Jun 26, 2013

Mi MAGGI senang dimasak lazat dimakan

Assalamualaikum
Hi semua

Sebut je MAGGI® mesti korang tahu kan
Brand yang terkenal dan tak asing lagi
Haa...
Mi MAGGI® kari favorite anis sepanjang zaman kerana aroma dan rasa kari nya yang sangat unik
Paling expert masak maggi lah selain masak air
LOL!

Hari sabtu (22 Jun 2013) yang lepas, anis dijemput ke Artiste Cook Off with MAGGI® Fans di Surian Towers
Thanks to Nuffnang for the invite :)

Chef Muluk memberikan sepatah dua kata sebelum kami semua memulakan sesi masak memasak bersama selebriti terkenal iaitu Lisa Surihani, Scha Al-Yahya dan juga Awal Ashaari


Tak sangka dapat masak-masak bersama artis
Actually, peserta untuk Artiste Cook Off with MAGGI® Fans ini dipilih berdasarkan digital contest yang telah diadakan dan the best 'Mi MAGGI® Moments' telah dipilih
Para pemenang berpeluang untuk merasai pengalaman yang tidak boleh dibeli iaitu sesi private cooking bersama selebriti iaitu Lisa Surihani, Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari

Ini lah bahan-bahan yang disediakan untuk memasak MAGGI® 2-minutes Noodle



Para peserta dan juga bloggers turut terlibat untuk menyediakan MAGGI® 2-minutes Noodle
Kami dibahagikan kepada empat kumpulan
Dan setiap kumpulan dikehendaki memasak Mi MAGGI® Kari bersama bahan mentah khas iaitu ayam, ikan dan udang

Kumpulan anis kena masak MAGGI® Kari bersama ikan
Nasib baik ahli kumpulan anis semuanya pandai masak kecuali anis
Hehehe

Ahli kumpulan yang bertungkus lumus menyiapkan Mi MAGGI® dalam masa 2 minit

Mi MAGGI® Kari dari kumpulan anis ni memang sangat-sangat special
Sebabnya ikan yang kami masak ni memang lazat sampai Scha Al-Yahya habiskan ikan yang kami masak tu
Cara kami masak ikan tu senang je
Mula-mula, kami rebus dulu ikan sehingga separuh masak
Kemudian, salutkan ikan dengan serbuk perencah MAGGI® Kari dan lepas tu goreng bersama bawang yang dicincang halus
Untuk kuah MAGGI® Kari pulak kami tumis bawang putih kemudian masukkan air dan rebus sehingga mendidih kemudian masukkan perencah MAGGI® Kari bersama bunga kantan, tomato, tauhu, telur serta Cukup Rasa MAGGI®
Untuk mi pula kami rebus berasingan kemudian tos mi tersebut
Kesemua bahan masakan yang telah siap dihidangkan dalam mangkuk dan ini lah Mi MAGGI® Kari dari kumpulan kami yang diberi nama Mi MAGGI® Kari Ikan Crunchy


Ini lah dia hidangan yang berjaya disiapkan oleh keempat-empat kumpulan dalam masa 2 minit


Lepas dah siap masak Mi MAGGI® Kari dalam masa 2 minit, wakil dari setiap kumpulan dikehendaki mengulas tentang masakan masing-masing
Next, masa untuk menjamu selera bersama semua tetamu yang hadir
Pihak MAGGI® telah menyediakan Mi MAGGI® Kari bersama udang dan juga Mi MAGGI® Asam Laksa bersama ikan


Tak sangka, rupanya bermacam-macam cara nak masak maggi ni
Sambil-sambil tu, tak nak lah lepaskan peluang untuk bergambar dan dapatkan tandatangan dari artis-artis yang hadir
Bila lagi nak dapat jumpa macam ni kan

Bersama Awal Ashaari

Bersama Scha Al-Yahya

Bersama Lisa Surihani

Bersama Mira Cikcit dan Chef Muluk

Terima kasih sekali lagi kepada Nuffnang dan juga MAGGI® kerana memberi pengalaman yang sungguh bermakna ini

Untuk korang yang nak cuba masak Mi MAGGI® lain daripada yang lain, jom lihat video kat bawah ni
Macam-macam cara boleh masak Mi MAGGI® ni
Selamat mencuba

Mi MAGGI® Kari ala Kelantan


Mi MAGGI® Kari ala Penang

More videos :
Mi MAGGI® Kari ala Melaka (LINK)
Mi MAGGI® Kari ala Johor (LINK)
Mi MAGGI® Kari ala Sarawak (LINK)

Website MAGGI® : http://www.maggi.com.my/

*This is a sponsored post

XOxo

19 comments:

  1. Anis... jom laa pi yang watson tu. Akak pes time ni takde geng, x kenal.. :p

    ReplyDelete
  2. Ala kak moss, anis exam haritu.. Sedih sangat tak dapat jumpa faizal tahir.. Tsk tsk :'(

    ReplyDelete
  3. awhh..bertuahnya anis!!
    pika minat giler awal & scha..nak nak lisa tu..arghh!! minat sgt..
    lapar tengok maggi tu..nak pi masak meggi lahh..ngee

    ReplyDelete
  4. Pika : kite minat Awal encem.. Mihmih >_<

    ReplyDelete
  5. Woahh bestnya..nk juga jumpa awal,scha and lisa..mesti sero0nok ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat jumpa awal handsome mesti la seronok.. hik2 (gedik benow!)

      Delete
  6. Fuyoo..Bestnya kak Anis!! Wow!! Blog dah berwajah baru, cantik arr.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2 :) blog cantik sebab orang yang edit memang awesome!

      Delete
  7. wah..bestnya berpeluang memasak bersama artis2 femes..misti sedap maggi2 masakan peserta kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maggi kumpulan anis paling sedap.. hehehe

      Delete
    2. wah..cayalah..tahniah2..hehehe

      Delete
  8. bestnya anis..dapat jumpa artis lagi tu.. =)
    seronoknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullillah rezeki berjumpa dengan diorang ni :)

      Delete
  9. Selama ni asal masak maggie tau campak telur jer kat dalam.. Pastu masak macam biasa.. Langsung takde kreativiti.. Kihkhikih! Sekarang baru tau ada banyak cara nak masak mee maggie ni. Heee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samal lah kita kak.. masuk telur dengan cili padi.. sedapnye!

      Delete
  10. Waaaa... megi lah peneman di kolej di kala malas nak turun makan eheheheh. sodap pon sodap....

    ReplyDelete
  11. Yeaayyyyy.. Kali ni masuk blog anis dah senang nak scroll down. Baru boleh baca dengan puas.. hehe

    ReplyDelete
  12. gulp. kalau tak pregnant dah lama dah namee makan maggie 3 bungkus. hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...