Dec 5, 2013

YADAH Bloom Mascara Review

Annyeong Haseyo!

Wah, kemain cakap Korea! Itu je lah yang anis tahu pun.. Ni semua pengaruh cerita Korea! Mihihi >_< Korea ni bukan sahaja terkenal dengan entertainment diorang, diorang punya produk kecantikan pun memang sangat-sangat popular! One of the brand that is made in Korea is YADAH! Kalau nak tahu, kesemua produk YADAH ni berasaskan bahan-bahan semula jadi. Memang selamat digunakan. Apa yang buatkan anis suka dengan brand YADAH ni ialah packaging produk-produk YADAH yang superb cute! ^_^ Bulan disember ni, bersempena dengan Christmas, YADAH telah mengeluarkan kosmetik terbaru iaitu Sweet Milky Tint dan juga mascara. Anis dah cuba Sweet Milky Tint, memang daebak! Baca review kat SINI. Untuk mascara, ada dua jenis iaitu Highlash Mascara dan Bloom Mascara. In case korang belum baca review Highlash Mascara, korang boleh baca kat SINI.


The new mascaras from YADAH ni memang daebak! Sama macam Highlash Mascara, Bloom Mascara ni juga boleh dibersihkan hanya menggunakan air suam, tanpa makeup remover. Macam yang anis cakap tadi, produk YADAH berasaskan bahan semula jadi, dan untuk mascara ni, ianya diformulasikan dengan Opuntia Ficus to nourish lashes for long-term care and vitality. Other than that, mascara ni juga 100% free from Paraben, Talc, Artificial Fragrance and Sulphate Surfactant. Mascara ni juga selamat digunakan untuk sensitive eyes and contact lens wearers.



"YADAH's Bloom Mascara is a water-resistancesmudge-free mascara that embellishes the eyelashes without smearing and boosts the length and volume of your eyelashes. It can be cleansed by lukewarm water without using any remover"

Packaging : The packaging quite same with Highlash Mascara, just the color and doodle change and of course sangat sangat chomeyl ^_^ The mascara tube sama macam Highlash Mascara which is made of hard plastic, cuma yang Bloom Mascara ni penutup dia warna pink while Highlash Mascara penutup dia warna biru.



For this Bloom Mascara, the comb a little bit curvy and i think it is quite helpful for me to apply the mascara onto my eyelash.

Color : Black

Scent : Un-scented

atas : without Bloom Mascara
tengah : one coat of Bloom Mascara
bawah : one coat of Bloom Mascara


Daebak! Memang betul-betul berkesan Bloom Mascara as what they claimed, gives more superior lash volume and length without smudging. Instantly, eyelash anis makin panjang, lentik dan lebat! WOW! Please note that i'm not using eyelash curler. Bloom Mascara ni jugak memang sangat-sangat ringan bila apply dekat eyelash, so mata tak rasa berat bila dah lama-lama and it is long-lasting too ^_^ Kalau nak compare dengan Highlash Mascara, Bloom Mascara punya effect lagi power! As for me, Highlash Mascara suitable for everyday use while Bloom Mascara suitable for more dramatic makeup. Tapi kalau korang memang suka eyelash korang nampak volumise, then Bloom Mascara is the best!

Rate :
4/5

Price :
RM35

Yadah exclusively available at selected Sa Sa outlets in Malaysia

SHOPPING ALERT!
Year End Sale
Starting now until 1 January 2014

For more information, please visit :
Sa Sa :
Website : www.sasa.com

Yadah :
Instagram : #YadahMalaysia

Buy Yadah products via online at Zalora.com.myHermo.my and MIVVA.com

*macam comel je... macam cantik je... :p

XOxo

7 comments:

  1. ahaaaaaa nak jugak nak jugak!!! :)

    kening lebat ye anis athia ni !!! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli beli beli! Tengah ada Sale kat SaSa tu...

      Hee.. Lebat sangat ke? >:)

      Delete
  2. bagus entry macam nie..asyik agungkan produk barat jer, apa salahnya mencuba produk asia kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde la sampai mengagung-agungkan.. Kalau produk tu bagus, kita cakap la bagus kan :) even produk keluaran Malaysia pun ada yang bagus ^_^

      Delete
  3. cantiknya lashes lepas pakai mascara ni!! nak jugak :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...