Oct 2, 2013

OOTD : summer vacation

Hikhok! Summer lah sangat! Padahal Malaysia ni cuaca panas sepanjang masa! LOL! Lantak lah, acah-acah je lah Malaysia ada summer.. hehehe... Actually anis nak kongsikan Outfit Of The Day anis semasa trip blogger ke Tambun. Baca entry anis kat SINI. Bagi anis, dress ni sesuai untuk digayakan semasa bercuti di tempat-tempat yang bertemakan air seperti pantai mahupun waterpark macam Lost World of Tambun.. hihi.. Belasah je lah, janji nampak gorgeous :p





Tie dye dress Padieka.com




Disebabkan anis ni tak lah berapa nak tinggi, 153cm je, maka dress tu meleret lah sikit.. Plus, on that day anis pakai slipper sebab aktiviti on that day banyak kena berjalan kaki dan ada lari-lari sikit tapi still iolls maintain gorgeous okeh! Gorgeous ke? Hahaha :D 

Dress yang anis pakai ni dari Padieka.com which is Daisy TieDye Dress-Blue (LINK). Kalau korang ada pergi outing ke tempat yang macam anis cakap tadi, yang bertemakan air ataupun taman ke, acah-acah nak gi picnic ngan kekasih hati ke, bagi anis dress ni memang sesuai untuk aktiviti sebegitu. Nampak sopan dan juga trendy :) Moreover, dress ni materialnya adalah cotton. Sangat sesuai la dengan cuaca panas yang kenkononnya 'summer' tu... Dress ni tak jarang tapi untuk precaution, anis pakai legging. 

More info about this dress, korang boleh refer SINI. Dress ni free size, kalau nak tahu ukurannya, refer dekat link yang anis bagi tadi oryte :) 

Website : Padieka.com
Facebook : Padieka Raccolta

XOxo

17 comments:

  1. Assalamualaikum anis. memang nampak gorgeous kot anis time kat Tambun! akak nak pakai dress tapi cam malas pulak. hehehe. kalau tak boleh satu geng dengan anis. hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam :) hehehe.. Mula2 cam was2 nak pakai dress ni sbb takut kena lari banyak tp before pegi ade tanya kak illy, dia kata lari sikit2 je.. Tu yg pakai dress ni sbb rasa dress ni memang kena dengan tempat tu... Hihi ^_^

      Delete
  2. :)
    cntik baju..
    tuan dia pun cntik.
    ramai ler org bli baju ni nnati:)

    ReplyDelete
  3. cantik dress ni anis...harus lah mencari satu utk pakai dating ngan en.suami...hehehe

    ReplyDelete
  4. adik akak ni memang gorgeous as always... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar dari akak yang gorgeous jugak.. mane tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.. hehehe :D

      Delete
  5. tie dye dress yg tgh in :p
    nak jugak satu nak stock up collection baju ehe eheh.

    ReplyDelete
  6. alahai comel ayu ayu ayu manis anis ni tau!!!

    ReplyDelete
  7. waahhh...cantik baju anis...simple but nice..^^

    ReplyDelete
  8. cantik dress tu! mcm ada tie dye and ombre effect!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...