Oct 5, 2013

Makeup maybelline

Assalamualaikum
Hi semua

Baru-baru ni anis ada shopping barang makeup sikit
Mula-mula anis aim nak beli Maybelline Color Tattoo Bad to the Bronze
Alih-alih benda lain pun hangkut sekali
Alang-alang tengah SALE kat Watsons
Hahaha
Girls >_<

So ini lah ape yang anis beli haritu
*dapat free beg sebab purchase above RM50

From left : Lasting Drama Gel Eyeliner (Black), Color Sensational lipstick (235 Warm Me Up), BB Stick dan Color Tattoo (Bad to the Bronze) + Free Maybelline New York Bag
Total purchase RM96.40

Lasting Drama Gel Liner (01 Black)
RM39.90 (np)

New improved formula
-more intense
-up to 36H lasting
-smudge-proof & waterproof

Important : Please ensure to close the cap after use. Please wipe the brush wh tissues after every use. When stains are noticeable on brush, please absorb make-up remover into cotton pads n remove the stain from the brush then wipe it again wh dry tissues, n leave the brush to dry.

Ni first time anis guna gel liner yang guna brush
Mula-mula memang kekok jugak la tapi bila dah banyak kali guna, ok je :)
Brush yang anis dapat bersama dengan gel liner ni memang halus dan hujungnya tajam
So, senang nak lukis
Warna gel liner ni pun memang hitam pekat, tak pudar dan tak perlu sapu banyak kali...

Color Sensational Warm Me Up Lipstick
RM23.80

Lipstick ni juga berfungsi melembapkan bibir
Orang yang selalu bibir kering macam anis ni memang elok la guna lipstick yang ada moisturizer sekali
Anis suka warna lipstick ni sebab tak terlalu terang dan tak terlalu dull, just nice untuk everyday look :)

Bb Stick
Rm24.90

Sebelum ni anis ada guna BB Cream, ni first time anis cuba BB Stick
Bagi anis, anis lagi prefer BB Cream dari BB Stick sebab BB Stick ni tak bagi full coverage dan tak blend elok kat muka anis..
Maybe sebab kulit muka anis kering yang mana lebih sesuai guna BB Cream
Bagi orang yang kulit berminyak, anis rasa BB Stick ni sesuai untuk korang

Color Tattoo Bad to the Bronze
RM19.90

First time anis guna eyeshadow dalam bentuk cream dan anis memang suka sangat-sangat eyeshadow ni
Warnanya memang jelas bila disapu di kelopak mata
Ada banyak lagi pilihan warna Color Tattoo dan anis ingat nak kumpul semua warna
InshaaAllah kalau ada rezeki
Hihi ^_^

So, ini lah hasilnya
Anis hanya guna produk yang anis baru beli kat atas sahaja


What do you think?
Feel free to give me a comment
Tq
^_^

XOxo

12 comments:

  1. Replies
    1. Thanks :) anis pun suka lipstick tu ^_^

      Delete
  2. Suka pulak dengan eyeshadow tu.. Harga pun affordable... Nanti nak gi usha2 lah! ^^,
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best gila eyeshadow ni! Senang nak apply utk beginner mcm anis.. Harga pun murah :)

      Delete
  3. semua shaila ada...kecuali color tattooo tue...cantiklah warna dia..^^

    ReplyDelete
  4. nice la anis...^o^,tp np xpandang camera....hehe

    ReplyDelete
  5. Cantik colour lipstik,saya suka colour macam tu.

    ReplyDelete
  6. Ahhhhh...anis, kita punya taste color sama ok. Haha....cuma org amik lipstick jenis watershine pure.

    ReplyDelete
  7. sesuai dengan Kak Anis..akhirnya Kak Anis beli jugak Maybelline color tattoo tu..hehee..

    ReplyDelete
  8. omomo, comelnye!
    i like those gel liner and the bronze tattoo.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...