Jul 10, 2013

The Massage Party at Amante Seri Petaling

Ingat lagi tak entry anis sebelum ni tentang The Massage Party (LINK)
Hari sabtu lepas (6 Julai 2013) anis berpeluang untuk sertai The Massage Party di Amante Seri Petaling
Thanks to The Butterfly Project for inviting me to this awesome massage party ever ^_^

The welcoming entrance
Pink balloons!
Curious of how the place look upstair 0_0

Tadaa!
Well decorated entrance by Ask Joey-The Sweetest Party Planner

Masuk-masuk je, bau aroma lemongrass yang sangat-sangat wangi menusuk hidung sampai rasa nak tertidur

The special eye mask cookies made by Ask Joey
So cute!

Yang ni pun cute!
Teringin nak rasa cake pops ni

Body care brand range of Amante

Cuppies

High tea prepared by Teaffani High Tea
Love all the food especially the sandwich
Oh, i can't forget the taste, delicious!

Anis orang ketiga yang sampai
So, anis orang terawal yang dapat buat treatment
Hooray!
First choice of treatment is hot stone massage!
Ni first time anis buat hot stone massage
Sebelum ni takut nak cuba sebab nama nya HOT, dah tu guna batu lagi
Haa..
But, after trying, i love it so much
Hot stone massage ni bagus untuk buang angin dalam badan
Sangat-sangat relaxing!
Untuk hot stone massage, the masseuse akan gunakan stone yang telah dipanaskan dan massage badan anis menggunakan stone tu tapi sebelum tu, masseuse akan sapu lemongrass oil di badan anis dulu
Korang jangan risau, sebab hot stone ni tak lah panas sampai melecur kulit
Hot stone tu just nice, suam-suam macam mandi air panas tu
Haa...

Actually, kitorang boleh pilih samada nak buat hot stone massage atau aromatherapy massage
Tapi masseuse anis sangat-sangat baik hati, dia buat kedua-dua treatment untuk anis sekaligus

Kedua-dua treatment ni berbeza
Untuk hot stone massage macam anis cerita tadi lah, masseuse akan urut badan kita menggunakan hot stone
Untuk aromatherapy massage pula, masseuse akan urut badan kita menggunakan lemongrass oil
Aromatherapy massage ni bagus untuk betulkan urat untuk peredaran darah yang lebih lancar
Kedua-duanya best tapi bagi anis hot stone massage lebih gentle

Selain massage treatment, anis juga buat pedicure
hehehe
First time nih buat pedicure
Selalu buat manicure
Disebabkan anis baru je buat manicure, so anis pilih untuk buat express pedicure (buffering)
Ruang untuk manicure and pedicure

Variety of nail polish to choose

Ini dekat tingkat atas
Kat tingkat atas ni ada bilik-bilik untuk massage treatment
Yang tempat mani pedi tu dekat tingkat bawah
Sangat besar Amante Seri Petaling ni

Lots of rooms upstair for massage treatment

With mamasan, Tammy
A very funny person that i've ever met
Mamasan is so friendly
Waktu anis sampai je, Tammy dah tau dah nama anis walaupun kitorang tak pernah jumpa face-to-face
Terharu ^_^

With the second mamasan, Ayna and the fashion bloggers, Ami

Kak Sabby yang sangat peramah, Ami yang lemah lembut and me
With OhFishIee
With Frankie Uni
Berita gempak untuk korang semua!!!
Pada 19th July till 21st July 2013, Amante akan mengadakan Amante Open House
Untuk new customer, korang akan dapat aromatherapy massage/hot stone massage/manicure/lymphatic detoxification treatment for FREE!

Selain tu, korang juga boleh beli treatment dengan harga 70% off dan boleh redeem treatment tu di lain hari
Antara service yang ditawarkan :
1) Nailtek Spa Manicure/Pedicure : RM68 (NP : RM228)
2) Aromatherapy Body Massage 90 mins (women and couples only) : RM38 (NP : RM127)
3) Bellewave Switzerland Instant Radiance & Brightening Facial Treatment : RM71 (NP : RM238)

Hubungi cawangan Amante Nail Spa & Body Care terdekat untuk reservation
*refer gambar di atas untuk no telefon

Thank you Amante for this aromatherapy lemongrass oil
I love the scent so much
Sangat-sangat relaxing and help me to sleep safe and sound... zzz..

XOxo

17 comments:

  1. Halooo ~ Finally you 'claim' yourself !!! Really sorry that i can't remember your name but now i know already ... HEHEHE !!! Ni hao ~ Anis !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okey.. same with me lorh, can't remember name when i meet new person.. I remember your name because i have ur blog link.. hehehe

      Ni hao :)

      Delete
  2. Bila nak ada pic dengan papasan macam Bro ek?

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro tak ajak gi event, macam mana nak jumpa bro.. hehehe T_T

      Delete
  3. thank you for the write up Anis :) Seronok sgt bace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkan illy pun ada hari tu.. hope to see you :)

      Delete
  4. woww, tergoda tengok makanan di hari puasa yang pertama ni..
    hehehe..bestnyaa dpt massage..relexing je kannnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2.. Pika pegi la next week dekat amante, free treatment kowt! huhuhu

      Delete
  5. bertuah anis dpt join event mcm ni..seronok dan relax pula tu..mknan lglah menyelerakan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2 pegi amante weekend next week, dapat free treatment for new customer :)

      Delete
  6. wah... bestnya anis.. kenapalah blogger lelaki tak pernah ditawarkan massage2 ni.haha.

    ReplyDelete
  7. Anis!! So happy u datang n enjoy yourself Hari tu!!! Sorry we din chat much, kena lah I lari sini sana make sure semua okay. Bro frames tone is papasan!!! Hahah cute Nya.

    U also very friendly and happy, I am so happy to have met u ^_^

    Thanks for coming to The Butterfly Project Massage Party and for helping us share about the open house!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's okey2, later kita jumpa kita chit chat lagi yep :)
      My pleasure to attend this party, feel great ^_^

      Delete
  8. kalo free semua org mahu!! hehe

    ReplyDelete
  9. gulp. terliur tgk cupcakes tu. hiih.tak tahaaannnn.hhehe

    ReplyDelete
  10. thank you for coming Anis, glad you're having fun <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...