Sep 28, 2013

The River Grill, Casa del Rio Melaka

Kalau korang ingat lagi, anis ada ke Melaka bulan lepas untuk Lux Fine Fragrance Media Junket
Baca entry sebelum ni tentang Lux Fine Fragrance Media Junket (LINK), Casa del Rio Melaka-hotel review (LINK) dan Satkara Spa review (LINK)
This is the last entry for this event before I further my stories about Tambun
Banyak hutang entry ngan korang ni
Doakan anis gigih menaip T_T
The entrance of The River Grill

Inside

The River Grill ni berhadapan dengan Melaka River



First sekali adalah lunch pada hari pertama
Ada pelbagai jenis makanan disediakan
Memang tak muat meja lah kalau ambil semua
Kalau ikutkan hati, memang nak merasa semua tapi masalah perut anis ni kecik nye lah hai
Makan sikit je dah kenyang
Setenghesss!
Tak boleh jadi food blogger la gini >_<





Lunch on first day
Sedap!!!

Esok pagi nya pula, kitorang breakfast di The River Grill juga
Bapak besar buku menu dia
hihi T_T

Hot mocha

My big breakfast


Untuk breakfast, kita boleh pilih makanan dari menu dan ada juga makanan yang disediakan secara buffet
Memang banyak gila pilihan!
Tak rugi datang breakfast kat sini tau
Dah la banyak, sedap pulak tu

Pelbagai pilihan jam

Roti


Jus

Honey station

Milk

Cereals

Fruits

Makanan lain yang disediakan secara buffet
Kalau tak silap ada bihun goreng, nasi lemak dan sebagainya

Lunch on second day
Pada hari kedua, menu berbeza dari hari pertama
Tapi yang penting, sedap!
Hari kedua ni ada asam pedas
Kalau dah sampai Melaka, memang wajib lah makan asam pedas, kalau tak rugi ooo...
Favorite tau asam pedas ni
Boleh kawen ngan orang Melaka la camni, ke tak?
Hihi :D







Bloggers yang join event ni
Muat-muat satu meja untuk kitorang :)

Kebetulan semuanya bloggers The Butterfly Project ^_^
Overal makanan dekat sini memang sedap!
Tip top!
Kalau ada yang nak buat dinner, memang anis suggest untuk buat di hotel ni
Kat hotel ni juga ada ballroom untuk korang buat majlis makan malam and etc
Kalau nak romantic dinner pun ok jugak, sambil-sambil tenangkan fikiran melihat sungai Melaka
Ececeh!
Untuk harga, memang anis tak tahu sebab ini semua sponsored >_<
So kalau korang nak survey harga, cuba korang check dekat website Casa del Rio Melaka : http://www.casadelrio-melaka.com/
XOxo

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...