Dec 4, 2013

YADAH Highlash Mascara review

Annyeong Haseyo!

Boleh dikatakan sepanjang minggu ni anis nak cerita pasal Korea je lah. Semua entry ada kaitan dengan Korea.. hihi ^_^ Sebelum ni anis ada review kosmetik terbaru dari YADAH (made in Korea) iaitu Sweet Milky Tint, baca review kat SINI. Selain Sweet Milky Tint, YADAH juga telah mengeluarkan dua mascara terbaru iaitu Highlash Mascara dan juga Bloom Mascara




Untuk entry kali ni, anis akan review Highlash Mascara dan untuk Bloom Mascara anis akan review di next entry ya =) 



"YADAH's High-lash Mascara is a water-resistance product that provides long-wearing curls and volumizeslengthens the eyelashes without smudging. This can be washed off by lukewarm water without using remover"

Packaging : Memang YADAH product punya packaging semua comel-comel belaka! Packaging Highlash Mascara ni pun nampak kawai je dengan gambar doodle YADAH yang super cute with long~ long~ eyelash. Highlash Mascara tube diperbuat daripada hard plastic dan ianya tahan lasak serta saiz nya sesuai untuk dibawa semasa travel. 


The comb is just like other kind of mascara which is rounded and the length is good enough to cover the entire of my eyelash. The wand is easy to handle.

Color : Black

Scent : Un-scented

 atas : without Highlash Mascara
tengah : one coat of Highlash Mascara
bawah : one coat of Highlash Mascara


I am in love with this YADAH Highlash Mascara!!! First time guna, memang sangat-sangat impress dengan result dia. Highlash Mascara ni tahan lama, more than 8 hours. Dengan satu kali application je, bulu mata anis makin panjang dan lentik tanpa menggunakan eyelash curler. Biasanya kalau pakai mascara, bila dah lama-lama, mata anis akan rasa macam berat tapi Highlash Mascara ni tak buat mata anis rasa berat langsung, rasa macam tak pakai mascara pun ada. Highlash Mascara ni jugak smudge-free. So takde lah nanti comot-comot dekat sekitar bahagian mata. Cuma waktu awal-awal tu, jangan pulak korang pegi tonyoh eyelash korang, tunggu kering dulu, pastu nak tonyoh ke sental ke, suka hati korang lah. Hehehe :p Lagi satu, Highlash Mascara ni boleh dibersihkan hanya menggunakan air suam, tanpa menggunakan makeup remover. Anis dah try, dan memang menjadi! Impressive! 

Rate :
4/5


Price :
RM35

Yadah exclusively available at selected Sa Sa outlets in Malaysia

SHOPPING ALERT!
Year End Sale
Starting now until 1 January 2014

For more information, please visit :
Sa Sa :
Website : www.sasa.com

Yadah :
Instagram : #YadahMalaysia

Buy Yadah products via online at Zalora.com.myHermo.my and MIVVA.com


XOxo

8 comments:

  1. suka sebab functional n affordable :)

    ReplyDelete
  2. nampak jugak la kesan dia tu. bulu mata npk mcm panjang sikit.
    paling penting smudge free. hihi.
    singgah sini dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, bila smudge-free, dah tak yah risau nak gosok mata kalau gatal.. Hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. Totally good product plus it is affordable :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...