Jul 30, 2013

Energy Day Spa at Great Eastern Mall

Actually anis dah lama pegi spa ni cuma baru ada masa nak update pasal ni
hihi
Anis tau pasal spa ni pun sebab anis ada terbaca blog review pasal spa ni
Time tu sesaje je google pasal spa
Bila baca pasal Energy Day Spa ni macam best jugak

Energy Day Spa di Great Eastern Mall, Ampang
picture from google

picture from google

Treatment menu


Haritu anis just buat full body massage 60 minutes
Ada 3 jenis massage yang kita boleh pilih iaitu relaxation/lymphatic detox/Shiatsu
Anis pilih relaxation sebab memang time tu badan tengah stress kan, otot semua kejang
Ececeh!

Untuk relaxation massage, masseuse akan massage badan kita guna oil, untuk lymphatic detox anis tak sure, untuk shiatsu massage pula adalah teknik massage dari Jepun tanpa guna oil
Shiatsu massage ni cara dia massage lebih kuat
Anis tak suka kuat-kuat sangat, kang tak jadi relax nye haa...
huhu

Sebelum start treatment, anis kena isi form dulu and then baru dibawa ke changing room
Changing room perempuan dan lelaki asing-asing
Tingkat satu for ladies only
Kalau untuk couple atau lelaki, treatment room and etc dekat tingkat dua
Setiap customer akan diberi locker
Dalam locker ada bathrobe, towel, hanger, panty and shower cap

Ladies changing room yang luas
Siap ada lotion, hair drier and etc

Shower room and toilet

Sebelum buat treatment, kena tukar baju dulu macam biasa
Terlupa pulak nak ambil gambar bilik untuk massage
FYI, tilam massage kat sini special sebabnya tilam tu mengeluarkan haba
So, takde lah kesejukan kan
Sambil tu boleh la relax kan muscle dengan haba
Actually masa isi form, korang boleh pilih tahap kekuatan massage, samada nak soft, firm or strong
Anis pilih firm
Lega sangat badan bila dah siap treatment
Seriously, memang rasa sangat lega!
mihmih
^_^

Bila dah siap sesi treatment, boleh la relax di lounge area sambil menikmati ginger tea
Anis suka ginger tea kat sini sebab rasa ginger yang tak terlalu kuat, just nice :)
So relaxing!

Facebook Energy Day Spa : Energy Day Spa
Website : http://www.energymindbodyspirit.com/

OOTD
XOxo

Jul 29, 2013

Kering oh kering

Assalamualaikum
Hi semua

Anis ni boleh dikatakan seorang yang "kering"
Kurus kering, kulit kering, bibir kering, poket kering, hati pun kering
Memang complete lah!
Semua nak kering je
Tsk tsk... :'(

Jadi, untuk atasi masalah kekeringan yang melampau ni, anis kena lah cari penyelesaiannya ye dak?

Anis ni memang jenis tak tahan duduk dalam aircond lama-lama
Bibir paling obvious nampak kering merekah semua ada
Malu tau actually tapi buat-buat tak kesah je lah orang pandang, kan hati kering
Hihi :p

Tu bab bibir, kulit muka ni pun tak nak kalah jugak
Kalau duduk dalam aircond lama-lama especially time lecture ke exam ke, memang kulit muka anis akan terasa kering
Sometime sampai menggelupas
Tsk tsk.. :'(

Kalau kulit muka menggelupas, pakai bb cream pun still nampak kulit muka anis kering dan menggelupas
Mengada punya kulit!
Ohoi!

Untuk atasi masalah kekeringan ni, ada beberapa produk yang anis guna

Untuk bibir kekal lembap, anis gunakan Maybelline New York Baby Lips Color (cherry kiss)


Selain melembapkan bibir, ia juga menjadikan warna bibir pink kemerah-merahan
Macam warna cherry tu
Suka warna ni sebab ianya menampakkan bibir anis lebih segar

Untuk kulit muka pula, anis gunakan Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief


Setiap kali rasa macam kulit muka kering, anis sapu pelembap ni
Bila dah sapu, rasa sejuk sangat kulit muka dan lembap :)

Anis memang suggest dekat korang yang mengalami masalah kulit kering sama macam anis untuk cuba produk ni

Untuk tangan pula, anis gunakan Crabtree & Evelyn Somerset Meadow Hand Cream

Hand cream ni memang betul-betul terbaik lah!
Selain ianya dapat melembapkan kulit, ia juga mempunyai bau yang sangat wangi
Bau bunga- bungaan negara barat
Produk ni actually anis dapat from Bag Of Love May edition (baca review di SINI)
Disebabkan bau hand cream ni wangi, tak pakai perfume pun takpe
Pernah satu hari tu anis makan nasi kandar
Bau tangan toksah cakap lah
Bau kari!
Tapi bila anis sapu hand cream ni, bau kari tu hilang dan tangan kembali wangi
Mihmih ^_^
Hand cream ni juga cepat absorb dan tak melekit
Kalau dah habis yang ni, for sure anis akan beli dan terus guna produk best ni :)

Okey, bab cantik-cantik settle!
Bab kurus keding pulak
Hadoi.. Lemah rasa nak cakap pasal kurus keding ni
Nak cakap anis tak makan, anis makan je
Tapi tak naik juga berat badan anis...
Yang ni anis belum jumpa lagi penyelesaian
Korang ada cadangan?

Bab poket kering ni pun satu
Shopping tak ingat dunya!
Lepas ni anis memang nak kena jimat cermat
Dan alhamdulillah, rezeki blogging tu ada lah sikit-sikit
Rasanya lepas raya ni anis ada nak let-go baju dan tudung preloved sebab anis rasa macam banyak sangat dah baju dan tudung
Sambil-sambil tu nak kumpul duit sikit
Hihi >_<

Last but not least, masalah hati kering
Kalau rasa kering kontang sangat, kena lah selalu ingat Allah
Lagi-lagi di bulan mulia ni kan :)

Terasa sedih sangat, di bulan mulia ni banyak pulak dugaan
Doakan anis untuk sentiasa sihat dan kuat, minum lah MILO! *tetiba!

P/s : korang yang belum beli baju raya, meh la shopping baju raya kat blogshop anis (LINK)
Koleksi terbaru : Lacey Kurung Colour Block


XOxo

Jul 26, 2013

Panjangkan bulu mata dengan Elizabeth Arden PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum


"To be beautiful is the birthright of every woman"
Elizabeth Arden

Tahukah anda, proses penuaan bukan sahaja menyebabkan kedutan pada kulit, tapi juga boleh menyebabkan kerosakan pada bulu mata
Tua-tua nanti takde bulu mata, tak boleh la ioll nak pakai mascara, tak dapat la jadi vogue nanny
Ececeh!
Jadi, dari sekarang kena lah start jaga bulu mata dengan Elizabeth Arden PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum
PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum
(0.13 fl. oz./4ml)
RM380


Elizabeth Arden PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ini terbukti secara klinikal dapat memanjangkan, melebatkan dan juga membantu bulu mata tumbuh dengan lebih sihat dalam masa 2 minggu!

Gambar dari atas :
1) Sebelum
2) Selepas 2 minggu
3) Selepas 4 minggu

Bukan sahaja dapat memanjangkan, melebatkan dan menghasilkan bulu mata yang lebih sihat, PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ini juga bertindak sebagai penghalang bulu mata daripada kerosakan disebabkan pencemaran alam sekitar

PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum benefits :
  1. Helps prevent breakage and helps protect lashes from environment, chemical and physical damage
  2. Prostaglandin free. Wont darken eyelids or change iris pigmentation
  3. Ophthalmologist safety tested; clinically dermatologist tested
  4. Fragrance, colorant and paraben free
  5. Proven to work on upper lashes, lower lashes and improve the look of sparse or thinning brows
  6. Exclusive triple peptide complex support lash's natural renewal cycle so they look lush, healthy and revitalized
  7. Vitamins A, C and E, botanicals and lash conditioners fortify, help protect and revitalize eyelashes

How to use :
To use on upper and lower lashes: Be sure eyes are clean and free of makeup. Apply every night with applicator brush to skin along lash line, from inner to outer corner. Store at room temperature.

To use on eyebrows: Be sure brows are clean and free of makeup. Apply every night using the applicator, with short strokes on the desired areas of brows. 

Senang cerita, cara nak pakai PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum dekat eyelash atas tu macam cara nak pakai gel eyeliner
Anis akan pakai PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum ni sebelum tidur setiap malam, lepas dah pakai segala skin care routine yang lain
Pastikan kawasan yang nak disapu serum tu bersih dan tak ada lebihan makeup

Kalau tak faham macam mana nak guna, boleh refer video di bawah


Sebelum

Sebelum : Panjang bulu mata anis lebih kurang dekat level 02

Selepas 2 minggu

Selepas 2 minggu : bulu mata dah sampai level 04!
Tak sangka produk ini memang berkesan
Tak lama lagi, kemain lentik lah bulu mata iolls
Say no to fake eyelash!
hehehe

PREVAGE® Clinical Lash + Brow Enhancing Serum boleh didapati di kaunter jualan Elizabeth Arden
Faceook Elizabeth Arden : Elizabeth Arden
Website : http://www.elizabetharden.com/

*This is a sponsored post
XOxo

Jul 25, 2013

Fairy Whitez week 3 & 4

Fairy Whitez week 1 (LINK)
Fairy Whitez week 2 (LINK)
Week 3

Sedar tak sedar, dah tiga minggu anis consume minuman kesihatan Fairy Whitez ni
Kalau tak tahu ape tu Fairy Whitez, baca di entry anis sebelum ni (LINK)
Gambar atas : Sebelum dan selepas 1 minggu
Gambar bawah : Selepas 2 minggu dan Selepas 3 minggu

Untuk minggu ketiga ni, ape yang anis perasan lah, tona kulit dah makin sekata dan bertambah cerah tapi tak lah putih melepak gila gebus
hihi
Tapi masalah eyebag dan dark circle still tak boleh nak atasi lagi
Mungkin sebab anis tidur lambat kowt... pastu bangun awal untuk sahur lagi
Scroll ke bawah untuk lihat gambar pada minggu keempat

Mana nak dapatkan Fairy Whitez?
Beli lah di HiShop (LINK)
Sekarang dekat HiShop ada promotion untuk produk-produk Fairy Beauty (Fairy Whitez adalah salah satu produk dari brand Fairy Beauty)
Buy 2 boxes and get a FREE Gift Pack (containing 4 bottles worth RM35.60) (LINK)
Promo ends 31 July 2013

Ni anis nak bagi korang RM20 rebate
Voucher code : TRYUSNOW
Untuk pembelian RM99 dan ke atas
Sah sehingga 31 Ogos 2013

Week 4




Bila dah masuk minggu keempat, baru lah nampak perubahan yang ketara jika nak dibandingkan dengan waktu mula-mula anis consume Fairy Whitez ni. Kulit anis lebih cerah, lembut dan anjal ^_^

Dapatkan produk ini dari HiShop!

XOxo

Jul 22, 2013

Berbuka puasa di Absolute Thai bersama butterflies

Hari Jumaat dua minggu lepas (12 Julai 2013), anis berpeluang untuk berbuka puasa bersama The Butterfly Project community sambil mendengar briefing tentang ESSE Gives Back 2013 yang telah diadakan pada Jumaat yang lepas (19 Julai 2013)
Baca tentang ESSE Gives Back 2013 di SINI

Absolute Thai, One Utama Shopping Centre (LG New Wing)
picture credit to The Butterfly Project

Menu yang dipilih adalah set Feast untuk 4 orang beharga RM209
Feast set only available from 10th July 2013 till 7th August 2013


Starters : Absolute Thai Combo
4 pc each of golden royal money bags, thai fish cake, crispy spring rolls and prawns wrapped with wanton skin served with mango salad

Soup : Tomyam Seafood in Firepot

Main Courses :
-Green Curry Chicken

-Deep Fried Siakap with Sweet & Sour Sauce

-Stir Fried Broccoli with Prawns

-Stir Fried Japanese Tofu with Minced Chicken

Dessert : Sago Honeydew with Coconut Milk
Overall makanan sedap
Tak larat tau nak habiskan semua makanan
Memang sangat-sangat kenyang
Kesemua menu untuk main courses memang anis suka
Terima kasih The Butterfly Project for the treat ^_^

The decoration of the restaurant

Picture credit to The Butterfly Project
XOxo

Jul 20, 2013

Resepi Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Di bulan puasa ni mesti ada yang berazam nak diet kan?
Ingat lagi tak entry anis sebelum ni yang anis ada masak healthy food (LINK)
So, hari ni anis nak kongsikan resepi masakan yang anis masak sebelum ni
Menu : Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Ingredients for 25 servings :
  • 25 pc deboned salmon filet
  • 30 pc potatoes
  • 10 pc garlic cloves
  • 10 pc white onion
  • 200ml cream
  • 150g butter
  • 2 table spoon Japanese breadcrumbs
  • 2 tee spoon olive oil
  • Chopped herbs
  • Olive oil, wassabi paste, salt and pepper

Method :
  • For Salmon : Sear the bottom side of the salmon in hot pan and then remove onto tray

  • For mash potato : Peel and boil potatoes until soft. Then, mash with cream and butter
  • For onion on top of the mash potato : Peel and cut onions into thin slices and panfry golden brown

  • For dressing on top of the salmon : Mix bread crumbs with olive oil, herbs, salt and pepper. Put on the salmon and bake in oven at 200 Celsius until brownish
  • Decorate with lemon slice and serve hot

Thanks to Chef Paul for the cooking lesson at The Food Studio
Happy cooking
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...