Nov 24, 2013

[REVIEW] Carol Priest Damask Rose Toner

Di entry sebelum ni (LINK), anis ada mention yang anis dapat set skin care Carol Priest untuk review dari HiShop. Kalau nak tahu lebih detail mengenai Carol Priest, refer entry sebelum ni ye (LINK). So, hari ni nak sambung review untuk produk ketiga pula iaitu Carol Priest Damask Rose Toner. Untuk baca review produk pertama (LINK) dan review produk kedua (LINK), tekan link dalam bracket tu oryte =)

Macam yang anis cakap sebelum ni lah, toner adalah langkah penting dalam rutin penjagaan wajah harian. Fungsi toner adalah untuk membuang lebihan kotoran selepas mencuci muka serta menutup liang pori yang terbuka semasa mencuci muka.

Carol Priest Damask Rose Toner, 1 sachet, 3g

for sensitive, dry & mature skin types

An exceptionally mild and hydrating toner to help restore moisture and improve skin texture. The damask rose species Rosa damascena has been carefully selected for its deep sweet tenacious rosy perfume and tonifying properties.

How to use :
- Saturate a cotton pad with about 5ml of toner.
- Gently apply to a cleansed, damp face and neck.
- Can also be applied with a spritz atomiser. No need to towel dry.
- Use it to freshen up at any time of day or whenever skin feels dry. Spray onto the face and neck, avoiding the eye area.
- Apply morning and night. Use it alone or after cleansing.




Packaging : Spray bottle. (Tapi yang anis dapat dalam sachet). Untuk packaging sebenar anis tak boleh nak komen tapi untuk yang dalam sachet ni, satu sachet anis guna untuk pagi dan malam. Kiranya satu sachet cukup untuk dua kali penggunaan. Kalau sachet ni leceh sikit la sebab bila dah bukak, nak kena make sure tak tumpah dan kena simpan elok-elok balance yang ada untuk guna buat kali kedua. Tips : Gunting sedikit sahaja macam dalam gambar bawah ni : 
So that boleh elakkan toner dari tertumpah atau terkeluar banyak dari sachet. Waktu nak simpan tu pulak, letak sachet ni secara menegak dan better letak dalam bekas tertutup untuk elakkan contamination.

Color : Colorless

Scent : Strong rose fragrance

Texture : Liquid


Disebabkan anis dah guna cleansing cream bersama cleanser sebelum guna toner ni, kulit dah memang bersih dan tak banyak kotoran yang tinggal. So, dekat cotton pad tak banyak kotoran yang melekat. Bagi anis, penggunaan cleansing cream yang anis review sebelum ni (LINK) memang sangat-sangat efektif dalam membersih muka especially bila nak hilangkan makeup. Carol Priest Damask Rose Toner ni memang wangi dan kulit lebih lembap lepas dah sapu toner. Toner ni jugak cepat meresap.

Rate :
3.5/5

Extra note :
- Not suitable for pregnant woman
- Use in 6 months after opening
- Avoid leakage and contamination
- Keep this product at temperature not more than 30'C
- Store in cool and dry place
- Keep away from direct sunlight


Carol Priest Damask Rose Toner ini boleh didapati di HiShop (LINK)
RM139, 100ml
20% off in this November! Hurry!

Berita baik untuk pembaca anisempoi.com!
Get RM20 off when you purchase RM99 and above at HiShop
Discount code : NOVSPECIAL
*valid until 15 December 2013

Website : www.hishop.my
Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter :  http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe

www.carolpriest.com.my

XOxo

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...