Nov 27, 2013

[REVIEW] NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream

Zaman sekolah dulu-dulu, anis memang suka senyum. Jumpa orang je senyum. Tak kenal pun senyum. Pemurah tak iolls??? Senyum kan sedekah.. hehehe... Sampai ada yang cakap dekat anis yang anis ni suka senyum. Dah jadi macam habit dah. Tapi bila dah membesar ni, katanya kalau banyak sangat buat face expression nanti muka kedut-kedut, ada first expression line especially dekat antara pipi dan bibir dengan bahagian mata. Pastu terus dah kurangkan habit tu. Kekeke :p Nasib baik lah sekarang ni ada produk anti-aging dari NUXE untuk First Expression Lines. Produk yang anis gunakan ialah NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream.

NUXE Nirvanesque

First Expression Lines


NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream, 50ml


NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream
50ml
Use day and night
Suitable for all skin type

NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream diformulasikan berdasarkan konsep asal dan innovative iaitu Floral Neurocosmetics yang mana produk ini diperbuat daripada bahan aktif semula jadi dari bunga untuk menghalang penghantaran neurotransmitters yang bertanggungjawab apabila mengalami skin stress sensation, tensions and first expression lines. NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream mengandungi exclusive patented complex of Blue Lotus Seeds, Poppy Seeds dan Althea Root (Marshmallow) yang dapat menghalang pengeluaran Acetylcholine, Calcitonin Gene Related Peptide (CGRP) dan Substance P. Selain itu, ianya juga mengandungi Calmosensine (a powerful peptide to help increase natural production of B-endorphins) serta Amaranth proteins dan Hyaluronic Acid yang mana fungsinya adalah untuk : energize and moisturize skin, instantly smoothen, lift and fill out lines. Produk ini tidak mengandungi preservative dan ianya juga non-comedogenic.

Benefit :
- energize and moisturize skin
- instantly smoothen, lift and fill out lines

How to use :
Apply this anti-wrinkle cream in the morning and/or evening to the perfectly cleansed and toned face and neck.



Packaging : Glass jar with cover. 


Color : Light cream

Scent : Sweet and fresh flower scent

Texture : Light cream, easily spread and well absorbed

Paling suka bila pakai cream ni rasa sejuk je muka. Just guna sikit je untuk satu muka. Lepas dah sapu, kulit muka akan lebih lembap. Actually anis biasanya pakai cream ni waktu malam before tidur. Bila dah bangun tidur keesokan pagi, kulit muka anis rasa lembut je... Best sangat pegang kulit muka lepas bangun tidur... ^_^

Rate :
4/5

NUXE Nirvanesque First Expression Lines Cream ini boleh didapati di semua Sa Sa outlet seluruh Malaysia

Price range :
RM140-RM160

Untuk maklumat lebih lanjut tentang NUXE, sila layari :
Website : www.nuxe.com

Sa Sa :
Website : www.sasa.com

XOxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...