Nov 17, 2013

Cari kerja part time atau full time atau intern kat mane???

Ingat lagi zaman habis SPM dulu, ramai gila kawan-kawan anis yang buat kerja part time. Yelah, daripada tak buat apa-apa dekat rumah sementara tunggu sambung belajar, baik guna masa tu untuk cari duit poket sikit kan. At least ada la jugak benda bermanfaat kita buat masa cuti, sambil tu dapat la jugak merasa duit hasil titik peluh sendiri. hehehe :D

Sekarang ni pulak ramai kawan-kawan anis yang dah grad, ada juga yang dah final year. Bila dah habis belajar, mesti lah nak kena cari kerja kan. Nak cari kerja ni bukan senang, lagi-lagi zaman sekarang ni competition memang agak sengit. Bila nak mencari kerja yang sepadan dengan kelulusan kita ni, memang banyak ke hulu ke hilir, apply sana sini, dengan interview lagi. Resume of course kena mantap kan. Phew =_='

So, hari ni anis nak share ngan korang satu website ni yang boleh korang apply kerja sama ada part time, full time, contract atau intern. Pada yang tengah mencari kerja, jom la sign up di Joblogy!



Tak perlu resume segala, korang just sign up je dan isikan butiran-butiran korang. Korang boleh sign up guna facebook account dan ianya free of charge! Dekat laman web ni korang boleh daftar sebagai job seeker. Nanti profile korang akan appear dekat bahagian People. So, nanti kalau ada company nak cari pekerja, diorang akan view bahagian People dan mana lah tahu rezeki korang, dapat lah tawaran kerja dari company tu =)


Selain itu, kalau korang ada buat business atau ada company yang memerlukan pekerja, korang juga boleh Post A Job dekat laman web ni. Korang daftar sebagai employer. Job yang korang dah post tu boleh dilihat di bahagian Jobs. Untuk yang tengah cari kerja juga boleh lihat bahagian Jobs ni untuk lihat tawaran kerja yang ada. Semua ada, part time, full time, contract mahupun intern! Korang juga boleh cari tawaran kerja mengikut lokasi.


So, kalau ada yang tengah nak cari kerja part time, full time, contract atau intern, jom daftar di Joblogy! Website ni memang user-friendly. Senang nak guna. Good luck everyone in finding your job and have a bless ^_^

Website : www.joblogy.com

Extra info :
www.hometuitionjob.com juga dikendalikan oleh company yang mengendalikan Joblogy. Di website hometuitionjob ini korang yang tengah cari kerja ni pun boleh build profile di laman web ini untuk menjadi tutor/guru tuisyen. Selain itu, ibu bapa yang nak cari tutor pun boleh cari kat laman web ni. Tak tertumpu pada akademik sahaja, nak cari cikgu piano ke cikgu masak ke cikgu menari ke semua ada. Hometuitionjob juga telah berkembang ke India! Untuk mereka yang berada di India, korang boleh check home tuition bangalore kat laman web ni ^_^

XOxo

3 comments:

  1. Teringat zaman lepas SPM cari kerja part time. Baru ingat nak relax lepas exam Prinsip Akaun yang lmbat dari orang lain. Tiba-tiba jadi cikgu sementara kat sekolah ;)

    ReplyDelete
  2. tringin jugak nk keje part time ni...tp keje yg ade skrg pn dah bz trlampau...hehe
    but thanks for sharing...

    thestoryofayna.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...