Jun 20, 2013

Sabun Mandian Dove baru dengan NutriumMoisture

Assalamualaikum
Hi semua

Semua orang tahu bahawa susu memang baik untuk badan kita
Pernah tak korang pegi spa dan ada package mandi susu???
Ingat lagi tak entry anis sebelum ni yang anis pernah mandi susu di spa dengan harapan kulit lebih lembut dan gebus
Tapi bila anis diperkenalkan dengan sabun mandian Dove baru dengan NutriumMoisture yang mana lebih berkhasiat berbanding susu, terus anis list kan sabun mandian Dove ni dalam list toiletries anis
Nak tau kenape? Jap lagi anis cerita :)
Untuk 1000 ml sabun mandian Dove ini berharga RM22.90 sahaja!



Pada 15 Jun 2013 yang lepas, anis dijemput untuk menghadiri New Dove NutriumMoisture Blogger Event di The Food Studio, Amarin Kiara
*picture credit to Syafiqah Hashim

Event bermula 9.00 pagi sepatutnya tapi anis sampai agak lambat sebab terbangun lambat
Malam sebelum tu anis tidur lambat sebab susah nak tidur
Habis semuanya jadi lambat
I am really really sorry to organizer for being late, my bad
=_="

Sesampai je event baru nak mula
Nasib baik sempat, hehehe
Breakfast being served before the event start

Emcee of the day : Charmaine Poo

Event start with welcome address by Tanya Teng, Brand Manager, Skin Cleansing, Unilever (M) Sdn Bhd

Lepas tu ada presentation daripada John Goh Yeng Kiat, R&D Deploy Manager Home & Personal Care and R&D Site Leader, Unilever (M) Sdn Bhd
Kitorang diterangkan macam mana sabun mandian Dove ni memberikan kelembapan pada kulit kita dan macam mana ia bertindak
Dengan teknologi NutriumMoisture, sabun mandia Dove ini dapat mengekalkan kandungan protein dan lipid, serta ianya mempunyai ramuan unik yang melembap dan berkhasiat yang mana akan diserap ke dalam kulit untuk menambah kembali kandungan lipid yang hilang semasa mandi

Lepas dah tau macam mana sabun mandian Dove ni bertindak, masa untuk menguji keberkesanan sabun mandian Dove dengan susu pula

Swee San as volunteer

Bahan ujikaji


Lepas dah buat test ni, terbukti memang sabun mandian Dove lebih baik berbanding susu
Kulit lebih lembap selepas menggunakan sabun mandian Dove
Bau sabun Dove ni wangi gila!

Next, para blogger dikehendaki memasak untuk lunch pada hari ni
Chef yang akan lead kitorang iaitu Chef Paul P. Neukirch

And here is Chef Anis
LOL!

Ada tiga masakan yang perlu kitorang siapkan dan kitorang telah dibahagi kepada tiga group
Guess what, i am in the main course group uolls!
Pengsan!
Macam mana ni???
Dah la takde bakat memasak langsung
Agak runsing anis, kowt2 la main course tak menjadi, terpaksa semua orang makan appetizer dan dessert je
bahaha!
Thanks god sebab ada Chef Paul yang sentiasa bantu group kitorang
Boleh kata semua Chef Paul yang handle
Kitorang ni just tukang potong-potong bawang dan kacau-kacau je
hehehe

Group members except Caroline
From left : Mei Sze, me, Cheesie, kak Suzai and Caroline

Siang help me to peel off the onion skin
Thank you so much
^_^

Chef Paul tunjuk macam mana nak buang salmon's ribs
Ohye, untuk main course kitorang akan masak Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Tengah cabut salmon's rib


Acah-acah goreng bawang
mihmih
>_<
picture credit to kak Suzai

And now, lunch is served!
From left : me, Syafiqah Hashim, Sizzling Suzai, Cik Lily Putih, Caroline and Frankie

Appetizer : Summerset Greens with Avocado and roasted walnuts

Main course : Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Dessert : Pandan Pannacotta with fresh berries

Bloggers :
With kak Suzai

With Mei Sze                                                 With Cheesie

With Siang                                                    With Shing Yee

With Ida & Iena Mansor, Kak Suzai and Fatin Suhana



OOTD


*Dapatkan Tribal Skirt di Thianis, click HERE
XOxo

9 comments:

  1. oh anis pun pergi ek? *_^... bila pulak kita boleh date kan anis?

    ReplyDelete
  2. seronok dpt jumpa kak anis..semoga berjumpa lagi di next event yahh :D

    ReplyDelete
  3. Farah Waheda Wahid : Jom la akak dating, anytime ^_^

    ReplyDelete
  4. salmon itu favourite akak! ahh meleleh air liur kejap :p btw, congratulations dpt pi event best ;)

    ReplyDelete
  5. Selalunya akak g event.. Teringin nak join sama.. Hihi..

    ReplyDelete
  6. wah dapat masak dengandove. bestnya.. suka tengok gambar kak anis.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...