Sep 10, 2013

Casa del Rio Melaka

Baru-baru ni anis ke Melaka untuk satu event ni, nak tahu event ape? Baca SINI
Event ni berlangsung di Casa del Rio Melaka
Memang cantik sangat tempat ni
Hotel ni diinspirasikan oleh portuguese heritage dan kesultanan Melaka
Jom anis bawak korang pusing-pusing tempat ni (gambar je ler...hihi)
*entry ni memang banyak gambar, so korang layankan jelah ek
Kalau membebel kang nanti lagi berjela entry ni sebab banyak gila nak cerita
So, let the pictures tell the story
LOL!
*pemalas >_<

Entrance
pintu masuk casa del rio melaka

Lobi





Lago area

Di tingkat G (lobi), selain reception, ada juga library, shop, restaurant, bar dan juga ball room
Let's go up to my Deluxe Room


Keseluruhan bilik

Bilik ni memang cukup besar untuk anis, lagi-lagi duduk sorang-sorang kan
Kadang-kadang rasa macam, "aku nak buat ape ni???"
Nasib baik ada TV with astro channel dan juga ada wifi
Boleh ler layan lagu kat MTV sambil-sambil menaip entry
hehehe

Di pintu masuk, bahagian kiri adalah bahagian closet dan rak kasut
Memula cuak jugak dekat closet ada macam pintu misteri, rupenye tempat letak iron board dan iron
"Conjuring" sangat tau
Nasib tak main hide and clap
T_T


Bilik air pulak memang luas gila
Semuanya cukup lengkap
Nasib baik dia sediakan berus gigi dan ubat gigi
Boleh pulak anis tertinggal bendalah tu
Phew =_='




Dari pintu masuk







Siap sediakan ubat nyamuk lagi tau




Tempat letak remote pun classy gila, i loike :D

Balcony

Dari balcony bilik anis boleh lihat lago area dan sungai

Pada waktu malam, lepas kitorang balik dari dinner with Fazura (Baca entry di SINI), diorang siap pasangkan lilin aromatherapy dekat kawasan bilik dan balcony
Sangat relaxing dan release stress
Memalam duk balcony sambil fikir masa depan... hermm hermmm



Di tingkat atas sekali, ada spa (akan cerita di next entry), gym dan infinity swimming pool
Nak sangat mandi tapi tak bawak baju lah pulak >_<


Konklusinya (ececeh) tempat ni memang cantik dan unik!
Kalau honeymoon kat sini pun best jugak
>_<


Till next entry, XOxo

16 comments:

  1. Bilik besar tu untuk anis sorang??
    PENGSAN (T__T)


    best gila okay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duk sorang-sorang sampai mati kutu T_T

      Delete
  2. huuuu menangis tengok gambar, lawa sangat!! kita duduk melaka pun tak mampu nak menginap sana, tengok dari luar je. untung Anis dapat jemputan dari Lux ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau anis pun tak mampu >_< alhamdulillah rezeki :)

      Delete
  3. seriously cantek kot..rasa mcm king pulak kalau dpt stay sehari 2 kt situ..xpe entry byk gambar..lagi best..hehe

    ReplyDelete
  4. Wow! Eksklusif gila.. Kalau nak pergi sewa sendiri ntah mampu ke tidak lah iols ni.. Huhu.. Teringin jugak nak merasa bilk eksklusif macam ni.. Gugugu~~
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  5. eheeee..mmg best atia..... rasa macam duduk dalam banglo yang mempunyai bilik yang banyak..rindu pula suasana di sana

    ReplyDelete
  6. memang best anis.....k.su rasa nak g lagi...wehuuu rindu suasana di sana

    ReplyDelete
  7. seronok mase pergi tu :) great thank to Lux for the kind invite!

    ReplyDelete
  8. Bestnya!!! Terus pasang angan-angan nak pergi honeymoon kat situ. Hakhak.

    ReplyDelete
  9. Cantiknya hotel ni ! Suka yg bhgn lobi yg ada pondok tepi fountain :3

    ReplyDelete
  10. cantik hotel dia !! haa namee pun blum g honeymoon lg nih !! :D

    ReplyDelete
  11. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as phone case, ear cap,
    bags, pouch and many more! 쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. sangat ekslusif! Cantik sangat dan sangat tenang~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...