Sep 1, 2013

Your Malaysian is Showing and Go Beyond Positive Meter Launch by Astro

Pada hari sabtu (24 ogos 2013) yang lepas, anis dijemput oleh Nuffnang ke Your Malaysian is Showing and Go Beyond Positive Meter Launch by Astro di MidValley
Event bermula dengan kata alu-aluan dari emcees
Emcees of the day :

Diikuti pula dengan penerangan tentang Your Malaysian is Showing and Go Beyond Positive Meter oleh Henry Tan, Ketua Pegawai Operasi Astro

Ezra (MIX FM) dan Henry Tan, Ketua Pegawai Operasi Astro

Pelancaran kempen ini adalah bertujuan menggalakkan masyarakat kita untuk menjadi lebih positif, bersempena dengan sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-56
Kalau korang ada buat sesuatu yang korang rasa baik untuk dicontohi oleh semua, korang share je kat twitter atau instagram atau facebook menggunakan #UrMalaysianIsShowing dan #GoBeyond

Astro juga meraikan 'Best of 1Malaysia' dan kepelbagaian budaya di Malaysia
Contohnya penggunaan kata Syok!, Gostan, Fuyoh dan sebagainya yang hanya difahami oleh kita, orang Malaysia!
Unik nya orang Malaysia ni

Launching of Your Malaysian is Showing and Go Beyond Positive Meter

Aznil Hj Nawawi dan Lisa Surihani, artist yang turut menyokong kempen ini

Next, ada performance "Excuse Me Sir, Your Malaysian Is Showing"
Performing Excuse Me Sir, your Malaysian is Showing Fr Left - Shantesh, Erul, Jie Ying and Anantha
Korang boleh tengok music video "Excuse Me Sir, Your Malaysian Is Showing" kat bahagian akhir entry ni
Selepas launching #UrMalaysianIsShowing dan #GoBeyond, para bloggers join game yang telah disediakan khas untuk para bloggers
Hadiah utama merupakan wang tunai RM600
Wow!

Salah satu task yang perlu dibuat, posing gaya paling patriotik


Ada 27 task yang kitorang perlu siapkan tapi nasib kumpulan anis tak berapa baik bile internet slow nak mampos
Maka tak dapat la menang duit.. huu :'(

Para pemenang :
Tahniah kepada semua
^_^
Antara blogger yang hadir pada event ni
Dear readers,
Jom kita sebarkan positivity kepada semua rakan-rakan di Facebook
Korang guna app Go Beyond (LINK) macam anis dah buat kat dalam gambar bawah ni
Korang kongsi apa sahaja positivity yang korang dah buat dekat komuniti, alam sekitar dan sebagainya

Korang jugak boleh create sendiri t-shirt yang sumpah gila sempoi kat SINI
Anis pun ada buat satu
Anisempoi
Cool Giler
Lah
You Know!

Amacam?
hahaha

Kat bawah ni anis kongsikan video 'Excuse me Sir, your Malaysian is showing'

From left : Jinny Boy, Anantha, Adira, Jie Ying, Zahid, Shantesh

Facebook : https://www.facebook.com/AstroGoBeyond

Untuk maklumat tentang Go Beyond boleh didapati di www.gobeyond.com.my

*This is a sponsored post
XOxo

8 comments:

  1. Replies
    1. seronok sebab dapat jumpa blogger2 yang happening :)

      Delete
  2. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D

    ReplyDelete
  3. selamat hari kemerdekaan ke56..:)

    ReplyDelete
  4. wah, aktif betul anis dgn event2 nuffnang kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika ada masa dan kesempatan, memang anis akan join.. hehehe :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...