Jan 9, 2014

Cerro Qreen cosmetic makeup brush review


Sebelum ni bagi anis makeup brush macam tak penting sebab anis rasa guna tangan pun okey. Tapi, bila dah cuba sendiri guna makeup brush untuk apply makeup, terus rasa makeup brush ni penting sebab hasil makeup akan nampak lebih cantik, sekata, dan precise especially bila nak apply eyeshadow. Kalau guna tangan untuk apply eyeshadow, memang comot lah... Lain la kalau korang dah memang expert. Hehehe...


Anis rasa sangat-sangat bertuah kerana diberi peluang untuk review makeup brush Cerro Qreen dari NATTA Cosme. Thank you so much NATTA Cosme for this opportunity ^_^ Sebelum ni anis ada review Thayers Toner dari NATTA Cosme, baca SINI. NATTA Cosme memang tak pernah menghampakan anis. Suka sangat bila nak unboxing parcel dari NATTA Cosme, sebab akan ada surprise!!! Kali ni selain Cerro Qreen makeup brush, anis juga dapat Ferrero Rocher! So sweeeeet ^_^ Terharu ;)

Unboxing time!

"While desserts influence the end of your contented meals, cosmetic tools affects the completion of your splendor makeup. Makeup brushes, like desserts, aren't compulsory, yet their presence could beautifully refine and wonderfully enrich your makeup"




CERRO QREEN Cosmetic Make-up Brush Set - Pink ( 7 pcs )
RM36.90 29.52

Thank you NATTA Cosme for giving me the pink makeup brushes set! My favorite color! Weee \^_^/ Untuk setiap set makeup brushes dari Cerro Qreen, korang akan dapat makeup brush bag macam dalam gambar kat atas. Dari segi packaging, bagi anis makeup brush ni memang memudahkan anis sebab disertakan makeup brush bag yang cantik, diperbuat daripada kain satin tebal serta ada ribbon untuk secure the makeup brush bag. Makeup brush ni memang sangat ringan, sesuai untuk dibawa semasa travel.


Untuk blush brush dan lip brush, disediakan penutup untuk make sure brush tak kembang dan rosak. Kesemua brush handle diperbuat daripada kayu manakala bristles diperbuat daripada fiber dan juga bulu haiwan iaitu pony's hair and goat's hair. Sila refer senarai dibawah :

Brush handle specification :
Wood

Bristles Material :
Modifying Brush                 - Sponge
Eyebrow Brush                  - Fiber
Eye Shadow Brush (small)  - Pony's hair
Blush Brush                        - Goat's hair
Eye Shadow Brush             - Pony's hair
Lip Brush                           - Fiber
Eyeliner Brush                    - Fiber





Brush types :

Macam yang anis cakap tadi, anis sekarang ni lagi prefer guna brush untuk makeup. Apa yang buatkan anis suka dengan Cerro Qreen makeup brush ni adalah sebab ianya ringan, senang nak bawa travel, harganya juga berpatutan, dan untuk set ni memang dah cukup lengkap untuk beginners macam anis ni. Okey, let's give it a try!

Blush Brush

Bulu blush brush ni lembut! Bila sapu blusher guna blush brush ni, blusher akan nampak lebih soft and smooth. Perfect for natural look! 

Eyeshadow Brush (small)

Bulu eyeshadow brush ni pun lembut! Memang senang nak apply eyeshadow guna brush ni. Bila apply eyeshadow guna brush, eyeshadow akan lebih kemas. Anis guna small eyeshadow brush untuk sapu eyeshadow dekat crease and eyelid and then blend guna large eyeshadow brush.

Eyebrow Brush

Dengan eyebrow brush ni, anis dapat kemaskan eyebrow anis, bagi nampak lebih tersusun.

Eyeliner Brush

Eyeliner brush ni memang sangat nipis hujung dia, so nanti bila apply eyeliner, tak la tebal. Just nice to create natural makeup look. It is easy to handle to.

Lips Brush

I've been loving using this lip brush! It makes my lipstick looks smoother and natural. Kalau kita guna lip brush ni, lipstick akan stay lebih lama berbanding kita pakai lipstick secara direct. Dengan penggunaan lips brush ni juga memudahkan anis untuk apply lipstick dekat corner of the lips.

Tadaa!!!




Overall, anis memang suka makeup brush Cerro Qreen especially blush brush, eyeshadow brush and lips brush. Anis tak guna modifying brush sebab anis tak reti nak guna dan ianya agak kasar. Hihi T_T

Selain warna pink, ada baaaaanyak lagi pilihan warna yang ada! Semua cantik-cantik comel-comel, memang geram tengok, rasa nak beli semua! hehehehee :D So kalau korang nak cari makeup brush yang cukup lengkap untuk beginners, affordable, fancy, Cerro Qreen makeup brush is the right choice! 


Cerro Qreen is a professional cosmetics tool brand from US. Cerro Qreen's makeup brushes are made of a composition of animal hair with sythetic fibre, giving the brushes a gentle and smooth texture. Cerro Qreen is a popular brand amongst many professional makeup artists, best known for its high quality products and reasonable price. Cerro Qreen is a well-established brand in US with many years of experience in making professional makeup tools. Cerro Qreen is definitely your choice of makeup brushes' brand!

BUY HERE

NATTA COSME :
Website : www.nattacosme.com
Facebook : www.facebook.com/NattaCosme

XOxo

16 comments:

  1. perghhh..wane pink yg buat saye caiqqq..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan makeup brush warna warni :)

      Delete
  2. wah bestnye.. ima tak pernah lagi makeup guna brush..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. You should try ima, sure u gonna like it :)

      Delete
  3. wah...flawless gle muka kak anis...best entry nie!! kte dpt kaler kuning....pink cantik sngt....

    www.withlovekisses.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde flawless pun >_< warna kuning pun cantik jugak :)

      Delete
  4. Wahh, bestnyaa! Simple mekap. natural gitu. Geram tengok brush dia. Mesti best gila pakai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis pun geram tengok brush ni, comel! Best, try la :)

      Delete
  5. Cute tapi saya tak pandai guna. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis pun x pandai guna jugak at first, belaja dari tutorial beauty bloggers yang lain and practice make perfect kan ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...