Jan 14, 2014

New Year Celebration with YADAH

How was your 2014 so far? Great? As for me, I started my 2014 blogging event with New Year Celebration with YADAH, my favorite Korean brand! Thank you so much to The Butterfly Project and YADAH for choosing me as one of the lucky bloggers to attend this lovely event. I had so much fun during the event and now let me share with you about the fun evening, shall we? ^_^

Event ini telah diadakan di Little Wonton, TTDI pada 4 Januari yang lepas. First time anis jumpa restoran yang berada di tingkat atas, biasa kat bahagian bawah kan. This is rare for me 0_0 hehehe...


I was impressed with the ambience of this restaurant! Sangat cantik, cozy dan tenang je rasa... ^_^


Lovely!


The menu for the event :




Memang makan banyak hari tu. Kenyang! ^_^ Overall, memang sedap. Sebelum ni anis pernah rasa Noodles Spicy Thai so kali ni anis cuba Noodles Vinegar Garlic. Dua-dua sedap dan memang korang patut cuba lah kalau datang sini. Sweet Wonton's Banana Chocolate & Kaya Banana memang sangat-sangat unik. Isi dia padat! Rasa dia manis...macam anis lah :p So, if you want to try something new, don't hesitate to come here and try their signature menu, okeh =)

Little Wonton :
Address : 20 - 1, Lorong Rahim Kajai 14, TTDI 
60000 Kuala Lumpur, Malaysia

Sebelum ni anis ada review produk dari YADAH dekat entry INI. Memang anis suka sangat dengan brand YADAH ni sebab ianya berasaskan bahan semula jadi, so less harmful chemical for me, yeay! 

YADAH products displayed on that day






During this event, a lot of fun activities were being held. At first, we had being introduce to YADAH (you can read my previous blogpost to know more about YADAH, click HERE)and then proceed to introduction of the new product from YADAH which is Oh My Sun Block. Then, we had a product testing!

Elaine shows three different sun block labeled with A, B and C


Sun block A agak sticky, the scent is just okey and gives color like a foundation. Sun block B lebih senang meresap, baunya wangi macam ada bau lemon grass sikit-sikit (yang macam bau spa tu) dan ianya colorless. Sun block C juga senang absorb, bau dia juga wangi tapi tak terlalu kuat serta sedikit bewarna tapi tak terlalu obvious. So which one do you think YADAH Oh My Sun Block is? The answer is....... B! 

Next, dua orang blogger dipilih untuk buat testing YADAH Lip Tint Balm. Mereka perlu menyapu lip tint balm, kemudian makan mee sup dan lihat sama ada lip tint balm ni stay atau tak. Biasa kalau kita pakai lip balm, bila makan ianya akan hilang kan dan lepas tu kita kena sapu balik lip balm to make sure our lips are moist. Tapi dengan YADAH Lip Tint Balm ni, korang tak perlu banyak kali sapu sebab ianya terbukti tahan lama!

Two bloggers applying YADAH Lip Tint Balm

Lepas tu, kitorang test best seller product from YADAH iaitu YADAH Bubble Deep Cleanser. Kitorang diberi pencil and liquid eyeliner to test the effectiveness of this cleanser. One pump is more than enough to clean one whole face. So, untuk test ni just guna sikit je. Bubble Deep Cleanser ni dalam bentuk foam, tak perlu tambah air. Bersihkan selama 1 minit and see the result. Pencil eyeliner lebih mudah dibersihkan berbanding liquid eyeliner. So, kena gosok kuat-kuat sikit supaya hilang. In my opinion, better to use makeup remover first and then clean your face with this cleanser. Lepas dah bersih guna cleanser ni, kulit anis terasa lebih lembut dan licin, rasa bersih!

* Star shape : Liquid eyeliner
Love shape : Pencil eyeliner

At the end of this event, kitorang kena rate produk YADAH dan nyatakan pendapat tentang produk YADAH.


Kitorang juga diberi lantern card untuk ditulis new year resolution masing-masing.

Kitorang juga diberi goodie bag yang sangat comel ni. Happily modeling the bag with Mieza ^_^

What inside :


Masa untuk bergambar!!!


With mamasan, Tammy (founder of The Butterfly Project)


Belakang dari kiri : Cik Lily Putih, Sabby Prue
Depan dari kiri : Ixora Aishah, Mieza Everdeen and me

OOTD



Thank you to The Butterfly Project and YADAH for such a wonderful evening ^_^ YADAH is exclusively available at Sa Sa Malaysia.

SaSa :
Website : www.sasa.com

YADAH :
Facebook : www.facebook.com/YadahMalaysia
Instagram : #YadahMalaysia

The Butterfly Project :
Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia
Twitter : @ButterflyMsia
Instagram : @butterflyprojectmsia (#butterflymsia)


p/s : some pictures are taken by Nala from The Butterfly Project (album)

XOxo

4 comments:

  1. best kan event yadah! hopefully ada lagi collaboration next time, boleh jumpa anis lagi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best best best! After dah try sendiri produk YADAH, serious suka :) yup, hopefully ada lagi nanti and boleh jumpa mieza lagi ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...