Dec 22, 2013

My Beauty Resolution for 2014

Kurang dari 2 minggu, dah nak masuk tahun baru dah kita! Sebelum ni anis ada share azam dan wishlist tahun 2014, kalau belum baca, klik SINI. Selain azam dan juga wishlist, tak lupa juga beauty resolution untuk tahun 2014. Tahun depan, anis dah masuk 23 tahun! I can no longer sing 22 song by Taylor Swift :'( Kalau nak diikutkan sebelum ni anis tak concern sangat pasal penjagaan muka, badan dan kesihatan. Tapi sejak akhir-akhir ni, makin concern pulak dengan semua tu, lagi-lagi bila usia dah nak meningkat ni. Pergh, rasa macam matang pulak bila jadi seorang yang beauty conscious ni... Haha!

Currently anis amalkan lapan gelas air sehari. So, untuk tahun 2014 nanti, anis harap anis dapat kekalkan habit ni di samping elakkan minuman berkafein dan berkarbonat. Selain badan yang sihat, anis juga nak make sure kulit muka anis sihat, kalau boleh biar licin, lembut, anjal dan bebas jerawat! Kalau nak putih gebu tu memang tak la... Sebab tona kulit anis memang sejak azali dalam kategori yellow undertone. Hikhok! Tapi tapi tapi, sape tak nak kulit cantik kan cek kak oi, even lelaki zaman sekarang ni pun dah ramai yang jaga muka! Tak boleh la kalah dengan lelaki kan, malu la iolls >_< Jealous tau bila tengok kulit muka artis Korea lelaki, rasa tercabar tahu! hahaha...

Sebelum ni anis ada review kosmetik dari brand yang terkenal di Korea iaitu YADAH, kalau belum baca boleh klik SINISINI dan SINI. Memang anis suka sangat brand YADAH ni sebab bahan asasnya adalah natural plant ingredients. Selain itu, produk-produk YADAH kesemuanya chemical-free and contain no artificial colouring. Memang selamat digunakan produk-produk YADAH ni sebab semua bahannya adalah organic that give gentle yet effective result toward our skin. I am really impress with YADAH botanical products which can give a good result. Natural product dari YADAH memang elok digunakan sebab kita dapat kurangkan penggunaan bahan kimia yang membahayakan. So, for the year of 2014, YADAH products will be in my list!

Good News to all beauty bloggers! If you are interested with YADAH, how about taking part in New Year Celebration with YADAH, organized by The Butterfly Project in collaboration with SaSa. 50 bloggers will be selected to join the celebration and i'm taking part too because I LOVE YADAH! Click on the poster below for further details or click HERE.


I LOVE YADAH!
Please let me join the celebration my dear cute YADAH & The Butterfly Project ^_^

The Butterfly Project :
Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia
Twitter : @ButterflyMsia
Instagram : @butterflyprojectmsia (#butterflymsia)

YADAH :
Facebook : www.facebook.com/YadahMalaysia
Instagram : #YadahMalaysia

SaSa :
Website : www.sasa.com

XOxo

5 comments:

  1. waaa...cantik kulit...betol2..bila usia smakin mngkat..mmg kne jaga kecntikan..dlu pun x endah je..skrang mmg kena jaga....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Makin tua makin beauty concern :)

      Delete
  2. yeahh marilah kita sama2 minum air secukupnya untuk kesihatan kulit! orang yellow undertones mcm kita nak putih melepak boleh je, pakai camera360 XD good luck anis, hope we all get selected!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay! Let's do it! Haha.. Nasib baik ada 360 ^_^ good luck too! *xde baju merah ni, camane... Hehehe

      Delete
  3. Nilah fes time dengar product yadah ni....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...