Nov 21, 2013

[REVIEW] Carol Priest Orange Flower Cleansing Milk

Minggu lepas anis ada terima satu parcel dari HiShop and what it is??? Anis terima set skin care Carol Priest untuk anis review. Yeay! :D Untuk yang belum tahu, HiShop adalah online shop yang menawarkan barangan kecantikan seperti skin care, hair care, makeup dan lain-lain. Kalau korang blogger pulak, setiap barangan yang korang beli dari HiShop dan korang tulis review, korang akan dapat 500 points. Selain itu, khas untuk blogger jugak, korang boleh join HiShop beauty ambassador dan join campaign yang diadakan untuk dapat peluang review produk yang ditawarkan. Be a HiShop beauty ambassador HERE or HERE.


Ada lima produk kesemuanya dan untuk hari ini, anis akan review Carol Priest Orange Flower Cleansing Milk. Sebelum tu, meh anis cerita sikit pasal Carol Priest ni. Actually ni baru first time anis tahu pasal produk ni. Carol Priest merupakan produk yang berasal dari New Zealand. Ianya diasaskan oleh sebuah keluarga di New Zealand pada tahun 1991. Carol Priest Natural Cosmetics merupakan produk penjagaan wajah berasaskan herba.




Carol Priest Orange Flower Cleansing Milk, 30ml

fresh light citrus cleansing milk which has been especially formulated to gently cleanse all skin types. Due to the high content of expeller pressed sweet almond oil and cold pressed jojoba oil it has soothing, nourishing and cleansing properties. Contains cold pressed essential oils of lemon, bitter orange and sweet orange included for their astringent tonifying and cleansing properties.

How to use :
- To benefit fully from any further care your skin must first be clean and free from all traces of impurities.
- Make a warm compress using a clean wash cloth and apply firmly to the face and neck areas for a few minutes. This soaking helps the aromatic essential oils and plant oils dissolve and soften skin waste.
- Apply a small quantity of cleanser to your face and neck and massage using small circular motions with enough water to produce a creamy lather.
Remove the emulsion using a warm damp wash cloth. Rinse the last traces by splashing warm water over your face and neck. Finish with a cold compress. No need to towel dry.



My review :

Packaging : Glass spray bottle type. The transparent lid is tight, it is good to prevent the product from contamination.


Color : Milky white

Scent : Milk + orange and some sweet floral scent. Strong natural ingredients fragrance.

Texture : Liquid

Gambar kiri : Sapuan cleansing milk
Gambar kanan : Selepas dicuci

Pada pendapat anis, dengan menggunakan cleansing milk ini, kulit wajah lebih bersih berbanding hanya menggunakan cleanser. Selepas anis guna cleansing milk ni, anis rasa kulit lebih lembut dan licin! ^_^ Bau cleansing milk ni juga sangat-sangat wangi! Untuk yang sukakan produk yang mempunyai haruman yang manis dan segar, memang produk ini anis syorkan dekat korang sebabnya produk ni tak guna artificial fragrance, baunya adalah hasil gabungan kandungan bahan semula jadi yang digunakan untuk menghasilkan produk ini. Tapi, anis tak berapa suka texture cleansing milk ni yang terlalu cair dan susah untuk anis kawal. So, untuk memudahkan penggunaan cleansing milk ni, anis guna kain bersih atau cotton pad untuk sapu cleansing milk pada muka dan kemudian guna cleanser macam biasa.

Rate :
4/5

Extra note :
- Not suitable for pregnant woman
- Use in 6 months after opening
- Avoid leakage and contamination
- Keep this product at temperature not more than 30'C
- Store in cool and dry place
- Keep away from direct sunlight

Carol Priest Orange Flower Cleansing Milk ini boleh didapati di HiShop (30ml LINK100ml LINK)
Available in 2 sizes :
30ml = RM85 (np)
100ml = RM175 (np)
20% off in this November! Hurry!

Berita baik untuk pembaca anisempoi.com!
Get RM20 off when you purchase RM99 and above at HiShop
Discount code : NOVSPECIAL
*valid until 15 December 2013

Website : www.hishop.my
Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter :  http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe

www.carolpriest.com.my

XOxo

2 comments:

  1. best juga beli dekat hishop ni ye..:)

    ReplyDelete
  2. anis.. wah.. teruja jugak cikda baca review anis nih.. hehhe.. memang berbakat lah jadi model.
    okeh.. salam kenal.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...