Oct 30, 2013

Langkah penting dalam penjagaan kulit wajah harian : Toner

Bagi anis, penting untuk kita jaga kulit wajah kita setiap hari. Setiap hari, anis amalkan tiga langkah penting dalam penjagaan kulit wajah iaitu menggunakan pencuci muka, toner dan moisturizer. Make sure kita buat tiga langkah ni setiap pagi dan malam. Baru lah kulit cantik berseri. ^_^


Beberapa minggu yang lepas, anis telah dipilih oleh The Butterfly Project untuk menyertai Blogging 101 Chapter 1. Untuk chapter 1 ni, kitorang yang terpilih diberi peluang untuk review Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner dari Natta Cosme. Best tau join The Butterfly Project ni, sebab ada banyak aktiviti dan event yang berkaitan dengan kecantikan untuk bloggers. Sape-sape pun boleh join, click SINI untuk daftar sebagai ahli =)

Bungkusan yang anis terima dari Natta Cosme

Memang waktu dapat bungkusan ni, anis excited gila untuk unboxing and nak tau isi dalam kotak ni. Curious O-O

Lepas menggali sampai lah ke dasar kotak, this is what i found
hihi ^_^

Terharu tau bila tengok isi dalam kotak ni. Macam dapat hadiah hari jadi. Siap ada ribbon lagi dekat penutup botol toner tu. Thanks Natta Cosme for this surprise ^_^

Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner and Egyptian Magic Cream

Q : What is your choice of product after applying toner?
a) Moisturizer
b) Cream 
c) Oil
d) EMC

Jawapan anis untuk soalan ini ialah a) Moisturizer. Anis lebih suka guna moisturizer sebab ianya sesuai untuk kulit muka anis yang kering. 

Envelop with love notes from Natta Cosme

One pack of cotton pads from Lily Bell Lilian Puff, business card of Natta Cosme and also fortune capsule


"Cotton  pads are commonly used to apply toner on face for better absorption. What do you think?"
Yes, i agree with that. Dengan penggunaan cotton pad, lebih senang untuk kita apply toner dan dalam masa yang sama, kotoran yang ada pada kulit akan melekat pada cotton pad tersebut. 

Okey, done with the unboxing, now let me explain further about the toner. Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner dari USA ini adalah toner yang bebas alkohol dan juga bebas paraben. Toner bebas alkohol sesuai untuk digunakan oleh mereka yang mengalami kulit sensitif. Toner ini mengandungi un-distilled Witch Hazel (with all the beneficial natural tannins), Aloe Vera dan juga Vitamin E yang dapat melembapkan kulit muka dalam masa yang sama membersihkan, mengecilkan liang pori, melembutkan dan mencantikkan kulit muka. 

Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner RM55 RM45 (355ml)



Dari segi pembungkusan, ianya sangat praktikal dan mudah digunakan. Lubang kecil pada penutup botol ni memudahkan anis untuk mengawal kuantiti toner yang anis perlukan. Jadi, tak lah nanti membazir kalau-kalau toner tu tiba-tiba jatuh dan tumpah. Anis suka packaging toner ni sebab botolnya transparent dan korang boleh baca description dekat belakang botol dengan jelas. Bau toner ni pula memang wangi! Anis suka bau rose pada toner ni. 

Directions : Apply with a cotton ball or soft pad to cleanse, soften, refresh and moisturize skin. Use anytime throughout the day as a softening refreshner.

Hasilnya :
*rakus betul =_='

Korang boleh lihat kan dekat cotton pad yang bertanda after kat atas ni, semua kotoran dah melekat dekat cotton pad. Terasa kulit lebih bersih lepas pakai toner ^_^

Selepas membersih muka dan pakai toner, kulit muka anis lebih bersih dan rasa lebih lembap. Toner ni mudah meresap ke dalam kulit. Ianya juga membantu menyerap moisturizer yang anis pakai selepasnya. Overall, anis berpuas hati dan akan terus menggunakannya =)

Beli Thayers Rose Petal Witch Hazel Toner di Natta Cosme (LINK)
RM55 RM45

Exclusive to my readers!
Get RM5 discount for purchase above RM50 at Natta Cosme (LINK)
Discount code : LOVEBT
Valid until 15/1/2014

Website : www.nattacosme.com
Facebook : www.facebook.com/NattaCosme

Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : The Butterfly Project

XOxo

4 comments:

  1. Anis cantik betul kulit awak kan.. Natural and tak makeup pun dah semulajadi cantik... (^_^)
    Jemputla ke blog Nad <3 --->http://nadkassim.blogspot.com/

    TQ! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, tq :) Kulit kita ni pun kadang2 bermasalah jugak >_<

      Delete
  2. wow bestnye dpt toner.. dulu suka juga pakai toner ni coz kulit muka slalu kering, mcm-2 brand dah try.. rasa macam tak ngam je dgn muka..jd dh stop dh pakai..sekarang guna clenser je..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...