Sep 20, 2013

ESCAPE

"I can do things by myself but I don't want to be ALONE"
Bila dah besar ni, kebanyakan apa yang anis nak buat anis buat sendiri
Nak pegi mana-mana pun selalunya sendiri-sendiri
Pernah keluar beli barang-barang keperluan seorang diri
Makan pun sorang-sorang
Forever Alone sangat!
Tapi sekarang tak lagi
Mujur lah ada ESCAPE yang membolehkan anis layan cerita-cerita best bila terasa diri ni kesepian
"My own world of entertainment"
Ececeh!
Kalau nak tahu, ESCAPE ni merupakan aplikasi khas buat para pengguna Celcom
Download the app for FREE on your mobile and you are ready to ESCAPE!
Application ini compatible dengan iOS, Android, MacOS dan Windows
Ini screenshot laman web ESCAPE (LINK)

Bila dialihkan cursor ke bahagian atas, akan keluar tab macam bawah ni

Sebelum tu, kena register dulu
Korang boleh pilih sama ada nak register with Facebook atau Celcom number
Tapi kalau register guna Facebook, still korang kena masukkan Celcom number untuk tujuan validation




Bila dah siap isi semua, tekan Register
Lepas tu satu code akan dihantar ke nombor Celcom korang
Masukkan code tersebut dan tekan Send

Then, korang akan terima email dan dalam email tu diberikan link untuk korang click and activate korang punya account ESCAPE

Bila dah selesai register, sekarang dah boleh guna ESCAPE :)
1. Home
2. Watch All
3. Watch One
4. Events
5. My Own
6. Get a pass
7. My Settings / Sign Out
Arrow : Facebook like

Arrow : Search

Bila korang tekan Watch All, ini yang akan keluar
Ada tiga pilihan iaitu Featured/Movies/K-Drama



Untuk menonton K-Drama, korang tekan tab K-Drama and then Click here
Korang akan terus direct ke page macam bawah ni
Korang boleh tengok Korean Drama for free

Untuk menonton movies dekat Watch All, korang kena beli pass (RM25 untuk 30 hari)
Dalam masa 30 hari, korang boleh tengok semua cerita yang ada dekat Watch All
Andai kata korang tengok movie dari ESCAPE dekat laptop, tapi tetiba mak ajak keluar pegi pasar dan korang tak sempat nak habiskan cerita yang korang tengah tengok tu, dengan adanya fungsi Pause & Play, korang boleh pause movie dekat laptop dan play dekat smartphone korang
Sambil-sambil teman mak, boleh la melayan movie jugak kan
hehehe
"Always yours, anytime, anywhere"

Untuk dapatkan pass, korang refer balik gambar yang anis ada bagi numbering tu, korang click dekat bahagian no 6 iaitu Get a pass and then akan keluar macam ni :

Click pada RM25.00 dan akan keluar macam ni :

Masa Register tadi korang ada create password kan, so masukkan password dan tekan Pay and watch
Korang juga boleh bayar guna credit card

Untuk Watch One pula berbeza dengan Watch All
Kalau korang just nak tengok satu je cerita, korang pilih Watch One

Contoh korang nak tengok Iron Man 3, korang bayar RM9.00
Lain-lain cerita, lain-lain harga
Untuk pembayaran, korang tekan Rent for RM9.00

And then akan keluar macam ni
Sama macam nak beli pass, korang masukkan password dan tekan Pay and watch

Terdapat 500 hi-resolution movies dari pelbagai genres seperti action, thriller, comedy, drama, horror, romance and etc
Kesemua movie ni ada dari Hollywood, Korean, Indonesia, Hindi dan cerita-cerita tempatan
Selain movies, korang juga boleh dapatkan update tentang live events, live news, concerts and TV series
"Irresistible moments, unmissable events"

Anis dah download app ni ke phone anis
Bila rasa lonely je, tengok movie dekat ESCAPE
hehehe :D

Website : http://www.escnow.com/
"YOU'LL NEVER BE ALONE WITH ESCAPE"
*This is a sponsored post

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...