Dec 2, 2013

Bibir macam artis Korea

Annyeong Haseyo!

Dari kecik lagi memang suka tengok cerita Korea. Dulu tengok cerita Winter Sonata. Sampai nanges-nanges tengok cerita tu T_T Kecik-kecik dah pandai emosi... kekeke :p Sampai sekarang ni pun still lagi tengok cerita Korea. Sekarang ni anis tengah follow cerita The Strange Housekeeper dengan The Heirs/The Inheritors dekat chanel One HD. Memang tiap-tiap hari duk hadap Korea. Pastu hari Jumaat pulak tengok Running Man. Memang hilang stress bila gelak-gelak tengok Running Man... =)

Anis paling suka cara artis Korea ni makeup. Memang nampak natural je... Tak tebal pun, nampak macam artis korea tak pakai makeup langsung, nampak macam semula jadi cantik! Daebak! Paling suka tengok bibir diorang, pinkish kemerah-merahan macam warna cherry. Macam bibir Park Shin-Hye ni :
Omey omey ^_^

Kalau nak dapat bibir omey macam artis Korea, rahsianya adalah lip tint! Lip tint ni lah yang buatkan bibir nampak sihat dan natural. Bersempena dengan Christmas, Yadah telah mengeluarkan kosmetik terbaru iaitu Sweet Milky Tint dan juga Mascara! Anis akan review mascara dari Yadah di next entry, so now i'm going to show you my kissable lip using Yadah Sweet Milky Tint :* kekeke :D


Yadah memang sangat terkenal dengan produk mereka yang berasaskan bahan botanic. Produk-produk dari Yadah kesemuanya dihasilkan menggunakan natural plant extracts yang sangat berkesan pada kulit. Yadah Sweet Milky Tint ada dua pilihan warna iaitu 01 Sweet Cherry dan 02 Sweet Pinky.









Packaging : Comel sangat packaging Sweet Milky Tint ni, rasa sayang nak buang.. hehehe ^_^


Color : Untuk 01 Sweet Cherry, warna dia macam warna cherry (kemerah-merahan). 02 Sweet Pinky pula warna dia macam bright pink tapi tak la terang sangat. Refer gambar atas ni.

Scent : 01 Sweet Cherry bau dia cam pelik sikit, anis pun tak reti nak describe tapi ok je, tak busuk pun ^_^ 02 Sweet Pinky pulak bau dia cam bau fruity, wangi =)

Texture : Waktu nak apply tu, lip tint ni pekat tapi bila dah spread dia jadi macam very light texture. Non-sticky and non-greasy.


Kedua-duanya memang anis suka! Sweet Cherry membuatkan bibir anis nampak lebih menyerlah. Sweet Pinky pula membuatkan bibir anis nampak natural. Anis ada try apply dekat pipi yang sweet cherry, memang suka sangat hasil dia sebab pipi nampak macam natural blush. Texture dia very very light sampai rasa macam tak pakai apa-apa produk pun. But it doesn't moisturize well so i need to apply some lipbalm first. Still, i love the result, it gives me natural looking lip and suitable for everyday use ^_^

Rate :
4/5

I'm wearing Yadah Sweet Milky Tint 01 Sweet Cherry on my lip and cheek


Price :
RM25

Yadah exclusively available at selected Sa Sa outlets in Malaysia


SHOPPING ALERT!
Year End Sale
Starting now until 1 January 2014

For more information, please visit :
Sa Sa :
Website : www.sasa.com

Yadah :
Instagram : #YadahMalaysia

Buy Yadah products via online at Zalora.com.myHermo.my and MIVVA.com


XOxo

10 comments:

  1. wahh boleh fefeeling korea le lepas ni. hihi

    ReplyDelete
  2. wow really looks like korean artist :) Great review :) make me wanna get them too

    Followed your blog :)

    www.lizzieleong.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for reading :) yes, go get em, affordable price tho ^_^

      Delete
  3. memang natural je ble awak pakai..serius cantik..done follow sini

    ReplyDelete
  4. Sangat pinkish! Anis, dah terima dah hadiah dari HiShop! Makaceh ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...