Feb 28, 2014

Kepentingan sun block + YADAH Oh My Sun Block review

Sekarang ni, panasnye yang amat! Kalau kita perhati dekat langit, memang tak banyak awan. Waktu musim kemarau macam ni, anis memang banyakkan minum air masak untuk pastikan badan anis hydrated. Waktu musim-musim macam ni, kulit pun kena jaga elok-elok. Paling penting, anis akan pakai sun block setiap hari untuk lindungi kulit anis dari sinaran matahari yang terdiri daripada ultraviolet rays seperti UVA, UVB dan UVC.

Ultraviolet rays :
UVA rays are present throughout the day and are the most important cause of premature aging of the skin. In addition, UVA rays are responsible for photosensitivity reactions and also contribute to skin cancer.

UVB rays are most intense from 10:00 am to 4:00 pm and are most responsible for sunburn and skin cancer development.

UVC rays are filtered by the ozone layer and do not reach the earth’s surface.

So, kalau kita terdedah dengan UV rays ni, kulit akan cepat sunburn, berlakunya premature aging of the skinwrinkle dan yang paling teruk sekali ialah skin cancer.

Tips memakai sun block :
- Apply 15-30 minutes before expose to sun.
- Reapply after swimming or strenuous exercise
- Apply often if work outdoors

Pada akhir bulan January yang lalu, YADAH telah melancarkan produk terbaru mereka iaitu Oh My Sun Block! Sebelum ni, anis ada cerita pasal produk YADAH seperti lip tint dan mascara, klik SINI untuk baca.

Picture credit

YADAH Oh My Sun Block
SPF35/PA++
RM49
50ml
Suitable for all skin type
Made in Korea


Oh My Sun Block ini sesuai untuk dipakai setiap hari dan dapat melindungi kulit muka daripada harmful UV Rays dengan SPF35/PA++! Ianya diperbuat daripada bahan semula jadi seperti Aloe Vera, Chamomile and Lavender, serta bebas daripada 8 harmful chemical ingredients seperti Paraben, Benzophenone, Talc, Mineral Oil, Sulfate Surfactant, Propylene Glycol, Tar Colorant and Triethamolamine. Ianya juga non-acnegenic and non-comedogenic serta difourmalisikan dengan sebum control. Oh My Sun Block ini dikatakan dapat memberikan kelembapan pada kulit dengan berkesan kerana ianya mengandungi 70% water base which can increased hydration level by 40%!


YADAH Oh My Sun Block

YADAH Oh My Sun Block

Packaging : Seperti biasa, packaging YADAH memang sentiasa comel! Oh My Sun Block is available in two sizes which are 20ml and 50ml.

Scent : Citrus / lemon.


Colour : White but it will be colourless after blending.

Texture : Creamy, lightweight and give matte finish.


I am totally in love with this sun block! Texture dia memang sangat ringan, tak sticky dan cepat meresap ke dalam kulit serta ianya juga menjadikan kulit muka anis lembap serta lembut. The scent is very pleasant and calming, not like other sun block that i had tried. Last but not least, it gives matte finish and i noticed that my skin a bit brighter. 


Exclusively available at Sa Sa

For more information, please visit :
Sa Sa :
Website : www.sasa.com

Yadah :
Instagram : #YadahMalaysia

Buy Yadah products via online at Zalora.com.myHermo.my and MIVVA.com

XOxo

5 comments:

  1. haaai anis! comel sgt product, the packaging the cartoon is comel :) love it

    btw anis, hritu npk during fish spa kt kenko tp segan nk tegur anis.

    done follow here

    ReplyDelete
  2. lepas my sunblock finish, nak try yadah punya pulak!

    ReplyDelete
  3. Akak pun pakai sunblock Yadah ni. suka pulak... dan best sebab cepat kering!

    ReplyDelete
  4. Wah..boleh try la Yadah sunblock ni nanti..^^..haritu jiajia nampak anis kat kenko fish spa..kita cakap sikit je niat nak borak2 panjang sikit ngn anis, tapi segan larr..T.T...btw anis comel sangat2!! =) <3

    ReplyDelete
  5. sunblock mmg pntg nak2 klu kulit cpt burn cm mai ni...T_T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...