Jan 10, 2014

MUA Heaven & Earth eyeshadow palette review

First of all, anis nak ucap thanks to Syafiqah Hashim sebab perkenalkan brand MUA (Makeup Academy Professional) ni. Read her review about this palette HERE. Anis actually suka makeup yang simple simple and nampak natural, makeup untuk nampak presentable. So, kalau jumpa orang takde la nampak pucat je... Memang selalu kena tegur muka nampak pucat. Dan yang paling selalu kena tegur is dark circle 0_0 Still tak jumpa best product to get rid of it ;( Kalau cakap pasal natural makeup look, anis mesti fikirkan warna perang/coklat (brown) sebagai warna asas because i am an asian lady maa.... So, brown will be perfect!

Actually MUA Heaven & Earth ni adalah second eyeshadow palette yang anis miliki. Anis memang tak ada banyak eyeshadow palette sebab anis dulu memang jarang sangat la makeup sebab tak gheti... Dah besar-besar ni baru nak belajar slow slow... hehehe :D 

MUA Heaven & Earth eyeshadow palette



Ada 12 warna eyeshadow kesemuanya. Bekas palette ni diperbuat daripada plastik. So kena jaga elok-elok supaya tak retak atau patah. Bersama palette ni juga disediakan eyeshadow brush dual ended. In term of packaging, im just okey with it, not really attracts me but hey, it is a good palette to spend on! Let me explain further =) Dari segi texture, eyeshadow ni jenis creamy dan ada shimmer as you can see in the pictures below :



Kenape anis cakap MUA Heaven & Earth eyeshadow palette ni a good palette? It is because the eyeshadows are highly pigmented and for your information, this palette only cost RM33! So, satu eyeshadow tu just berharga RM2.75! Murah kan? Anis dah banyak kali dah guna eyeshadow from MUA Heaven & Earth ni sebab warnanya yang sesuai untuk digayakan setiap hari. Eyeshadow ni boleh tahan up to 12 hours! This palette is highly recommended for beginners like me. Harganya memang berpatutan dan kualiti pun bagus!

Kat bawah ni anis kongsi beberapa contoh hasil eye makeup menggunakan MUA Heaven & Earth eyeshadow palette. Kadang-kadang anis just guna satu warna, and sometime anis blend dua warna from this palette.







MUA Heaven & Earth
RM33
Made in UK
You can buy it here : www.facebook.com/elly.stylista

XOxo

9 comments:

  1. kita takde lagi produk MUA tapi ada palette Sleek Oh So Special yg lebih kurang juga warnanya, sesuai pakai daily ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Sleek? Anis baru beli palette Sleek dengan pika dkat luxola, haha :D

      Delete
  2. yes! this suitable for you kak anis..
    pika memang recommended sgt palette ni sebab affordable and great quality :)

    ReplyDelete
  3. Terinign nak jmpa kak anis,mintak tolong make up-kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai awak, akak makeup biasa2 je >_<

      Delete
  4. salam dear. nak tny camane nk buat template blog yang gojes ni? btw done follow u, follow me back?? http://aliyahsyofia.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. Saya tempah dari nabila medan :) thanks for following ^_^

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...