Sep 15, 2013

Satkara Spa di Casa del Rio Melaka

Sebelum ni anis ada cerita tentang percutian anis ke Melaka bersama blogger dan pihak media untuk Lux Fine Fragrance Media Junket, kalau belum baca lagi, click HERE
Anis juga ada ceritakan tentang Casa del Rio Melaka iaitu hotel yang kami menginap, baca entry di SINI
Untuk entry kali ni anis nak ceritakan tentang Satkara Spa, Casa del Rio Melaka :)
Satkara Spa terletak di tingkat 3 Casa del Rio Melaka dan berdekatan dengan gym dan swimming pool
Kalau tak silap ada 4 bilik kesemuanya
Kalau korang nak ke spa, anis nasihatkan korang untuk buat tempahan sehari sebelum supaya takde lah nanti time korang pegi tu bilik penuh
Spa beroperasi dari 10 pagi sehingga 7 malam

Interior of Satkara Spa





Treatment menu :



Sebelum kitorang masuk ke bilik treatment, kitorang dihidangkan dengan air lemongrass sejuk dan towel lembap

Ini lah bilik kitorang
Anis share satu bilik dengan Syafiqah Hashim
Bilik ni agak besar, lengkap dengan toilet, shower dan bathtub

Setiap seorang akan dapat kain batik dan panty pakai buang

Me and Syafiqah snap snap before our treatment start
^_^

Treatment yang kitorang dapat kalau tak silap Traditional Malay Massage for 1 hour
Sungguh relaxing sampai rasa nak terlelap
Dari segi cara massage memang anis suka sebab tak terlampau kuat dan tak terlalu lemah
Just nice :D
Lepas dah habis massage, rasa macam segar
Muka pun berseri-seri je (*walaupun sebenarnya tengah sedih)
hihi ^_^

For more information, please refer here : http://www.casadelrio-melaka.com/pampering-and-relaxation
Casa del Rio, Melaka
88, Jalan Kota Laksamana75200
Melaka, Malaysia
Tel: +60 6289 6821 Fax: +60 6 289 6999
E-mail:spa@casadelrio-melaka.com
*picture credit to Syafiqah Hashim and Casa del Rio Melaka website
XOxo

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...