Nov 18, 2013

Psst... I have a crush on you! Ooops!

Hari ni mood jiwang sikit. Awww! >_< Actually dalam diam, anis ada crush dekat someone. Sape? Rahsia! Sebab tu namanya Crush :p So, ape tu Crush? Hancur? Candy crush? LOL! Crush yang anis maksudkan kat sini ialah orang yang kita suka dalam diam. Kira macam kita ni secret admire dekat dia lah... Kenapa kita gelarkan ia sebagai crush?

"Because that's how you feel when they don't feel the same way in return"


Ingat lagi zaman sekolah rendah dulu, sebab nak UPSR, so mak anis hantar la anis pegi tuisyen. Waktu tu anis sorang je dari sekolah anis, yang lain semua tak kenal. Tapi kecik-kecik dulu tak terasa lonely sangat pun, diorang semua friendly, even cikgu pun baik. Bagi anis cikgu tuisyen semua baik-baik dan kelakar! Memang best la pegi tuisyen. Masa tu, ada sorang budak laki ni bagi anis pergh handsome nye dia...! ^_^ I have a crush on you! Eceh bajet cakap omputeh padahal kecik-kecik dulu english berterabur. Kakaka :D Kecik-kecik dah pandai nak suka dekat orang. Tehee >_<

Ohya, cakap pasal tuisyen kan, anis ada nak share satu website ni yang mana kat website ni korang boleh cari tutor/cikgu tuisyen untuk adik-adik korang especially yang bakal menduduki peperiksaan besar seperti SPM. Sebagai kakak atau abang atau ibubapa yang sangat pentingkan kecemerlangan adik-adik atau anak-anak terutamanya yang nak ambik SPM, korang boleh search tuition untuk peperiksaan SPM dekat laman web www.hometuitionjob.com. Korang juga boleh search tutor/cikgu tuisyen mengikut lokasi seperti tuisyen di Kuala Lumpur



Tak tertumpu pada akademik sahaja, kat laman web ni juga korang boleh cari cikgu piano, cikgu memasak, cikgu menari dan lain-lain. Selain itu, korang juga boleh daftar sebagai tutor. Kalau korang sekarang tengah cari kerja, sementara tu korang boleh register kat laman web ni dan bina profile sebagai tutor. Bagi anis, website ini dapat memudahkan ibu bapa untuk mencari guru tuisyen yang sesuai untuk anak-anak mereka melalui profile tutor yang ada pada laman web ini. Website ni juga user-friendly. Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari :

Email : admin@hometuitionjob.com
Address : 42A-1, Putra Mahkota 7/6B, 
Putra Heights, 47650 Subang Jaya, Selangor, Malaysia.

Berbalik pada topic crush, actually i have a crush on someone and the best part is, we are talking! Tak macam crush sebelum2 ni, which i really afraid of having conversation with them because i know if i do, i will be like cakap gagap and nervous macam nak explode! Hahaha :p So, back to this crush. Yes, this time it works. We are having a relationship. Ngee >_< But as time goes by, everything seems so wrong and he left me because he has a crush on someone else. Sad :'( And now i think i will never have a crush on any guy anymore. Just love who loves you rather than love someone who doesn't love you.

As conclusion, 
Don't trust too much. 
Don't love too much. 
Don't hope too much, 
because that too much can hurt you so much :)


XOxo

5 comments:

  1. I CRUSH YOU..hehehee.lain dah jadi maknanya..
    btw, please stay happy and pretty kak anis sygg.. ^_^

    ReplyDelete
  2. oh ingatkan crush kat siapa tadi hehe

    Jemput datang ke website baru saya ===> syokbah.com

    ReplyDelete
  3. dulu2 pernah ade crush...hehe. tapi zaman kanak2 dulu lah haha

    ReplyDelete
  4. kenapa cikgu lelaki tu mcm ensem je...hahaha

    thestoryofayna.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Cakap pasal crush, banyak sangat nak cerita. Well, nama pun crush, mula dari zaman sekolah balik. But most of my crush never know I have crush on them. I usually kept it as a secret. Tapi memang betul kalau crush ade depan mata, terus terkaku, dan jantung berdegup macam nak berlari je. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...