Jul 30, 2013

Energy Day Spa at Great Eastern Mall

Actually anis dah lama pegi spa ni cuma baru ada masa nak update pasal ni
hihi
Anis tau pasal spa ni pun sebab anis ada terbaca blog review pasal spa ni
Time tu sesaje je google pasal spa
Bila baca pasal Energy Day Spa ni macam best jugak

Energy Day Spa di Great Eastern Mall, Ampang
picture from google

picture from google

Treatment menu


Haritu anis just buat full body massage 60 minutes
Ada 3 jenis massage yang kita boleh pilih iaitu relaxation/lymphatic detox/Shiatsu
Anis pilih relaxation sebab memang time tu badan tengah stress kan, otot semua kejang
Ececeh!

Untuk relaxation massage, masseuse akan massage badan kita guna oil, untuk lymphatic detox anis tak sure, untuk shiatsu massage pula adalah teknik massage dari Jepun tanpa guna oil
Shiatsu massage ni cara dia massage lebih kuat
Anis tak suka kuat-kuat sangat, kang tak jadi relax nye haa...
huhu

Sebelum start treatment, anis kena isi form dulu and then baru dibawa ke changing room
Changing room perempuan dan lelaki asing-asing
Tingkat satu for ladies only
Kalau untuk couple atau lelaki, treatment room and etc dekat tingkat dua
Setiap customer akan diberi locker
Dalam locker ada bathrobe, towel, hanger, panty and shower cap

Ladies changing room yang luas
Siap ada lotion, hair drier and etc

Shower room and toilet

Sebelum buat treatment, kena tukar baju dulu macam biasa
Terlupa pulak nak ambil gambar bilik untuk massage
FYI, tilam massage kat sini special sebabnya tilam tu mengeluarkan haba
So, takde lah kesejukan kan
Sambil tu boleh la relax kan muscle dengan haba
Actually masa isi form, korang boleh pilih tahap kekuatan massage, samada nak soft, firm or strong
Anis pilih firm
Lega sangat badan bila dah siap treatment
Seriously, memang rasa sangat lega!
mihmih
^_^

Bila dah siap sesi treatment, boleh la relax di lounge area sambil menikmati ginger tea
Anis suka ginger tea kat sini sebab rasa ginger yang tak terlalu kuat, just nice :)
So relaxing!

Facebook Energy Day Spa : Energy Day Spa
Website : http://www.energymindbodyspirit.com/

OOTD
XOxo

3 comments:

  1. bestnya pergi spa!
    suka anis gmbr akhir tu..comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best2! Especially time badan memang rasa lenguh sangat.. Hihi :)

      Delete
  2. seronoknya dpt massage..lama dh xpergi ni..klu dpt massage mesti lega lenguh2 bdn..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...