Oct 26, 2013

[REVIEW] Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask

Bila dah umur meningkat ke alam 20-an ni kan, makin concern pulak rasa dengan kulit muka ni. Baru masuk 20-an tapi rasa macam garis-garis halus tu dah mula ada. Waaa!!! Scary >_< Bila dah masuk 20-an ni, mula la mencari skin care yang ada fungsi anti-aging. Penting tau pakai skin care yang ada anti-aging waktu umur 20-an ni, sebab masa ni lah wrinkles semua tu nak muncul. Sebelum jadi lebih teruk, baik kita halang siap-siap. Kalau dari sekarang kita jaga, tak mustahil nanti waktu umur 30-an pun still nampak macam sweet 17 gittew. Macam anis cakap dalam entry sebelum ni (LINK), anis telah dipilih oleh HiShop untuk review 3 masks dan akan ada GIVEAWAY untuk korang semua nanti! So, let's continue with the review...

Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask (RM16.90)

Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask ini mempunyai 'wrinkle improving functional ingredients' seperti adenosine, Swiss Pentapharm Company's Syn-Ake Peptide (structurally similar to snake venom), Acetyl Hexapeptide-8 dan E.G.F. Bahan-bahan ini dapat membantu menyelesaikan masalah drooping, wrinkles and low elasticity. Selain itu, kulit kering juga dapat diatasi dengan penggunaan mask ini kerana ia mempunyai Rosemary Water yang dapat mengembalikan kelembapan kulit.

Mask ni ada dua step yang perlu korang follow dan apply, Step 1 adalah Mask Base Ampoule manakala Step 2 adalah face mask.

Review :
-Mask Base Ampoule : Ampoule (clear fluid) yang diberikan mencukupi untuk apply ke seluruh muka. Tidak terlalu cair dan tak terlalu pekat, texture nye mudah untuk diratakan ke seluruh muka serta baunya agak wangi :)

-Face Mask: Nipis tetapi tahan lasak, tak mudah koyak dan stretchable. The mask is perfectly fit my face ^_^


Cara penggunaan :

1) Lepas korang dah cuci muka, korang apply Mask Base Ampoule (Step 1) ke seluruh muka dengan sekata.


2) Pakai mask pada muka dan biarkan selama 10-20 minit.

*seboleh-boleh nye nak senyum '_'

3) Buka mask, dan biarkan lebihan essence untuk diserap ke dalam kulit. 
The result :
Bagi anis, kulit muka anis terasa lebih anjal, lembut, licin dan sedikit lembap. Terasa kulit muka lebih tegang, mungkin kerana mask ini mengandungi bahan yang sama struktur seperti bisa ular. Tahu tak kalau korang dipatuk ular dan terkena bisa ular, muscle korang akan mula cramp sampai korang tak mampu bergerak untuk larikan diri. So, dari segi kecantikan, bahan yang sama struktur dengan bisa ular ni memang bagus untuk tegangkan kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Tapi jangan lah pulak korang pegi tangkap ular pastu ambik bisa dia :') 

Dr. Post Syn-Ake Anti Wrinkle SOS Mask ini boleh didapati di HiShop (LINK)
(RM16.90 per pack)

Berita baik untuk pembaca anisempoi.com!
Get RM20 off when you purchase RM100 and above at HiShop
Discount code : HS20
*valid until 31 December 2013

Website : www.hishop.my
Facebook : https://www.facebook.com/hishopmy
Twitter :  http://www.twitter.com/hishop.my
Subscribe to HiShop for exclusive updates : http://www.hishop.my/subscribe
XOxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...