Jan 19, 2014

Short trip to Langkawi

Assalamualaikum
Hi semua :)

Hari Selasa yang lepas anis ke Langkawi! Ada hal sikit and not really a vacation... But, still kita enjoy!!! Bila lagi nak sampai sini kan. Hehehe... Sepanjang perjalan dari Kelantan ke Langkawi, buatkan anis teringat zaman-zaman anis belajar kat gerik dan taiping dulu, sebab lalu lebuhraya Timur-Barat. Memang suka tengok pemandangan hijau sepanjang jalan. Dengan kabus nye lagi. Memang tenang je rasa... aman damai... huhu... 

Gambar kat bawah ni diambil semasa anis lalu lebuhraya dari Kulim ke Bukit Kayu Hitam. Kalau kat kedah memang nampak padi lah sepanjang jalan kan :D



Sebelum sampai ke Langkawi, anis singgah Perlis dulu, melawat adik anis dekat Politeknik Arau. Gambar kat bawah ni diambil di sekitar masjid Kuala Perlis. Dalam gambar bawah ni ada orang sebenarnya, can you spot him? hehehe =)



Anis sampai Langkawi pun dah lewat petang. Malam tu pegi makan seafood dekat area Pantai Cenang. Kalau dah perut lapar, semua pun sedap tapi serious sedap baq hang seafood kat Restoran Haji Ramli. Lepas tu singgah melepak tepi Pantai Cenang. Nak ambik gambar tapi gelap gelita! 0_0 Nasib baik bulan malam tu cerah ^_^

Sepatutnya malam kedua anis bermalam dekat Perlis tapi disebabkan ada hal yang belum selesai, maka stay lah satu malam lagi dekat Langkawi and that night sebab dah tak tau nak buat ape lagi kan, anis pi tengok movie! Hahaha... datang jauh2 tapi tengok movie??? Aaaa nasib lah, daripada tak buat ape kat bilik kan... hahaha :D

I'm watching The Legend of Hercules


Last day at Langkawi. Gambar ni diambil dekat Jeti. Actually sebelum ni anis ada pergi Langkawi dengan kawan-kawan anis. Kalau nak tau tempat best-best kat Langkawi ni, korang boleh baca entry anis sebelum ni kat SINI.



Till we meet again
^_^
XOxo

Jan 18, 2014

[LookPost] Gaya Black & White (B&W)



Kalau cakap pasal balck & white mesti terfikir warna 'bahan buangan' cicak. Eeeeuuw! Kalau ada majlis yang bertemakan Black & White, memang seboleh-bolehnya nak elakkan pakaian nampak seperti 'bahan buangan' cicak tu. Tapi sebenarnya gabungan warna Black & White (B&W) ni bagi anis classy and elegant kalau kena dengan gaya! Haa... So, hari ni anis nak share dengan korang gaya B&W yang anis hasilkan dan hopefully dapat lah bagi inspirasi buat hijabi di luar sana. *padahal anis ni fashion disaster! hihi >_<

Nak nampak classy and elegant tak semestinya memakai barangan yang mahal-mahal je. Bak kata orang, alah membeli, menang memakai. Untuk kedua-dua gaya yang anis share ni, anis lengkapkan dengan aksesori dari Happy2u.cc. Dekat website ni memang banyak aksesori cantik-cantik dan yang penting murah! Serious tak tipu! Memang rambang mata tengok barang-barang dekat website Happy2u.cc ni. 

Happy2u.cc shopping haul


So, lets start with the first look. 1 2 3 Post! Ececeh! :p








For this look, Happy2u.cc items that i wear :
- Sweet luxury pearl bow necklace fake collar short (RM13.90)
- Korean candy girl pearls ball bracelet (RM3.80)
- Four little plum flower finger ring (RM2.20)
- (Beige) fine lace nightclub explosion models with shallow mouth waterproof high-heeled shoes (RM39.00)

Second look which is more sweet and modest style yet classy and elegant. Pergh pergh pergh :p









For this look, Happy2u.cc items that i wear :
- Happy J vintage colorful diamond owl necklace (RM2.50)
- (Butterfly) Vintage butterfly ring (RM2.20)
- Diamond pearl starfish ipad phone dust plug (RM7.90)
- (Gold) Retro sweet lady hollow sequined embroidered with small round flat shoes (RM23.00)

Necklace from Happy2u.cc
From left : (Pearl) Gold diamond pearl necklace ribbon (RM18.50) & Nicole design black resin geometric necklace (RM18.60)

 (Black) Vintage ripple triangle necklace (RM12.90)

So, lepas ni kalau korang nak cari aksesori cantik dan murah, i will recommend you to buy it at Happy2u.cc. Happy2u.cc ni based in Kuantan, Pahang. Selain dari aksesori, ada macam-macam lagi barangan yang dijual seperti kasut, beg, baju, skin care dan banyak lagi! Kalau nak tahu, Happy2u.cc ni merupakan Factory Direct Supply Accessories Malaysia Online Store. Kalau korang ada nak buat business, korang boleh beli barangan di Happy2u.cc secara wholesale! Contact : 016-990-3211 Madelyn (Director Of Happy2u). More info, you can read it HERE.




Dekat website ni memang banyak barangan yang ala-ala korean style, kawai gittew. Menangis lah purse anis kalau shopping dekat Happy2u.cc ni sebab rambang mata tengok barang cute-cute stylo mylo ni. hehehe ^_^ Kalau korang beli aksesori dari Happy2u.cc ni, aksesori tu akan diletakkan dalam plastik macam gambar bawah ni :


So, aksesori korang takde lah bercampur-aduk nanti. Sepanjang anis berurusan dengan Happy2u.cc, memang diorang sangat efficient, fast reply and fast delivery! For delivery method, korang boleh refer SINI. Overall, I am a HAPPY shoppers and of course, Happy2u.cc will be my one of the favorite online store! ^_^

Happy2u :
Website : www.happy2u.cc
Instagram : @happy2ucc

XOxo

Jan 15, 2014

[LookPost] A Dash of Red


Kerana dress code yang ditetapkan adalah A Dash of Red, maka ini lah dress pertama anis yang bewarna merah. Memang anis jarang kalau beli baju pilih warna merah. Rasa macam menyerlah sangat je warna merah ni... hehehe.. Anis sebenarnya lagi prefer warna yang lembut-lembut like pastel colors atau warna gelap. So, merah yang anis pilih ni pun not too bright and not too dark, for me it is just nice and suits my skin tone ^_^







From top to toe :
Scarf : SAFA RED from ZAWARA
Dress : ALICIA RED PETITE from ZAWARA
Belt : GEB Gold Studded Buckle Belt (RED) from ZALORA

XOxo

Jan 14, 2014

New Year Celebration with YADAH

How was your 2014 so far? Great? As for me, I started my 2014 blogging event with New Year Celebration with YADAH, my favorite Korean brand! Thank you so much to The Butterfly Project and YADAH for choosing me as one of the lucky bloggers to attend this lovely event. I had so much fun during the event and now let me share with you about the fun evening, shall we? ^_^

Event ini telah diadakan di Little Wonton, TTDI pada 4 Januari yang lepas. First time anis jumpa restoran yang berada di tingkat atas, biasa kat bahagian bawah kan. This is rare for me 0_0 hehehe...


I was impressed with the ambience of this restaurant! Sangat cantik, cozy dan tenang je rasa... ^_^


Lovely!


The menu for the event :




Memang makan banyak hari tu. Kenyang! ^_^ Overall, memang sedap. Sebelum ni anis pernah rasa Noodles Spicy Thai so kali ni anis cuba Noodles Vinegar Garlic. Dua-dua sedap dan memang korang patut cuba lah kalau datang sini. Sweet Wonton's Banana Chocolate & Kaya Banana memang sangat-sangat unik. Isi dia padat! Rasa dia manis...macam anis lah :p So, if you want to try something new, don't hesitate to come here and try their signature menu, okeh =)

Little Wonton :
Address : 20 - 1, Lorong Rahim Kajai 14, TTDI 
60000 Kuala Lumpur, Malaysia

Sebelum ni anis ada review produk dari YADAH dekat entry INI. Memang anis suka sangat dengan brand YADAH ni sebab ianya berasaskan bahan semula jadi, so less harmful chemical for me, yeay! 

YADAH products displayed on that day






During this event, a lot of fun activities were being held. At first, we had being introduce to YADAH (you can read my previous blogpost to know more about YADAH, click HERE)and then proceed to introduction of the new product from YADAH which is Oh My Sun Block. Then, we had a product testing!

Elaine shows three different sun block labeled with A, B and C


Sun block A agak sticky, the scent is just okey and gives color like a foundation. Sun block B lebih senang meresap, baunya wangi macam ada bau lemon grass sikit-sikit (yang macam bau spa tu) dan ianya colorless. Sun block C juga senang absorb, bau dia juga wangi tapi tak terlalu kuat serta sedikit bewarna tapi tak terlalu obvious. So which one do you think YADAH Oh My Sun Block is? The answer is....... B! 

Next, dua orang blogger dipilih untuk buat testing YADAH Lip Tint Balm. Mereka perlu menyapu lip tint balm, kemudian makan mee sup dan lihat sama ada lip tint balm ni stay atau tak. Biasa kalau kita pakai lip balm, bila makan ianya akan hilang kan dan lepas tu kita kena sapu balik lip balm to make sure our lips are moist. Tapi dengan YADAH Lip Tint Balm ni, korang tak perlu banyak kali sapu sebab ianya terbukti tahan lama!

Two bloggers applying YADAH Lip Tint Balm

Lepas tu, kitorang test best seller product from YADAH iaitu YADAH Bubble Deep Cleanser. Kitorang diberi pencil and liquid eyeliner to test the effectiveness of this cleanser. One pump is more than enough to clean one whole face. So, untuk test ni just guna sikit je. Bubble Deep Cleanser ni dalam bentuk foam, tak perlu tambah air. Bersihkan selama 1 minit and see the result. Pencil eyeliner lebih mudah dibersihkan berbanding liquid eyeliner. So, kena gosok kuat-kuat sikit supaya hilang. In my opinion, better to use makeup remover first and then clean your face with this cleanser. Lepas dah bersih guna cleanser ni, kulit anis terasa lebih lembut dan licin, rasa bersih!

* Star shape : Liquid eyeliner
Love shape : Pencil eyeliner

At the end of this event, kitorang kena rate produk YADAH dan nyatakan pendapat tentang produk YADAH.


Kitorang juga diberi lantern card untuk ditulis new year resolution masing-masing.

Kitorang juga diberi goodie bag yang sangat comel ni. Happily modeling the bag with Mieza ^_^

What inside :


Masa untuk bergambar!!!


With mamasan, Tammy (founder of The Butterfly Project)


Belakang dari kiri : Cik Lily Putih, Sabby Prue
Depan dari kiri : Ixora Aishah, Mieza Everdeen and me

OOTD



Thank you to The Butterfly Project and YADAH for such a wonderful evening ^_^ YADAH is exclusively available at Sa Sa Malaysia.

SaSa :
Website : www.sasa.com

YADAH :
Facebook : www.facebook.com/YadahMalaysia
Instagram : #YadahMalaysia

The Butterfly Project :
Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia
Twitter : @ButterflyMsia
Instagram : @butterflyprojectmsia (#butterflymsia)


p/s : some pictures are taken by Nala from The Butterfly Project (album)

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...