Nov 9, 2013

Bubble Gum Wax Part 2


Seperti yang anis cerita dalam entry sebelum ni (LINK), anis telah berpeluang untuk merasai sendiri Brazilian Waxing di Bubble Gum Wax. Thanks to The Butterfly Project for this most daring project ever! ^_^ Untuk first timer macam anis, at first anis kena isi form dulu. Dalam form tu ada tanya sama ada kita ada allergic ke, pregnant ke, under medicine ke... Kowt2 ada yang sakit jantung pastu tak bagitau, takut jugak tengah-tengah waxing tu tetiba datang heart attack. Eh, macam lagu Demi Lovato pulak! kekeke :p

Di Bubble Gum Wax, ada 3 bilik kesemuanya dan ketiga-tiga bilik ni sebelah menyebelah je. In between bilik-bilik ni ada ruang kat bahagian atas dinding. So, kalau korang pergi ngan kawan ke nanti boleh sembang-sembang time waxing buat hilang nervous... hihi ^_^ Tapi staff kat sini memang friendly lah. They will make us feel comfortable and relax all along the waxing session.

Dalam setiap bilik, ada almari untuk kita simpan barang-barang kita. Sebelum start waxing, anis kena take off my clothes and i've been given hygiene wipe to wipe the area of my body for waxing.

The closet

The bed for me to lie down

Waxing tools

At first, the staff will check our hair, long enough for waxing, either fine or coarse. For fine hair, soft wax will be used, while for coarse hair, hard wax will be used. Untuk waxing ni ada dua jenis wax, soft wax dan hard wax. Kalau nak tahu, soft wax lagi painful than hard wax. Soft wax ni lebih sticky compared to hard wax. Untuk first timer biasanya diorang akan guna hard wax.

Bila dah check semua tu, the staff akan apply antiseptic dekat area yang nak di wax tu. And the waxing session begin! Zrap! >_< Wax yang digunakan tu cair dan panas tapi tak lah sampai melecur kulit. After a few second the wax been applied on our body area, it cools down and harden, and then zrap! The staff akan apply wax tu guna stick macam ice cream stick tu. And don't worry, diorang ni professional. Anis rasa sakit waktu dia tarik wax dalam beberapa saat je and then dah tak rasa sakit. It is a bearable pain lah.. Takde la sampai nangis T_T The most painful part for Brazilian Waxing is the middle and inner part. >_<

Besides Brazilian Waxing, anis juga buat under arm waxing. Disebabkan selalu shaving, pores dah jadi besar. Bila wax, ada bleeding sikit dekat pores. T_T Baru ku tahu... Rupanya tak elok shaving selalu. Ianya akan buatkan pores kita makin membesar and not hygienic.

Disebabkan anis baru first time buat waxing, there is still some hair left because it is too short for waxing. So, kalau nak make sure all off, anis kena buat second appointment for another round of waxing session after 5-6 weeks, and then baru lah bersih like a baby... woot woot! Kakaka :D For bride to be or anyone lah yang maybe ada special night with your husband, buat waxing ni kalau boleh 1-2 months earlier untuk kali pertama and repeat again dalam masa 1-2 weeks before the special night. And make sure your hair is at least 6mm long. Other than that, it is better to do waxing 3-4 days before/after period and don't forget to wear comfortable clothes during the waxing day =)

My reaction before and after waxing

Serious, happy sebab dah tak serabut... LOL! Honestly, anis rassa waxing ni lebih hygienic berbanding shaving. Dan kat Bubble Gum Wax ni diorang memang jaga kebersihan. The staff akan pakai glove and apron sepanjang proses waxing. Other than that, our hair will grow finer and it takes 5-6 weeks to grow back. During Bubble Gum Wax event, kitorang ada dapat goodies yang mengandungi after waxing care kit, vouchers and others.


Gelato : to be applied at waxing area to keep it moisturize

Aloe Vera Mask

Natural Deodorant

Price list :
price list bubble gum wax

PROMOTION!!!

Bubble Gum Wax

Address :
House of Wax Sdn Bhd
F-1-7, Block F, Plaza Damas,
No. 60, Jalan Sri Hartamas 1, Sri Hartamas,
50480 Kuala Lumpur.

Tel : 03-6211 5038/39

Business Hours :
Monday - Friday : 11.00 a.m. - 7.00 p.m.
Saturday - Sunday : 11.00 a.m. - 6.00 p.m.

The Butterfly Project

XOxo

3 comments:

  1. sama laa, next appointment baru boleh dapat baby soft ^_^ tak sabar nak tunggu second time :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...