tapi dalam anis punya kotak, takde mask stick. Maybe tercicir. So, anis guna tangan je untuk ambik mask tu. Kalau nak more hygenic, korang boleh guna sudu plastik, sudu ice-cream tu... hehehe

Scent : Bau mask ni wangi sangat and very refreshing! Bau dia masam manis macam buah delima lah :)

Colour : Light purple

Texture : Creamy tapi senang nak sapu ke seluruh muka.





This is my first time using this mask and I already like it! I like this O'slee Pomegranate Milky Mask because it nourishes my skin very well. Pore is less visible as you can see in the picture below and the best thing is it whitens my skin tone a little bit. Yeay!

*Excuse my not so flawless skin >_<

Other than that, it moisturize my skin and make it firmer. Lepas dah guna mask ni, anis akan guna toner and surprisingly there is no dirt on cotton pad and it means that this O'slee Pomegranate Milky Mask definitely helps to clean my face with its deep cleansing property. Bagi anis, mask ni boleh dikatakan price worthy sebab ianya boleh tahan lama dan harganya juga affordable. O'slee Pomegranate Milky Mask boleh dibeli di Guardian Pharmacy.

O'slee :
Website : www.oslee.com.my
Hotline : +06017 462 2366

Guardian :
Website : www.guardian.com.my
Facebook : www.facebook.com/GuardianMalaysia


XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...