Dec 18, 2013

Ludeya Rejuvenating Moisturizing Bio Cellulose Mask review

Korang dah baca review anis tentang Ludeya mask yang sebelum ni? Kalau belom, click LINK kat bawah ni :
1) LUDEYA Repairing Moisturing Bio Cellulose Mask (LINK)
2) LUDEYA Hydro White Moisturing Bio Cellulose Mask (LINK)
3) LUDEYA Brightening Moisturizing Bio Cellulose Mask (LINK)- my favorite!

Ludeya Rejuvenating Moisturizing Bio Cellulose Mask


LUDEYA Rejuvenating Moisturizing Bio Cellulose Mask
(Uplifting + Anti Aging + Intensive Moisturizing)
25ml/pcs
Suitable Skin Type : Dry, Dehydrated, Aging Skin

Specially added Golden Caviar extractSea Algae extractMarine Collagen, with various of exclusive peptides, effectively helps to uplift skin, enhance skin elasticity and promote youth recovery. Pure Hyaluronic Acid effectively lock in skin moisture, prevent skin dryness.

This specially formulate mask is made of hydro velour, a kind of bio cellulose membranes is produced by Acetobacter via fermentation processes. It is chemically pure, free of lignin and emicellulose, high crystallinity and high DP, diameter 1/100 of that of plant cellulose, complex polysaccharide with crystalline morphology, Biodegradable and more resistant to hydrolysis than starch. It is high purity, high mechanical strength, fine reticular tissue, and high water absorptive power with excellent expansibility. The density gradient configuration not only enhances the transfer efficiency of essence from membrane to the dermal, but also provides perfect fit to your skin.




Kalau korang ada baca review Ludeya mask yang sebelum ni, kesemua Ludeya mask mempunyai packaging yang lebih kurang sama design cuma warnanya sahaja yang berbeza. Honestly, i will go for more fancy and girlish packaging mask but through experience, most good brand will have more simple design such as this mask from LUDEYA. 

Sama macam Ludeya mask yang anis review sebelum ni, mask ni ada 3 lapisan iaitu lapisan plastik putih berlubang, lapisan mask dan juga lapisan plastik biru. Korang boleh refer gambar how to use kat atas untuk cara penggunaan.



Mask dari Ludeya ini terlalu besar untuk anis dan tak fit muka perfectly. Sampai mulut pun tertutup dengan mask. huhu... 

Selepas 30 minit :

I'm happy with the result! Kulit muka anis kekal lembap dan anjal serta rasa macam fresh! Bagi anis, mask ni sangat sesuai untuk dipakai bila musim hujan macam sekarang ni, sebab kulit anis biasanya akan cepat kering especially kalau duduk dalam bilik yang ada air-cond. 

*close up. photo taken by iphone without editing

LUDEYA Rejuvenating Moisturizing Bio Cellulose Mask is available at Sa Sa

Sa Sa :
Website : www.sasa.com

LUDEYA :

XOxo

2 comments:

  1. anisss..dah lama x jumpa anis kan..btw sorry tau yg pasal video tuh tak keluar lg..sebab videographer tuh bg alasan mcm2 sampai skrg x nak buat..so x blh buat apa..dh byr die pn x nak buat gak..geram gak...so sbb tuh video tuh x buat2..

    btw kalo ada kene g event bgtau jerlah..kt make up anis sponsor nak? rindu nak mekap org :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Lama tak jumpa!!! Sokay lah iena.. :) hehehe.. Nanti kalau ada event besar2, anis mintak iena makeup kan tau2 ^_^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...