Aug 24, 2013

NBrew (Nitrogen Ice Cream)

Pada 16 Ogos yang lepas, anis dijemput oleh Nuffnang untuk sesi food testing di NBrew MidValley
NBrew
NBrew MidValley
Kalau nak tahu, NBrew ni adalah local company, a Malaysian company!
Well done Malaysian!
Ecewah, semangat patriotik pulak :p
Apa yang menarik nya NBrew ni ialah hiasan atau tema kedai NBrew iaitu bertemakan laboratory
Memang korang yang dah lama tinggalkan zaman sekolah, kalau datang sini, boleh jumpa balik beaker, cylinder, flask dan sebagainya
Tetiba teringat balik zaman sekolah belajar kimia
Paling malas nak buat report hokeh
Last last copy paste je.. muahaha!
Minta maaf cikgu >_<


Dan apa yang istemewa nya NBrew ni pula adalah ice cream di NBrew diperbuat daripada liquid nitrogen
Dan flavor pula memang home made, takde preservative atau pewarna

Liquid nitrogen di simpan dalam satu tank besar

Kitorang ditunjukkan cara-cara menyediakan ice cream di NBrew dari segi penyediaan peralatan yang diperlukan, cara-cara membuat ice cream sehinggalah cara untuk menghidang ice cream tersebut
Kat bawah ni, Mr Colin Ong (Senior Business Manager of NBrew) menunjukkan cara-cara untuk refill liquid nitrogen ke dalam steel jar

Liquid nitrogen ni tak boleh letak dalam bekas yang tak tertutup sebab ianya mudah evaporate
Bila nak refill liquid nitrogen ni kena pakai glove sebab liquid nitrogen ni sejuk gila, kalau terkena kulit nanti boleh dapat freeze bite
First ice cream yang dibuat ialah perisa vanilla bean twist



Tudiaa!
Berasap-asap bagai semata-mata nak buat satu hidangan ice cream
Teringat pulak cerita Dexter's Laboratory
Selalu tengok time kecik-kecik dulu.. hihi ^_^

Liquid nitrogen mix dengan flavor vanilla bean twist dan poof! Siap untuk dihidang!
Memang senang je nak buat ice cream menggunakan liquid nitrogen ni

Tadaa!!!
NBrew Vanilla Bean Twist Gelato
NBrew Vanilla Bean Twist Gelato
Ice cream yang dah dimakan separuh jalan
Excited nak rasa sampai lupa nak ambik gambar sebelum rasa
*gelojoh benor :p
Bagi anis, ice cream ni rasanya sedap dan asli

Actually, ada 31 flavors untuk dipilih dan berikut adalah top flavors dari NBrew

NBrew Gula Melaka Avocado Gelato
NBrew Gula Melaka Avocado Gelato
NBrew Intense Chocolate Gelato
NBrew Intense Chocolate Gelato
NBrew Mango Yogurt
NBrew Mango Yogurt
NBrew Salted Caramel Affogato
toppings
Kitorang juga diberi peluang untuk cuba menyediakan ice cream mengikut langkah-langkah yang diajar
Kalau nak tau lebih lanjut tentang cara penyediaan ice cream ni, korang boleh tengok video kat bawah ni


Oh ya, sekarang ni NBrew tengah organize satu contest
Boleh menang Iphone 5, Samsung S4 dan lain-lain
Klik SINI untuk info lebih lanjut


Phone: 019-980 0308



Bersama dua orang kuat NBrew

With Mira Cikcit                                           With kak Sabby Prue

With kak Alyza Fisol

Rawlins, Mahadi, Sarah and me
XOxo

3 comments:

  1. seronoknya tgk orang buat ice cream...

    ReplyDelete
  2. wahhh sedapnyerr anis..lame ker nak tunggu ice-cream tu siap?

    ReplyDelete
  3. Anis jom gi makan lagi! Sedaplaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...