Aug 31, 2013

Percutian gorgeous pink bersama butterflies di Tambun

Assalamualaikum
Hi semua

Hamboi, kemain nak pegi bercuti ala-ala diva kan, gorgeous pink gittew
Ahak!

Kalau semua nak tahu, The Butterfly Project bakal mengadakan project review : The Getaway iaitu percutian ke Lost World of Tambun!
Curlass uolss, rugi tak join!
Hari ni dateline, hari ni baru anis nak update entry ni
Harap-harap sempat lagi
Hehehe
^_* (kenyit mata sikit)


Cara-cara nak menjadi salah seorang blogger untuk project review ni senang sahaja, hanya buat blogpost tentang kenapa uolls nak bercuti ke Lost World of Tambun bersama The Butterfly Project dan 30 blogger akan dipilih untuk sertai project review ini

First of all, i need a getaway!
Life is stressful nowaday
Anis sekarang tengah mengalami tekanan yang amat kuat dan anis sangat-sangat perlukan percutian
Anis berharap, dengan percutian ni anis dapat relax dan hilangkan rasa stress di samping have fun bersama beautiful butterflies yang lain

Kedua, walaupun ini percutian ala-ala diva kononnya, tapi anis seorang yang adventurous
Travel with train for two hours is just a piece of cake
Anis pernah balik Kelantan naik train dan perjalanan KL-KB adalah lebih dari 12 jam
Bayangkan dalam train selama 12 jam, penat!
*Oh, i'm so tough :p

Ketiga, anis sebenarnya pernah ke Lost World of Tambun 4-5 tahun yang lepas tapi anis dah lupa macam mana rupa Lost World of Tambun
Hahaha
Tu lah, dulu takde blog
So takde lah story mory dekat blog, end up lupa segala benda
Kali ni, anis akan simpan memori ke Lost World of Tambun di blog
Tambah-tambah lagi, kali ni percutian yang lain dari yang lain sebab kali ni anis akan ke Lost World of Tambun bersama gigirls from The Butterfly Project and this going to be real awesome!

Last but not least, anis nak ke Lost World of Tambun kerana sebelum ni anis tak tau yang ada banyak lagi tempat menarik kat sana!
Anis bayangkan tempat ni hanya ada waterpark but in fact, there are a lot of places to explore and a lot of activities can be done here
Paling best ada SPA!
This is going to be great!
Bercuti, have fun pastu have a relaxing spa session..
My dream getaway ^_^

Psst, Tammy, i already excited to join The Butterfly Project getaway and i already pack up all my stuff and not to forget all the diva's stuff
LOL :p


XOxo

Aug 26, 2013

Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing Mask review

Sepanjang minggu lepas anis memang busy yang amat sampai rutin skin care pun banyak skip
Haish, macam mana nak chantek nih
T_T

But, all thanks to HiShop
Anis berpeluang untuk review Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing mask
Actually anis ada join group HiShop.My Beauty Ambassadors (LINK)
Dekat group ni, memang selalu ada giveaway untuk beauty bloggers yang join group ni
Korang pun boleh join tau

Pada hari sabtu lepas, anis ada event
Dan muka anis sangat-sangat lah kusam dan tak bermaya ;(
Thanks god I have this Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing Mask as a saviour
Pada pagi sabtu tu, lepas bangun tidur dan cuci muka, anis terus pakai mask ni
Korang juga boleh scrub muka sebelum pakai mask untuk kesan yang lebih effective

Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing Mask
Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing Mask



Product description : 
Banish early signs of aging and beautify dry skin with Collagen Peptide Multi-penetrates skin's underlying layer with hyaluronic acid, aloe and other moisturizing ingredients. Suitable for all skin types especially dry and sensitive skin.

Functions :
Intense moisture, anti-aging and enhances skin elasticity

How to use :
Spread mask over face and then take off the porous pearl paper.
Gently press on mask with fingertips to ensure a snug fit.
Leave mask on for 10-15 minutes, then remove.
Wipe off remaining essence with a cotton pad.
*Suggest to use 1-2 times a week, or more often if necessary

*peace yo!

Setiap kali pakai mask, mesti takde yang betul-betul fit dengan bentuk muka anis
But, it sokey, still can wear it gorgeously ^_^

Masa untuk lihat hasilnya!
Kalau ikut instruction, pakai 10-15 minutes, tapi anis selalu pakai lebih lama
Mask ni best sebab kulit muka rasa sejuk

before and after
Kalau tengok dari gambar, tak nampak sangat keberkesanan mask ni tapi in reality bagi anis, kulit anis lebih lembap dan anjal gittew
ececeh :p

Lepas dah pakai mask dan essence semua dah serap ke dalam kulit muka, anis sambung dengan skin care routine yang lain iaitu moisturizer, eye cream and etc.
Lepas tu, cecepat siap untuk pergi event

Ini lah hasil selepas makeup


Anis hanya pakai Farmasi CC Cream, Stage eyeliner, mascara dan lip balm
Farmasi CC Cream dan juga Stage eyeliner anis beli dari HiShop :)

Beautymate Polypeptide Collagen Revitalizing Mask
RM49.90 for 10 pieces (20% off = RM39.90)
Buy HERE
Beautymate 20% off until 31st August 2013

EXCLUSIVE FOR MY READERS!!!
Ni anis nak bagi korang RM20 rebate
Voucher code : TRYUSNOW
Untuk pembelian RM99 dan ke atas
Sah sehingga 31 Ogos 2013

LIKE HiShop Malaysia on Facebook:

Follow HiShop Malaysia on Twitter : https://twitter.com/hishopmy

Subscribe to HiShop for exclusive updates : click here

XOxo

Aug 25, 2013

OOTD : Sweet Like Candy

Sweet like candy to my soul,
Sweet you rock, and
Sweet you roll.
Lost for you,
I am so lost for you.
-Dave Matthews-




Have you read my previous post about NBrew?
NBrew is one of local brand for ice cream
READ HERE
So, i'm wearing this outfit during the food tasting session at NBrew MidValley
Am i sweet like candy? Or ice cream maybe?
crick crick crick
If you know what i mean
hahaha

What i am wearing?
Sophie Dress-Riben Turqoise from Padieka.com
Unbranded shawl and inner
Dressing Paula belt
Polo shoes

XOxo

Aug 24, 2013

NBrew (Nitrogen Ice Cream)

Pada 16 Ogos yang lepas, anis dijemput oleh Nuffnang untuk sesi food testing di NBrew MidValley
NBrew
NBrew MidValley
Kalau nak tahu, NBrew ni adalah local company, a Malaysian company!
Well done Malaysian!
Ecewah, semangat patriotik pulak :p
Apa yang menarik nya NBrew ni ialah hiasan atau tema kedai NBrew iaitu bertemakan laboratory
Memang korang yang dah lama tinggalkan zaman sekolah, kalau datang sini, boleh jumpa balik beaker, cylinder, flask dan sebagainya
Tetiba teringat balik zaman sekolah belajar kimia
Paling malas nak buat report hokeh
Last last copy paste je.. muahaha!
Minta maaf cikgu >_<


Dan apa yang istemewa nya NBrew ni pula adalah ice cream di NBrew diperbuat daripada liquid nitrogen
Dan flavor pula memang home made, takde preservative atau pewarna

Liquid nitrogen di simpan dalam satu tank besar

Kitorang ditunjukkan cara-cara menyediakan ice cream di NBrew dari segi penyediaan peralatan yang diperlukan, cara-cara membuat ice cream sehinggalah cara untuk menghidang ice cream tersebut
Kat bawah ni, Mr Colin Ong (Senior Business Manager of NBrew) menunjukkan cara-cara untuk refill liquid nitrogen ke dalam steel jar

Liquid nitrogen ni tak boleh letak dalam bekas yang tak tertutup sebab ianya mudah evaporate
Bila nak refill liquid nitrogen ni kena pakai glove sebab liquid nitrogen ni sejuk gila, kalau terkena kulit nanti boleh dapat freeze bite
First ice cream yang dibuat ialah perisa vanilla bean twist



Tudiaa!
Berasap-asap bagai semata-mata nak buat satu hidangan ice cream
Teringat pulak cerita Dexter's Laboratory
Selalu tengok time kecik-kecik dulu.. hihi ^_^

Liquid nitrogen mix dengan flavor vanilla bean twist dan poof! Siap untuk dihidang!
Memang senang je nak buat ice cream menggunakan liquid nitrogen ni

Tadaa!!!
NBrew Vanilla Bean Twist Gelato
NBrew Vanilla Bean Twist Gelato
Ice cream yang dah dimakan separuh jalan
Excited nak rasa sampai lupa nak ambik gambar sebelum rasa
*gelojoh benor :p
Bagi anis, ice cream ni rasanya sedap dan asli

Actually, ada 31 flavors untuk dipilih dan berikut adalah top flavors dari NBrew

NBrew Gula Melaka Avocado Gelato
NBrew Gula Melaka Avocado Gelato
NBrew Intense Chocolate Gelato
NBrew Intense Chocolate Gelato
NBrew Mango Yogurt
NBrew Mango Yogurt
NBrew Salted Caramel Affogato
toppings
Kitorang juga diberi peluang untuk cuba menyediakan ice cream mengikut langkah-langkah yang diajar
Kalau nak tau lebih lanjut tentang cara penyediaan ice cream ni, korang boleh tengok video kat bawah ni


Oh ya, sekarang ni NBrew tengah organize satu contest
Boleh menang Iphone 5, Samsung S4 dan lain-lain
Klik SINI untuk info lebih lanjut


Phone: 019-980 0308



Bersama dua orang kuat NBrew

With Mira Cikcit                                           With kak Sabby Prue

With kak Alyza Fisol

Rawlins, Mahadi, Sarah and me
XOxo

Aug 16, 2013

OOTD Hari Raya #5

Raya ke-lima haritu anis balik Terengganu
Umi anis asal Kemaman, Terengganu
Tapi tak balik kampung pun haritu, just ke rumah mak saudara anis sebab mak saudara anis ada buat open house

Pada hari raya kelima haritu, anis pakai Ara Dress-Choco (LINK) from Padieka.com

Anis suka dengan Ara Dress ni sebab ia menampakkan anis lebih tinggi
Memang selesa dipakai sebabnya ianya fully lined, so tak perlu lah nak kena pakai berlapis-lapis terutamanya sekarang ni cuaca panas terik
Di hari raya zaman sekarang ni, tak semestinya pakai baju kurung kan
Pakai Ara Dress ni pun dah nampak ayu dan sopan gittew...
ececeh :p

Untuk mengelakkan nampak dull, anis gayakan Ara Dress bersama ribbon belt
Tudung pula, anis pilih yang bercorak





Kalau korang dah tak tau nak pakai ape time raya ni, cuba la gayakan Ara Dress dari Padieka.com

Semoga dapat memberi inspirasi kepada semua
Selamat Hari Raya
XOxo

Aug 14, 2013

OOTD Hari Raya #4

Assalamualaikum
Hi semua

Raya ke empat hari tu, baru lah terasa raya sikit sebabnya anis pergi beraya ke rumah kawan-kawan sekolah lama
Kalau tak, memang duk rumah membuta je lah... Zzzz

Memang lama gila tak jumpa ex-classmate anis ni
Ada yang belajar oversea, ada yang dah habis belajar dan dah nak start kerja, ada yang nak sambung master, ada yang dah nak kawen tahun depan
Cepat betul masa berlalu
T_T

Actually baju raya anis tahun ni ada satu je
Memang tiap-tiap tahun, sepasang je baju raya
Raya pertama je pakai baju baru, hari-hari lain pakai mana yang ade je lah

Kebetulan hari tu anis ada tolong Ida & Iena Mansor shoot video untuk promo online shop diorang, so anis dapat lah sepasang baju
Maka, kita recycle je lah baju ni

Cantik dan selesa plus tak payah iron!
Hahaha
Memang bila dah besar ni malas pulak nak iron baju
Dulu time duduk asrama memang rajin iron baju
*manusia berubah :p

Facebook : Choice by TWINS
Facebook : Choice by Ida Mansor

P/s : gambar anis dan kawan-kawan tu diambil pada hari raya ke-4. Gambar anis sorang tu pulak diambil pada hari anis shoot video bersama Ida & Iena Mansor

XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...