Jun 18, 2013

LG Fiesta

Assalamualaikum
Hi semua

Pada 8 jun 2013 yang lepas anis telah menghadiri LG Fiesta di e@curve, Damansara
Terima kasih dekat Bro Framestone sebab sudi invite anis ke event yang gempak ni
Ramai juga blogger-blogger famous yang turut hadir seperti Ben Ashaari
First time anis jumpa Ben Ashaari, badan tough gila!
Kagum seketika
hahaha
Okey2, kita sambung balik cerita pasa LG Fiesta ni


Pergh, ini memang gempak!
TV paling besar pernah anis jumpa, tv keluaran terbaru dari LG iaitu LG Ultra HDTV
84 inci tu!
Bukan setakat besar je, tv ni juga mempunyai ciri-ciri Ultra HD dengan 8.3 megapixel



Antara ciri-ciri LG Ultra HDTV

Maklumat lanjut mengenai LG Ultra HDTV boleh klik SINI

Emcees of the day

Event bermula dengan penerangan oleh wakil LG tentang produk-produk terbaru dari LG

Boleh online dekat TV tau uolls!

Pastu boleh sambungkan handphone dengan tv and then apa yang tertera di screen handphone akan terpapar di screen tv
Boleh la layan video kat YouTube dengan lebih jelas
Boleh la tengok MatLuthfi dalam tb, besar punya!
Haaa....


Antara kesemua produk, Pocket Photo-Smart Mobile Printer adalah produk yang paling anis suka
Blogger ni kalau bab-bab bergambar memang suka
hewhew
>_<


Pocket photo ni membolehkan kita print gambar pocket-size instantly
Hanya bluetooth je gambar ke Pocket Photo and then gambar akan terus print
Menarik!
Harga kalau tak salah anis tak sampai RM300

Selain itu, kami juga diberi penerangan tentang LG Cinema 3D Smart TV


Ianya mempunyai ciri-ciri seperti :


  • SMART CONTROL
  • SMART SHARING
  • SMART ENTERTAINMENT
  • COMFORTABLE 3D

Antara ciri-ciri lain LG Cinema 3D Smart TV ialah Magic Remote, Smart Home, Miracast dan banyak lagi
Kalau nak cerita semua memang sampai esok tak habis sebab banyak sangat ciri-ciri best LG Cinema 3D Smart TV ni
Kalau nak tau lebih lanjut, boleh klik SINI

Kalau tv dah best mesti kita nak sound sytem pun best
Tak tau nak beli speaker ape?
Jangan risau sebab LG ada juga mengeluarkan produk sound home theater iaitu 9.1CH Cinema Sound Home Theater
Antara ciri-ciri 9.1CH Cinema Sound Home Theater ni adalah :
  • 9.1CH CINEMA SOUND
  • ARAMID FIBER SPEAKER
  • MIRACAST™

Kalau nak tau, 9.1CH Cinema Sound Home Theater ni mempunyai 9 speaker
Beli satu dapat 9
Setiap speaker ni mengarah ke arah yang berlainan
Jadinya, kalau korang duduk mana-mana sudut pun still akan dengar dengan jelas
Maklumat lanjut, klik SINI

Dah selesai sesi penerangan tentang produk-produk terbaru LG, para bloggers semua dikehendaki untuk participate games yang telah disediakan oleh pihak LG
Game pertama kitorang kena jawab soalan tentang produk LG
Game kedua pula memerlukan kitorang untuk meneka tajuk filem
Memang anis blur, tak tahu pun cerita ape yang diorang ni suruh teka sebab semua cerita lama-lama
Game ketiga pula semua kumpulan kena persembahkan tarian Gangnam Style
First time iolls Gangnam Style bagai, maluw T_T




Bloggers yang menang tempat pertama dan kedua
Tahniah semua
Tempat pertama dapat Pocket Photo tu
Jealous iolls tau
hewhew

Ohye, kitorang semua dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan anis ahli kumpulan 3 bersama Amanda, Melastik Bintang dan Ben Ashaari
 

Tak sempat nak bergambar ngan abang Ben sebab abang Ben balik awal sebab ada hal lain
Takpe la, kalau ada jodoh jumpa lah lagi kita yek
hehehe

goodies
Dapat pen drive 8GB
Thank you sesangat LG
i lap u!

jom layan video keek dari kak Yana Yassin
Kumpulan kitorang punya Gangnam Style



XOxo

5 comments:

  1. cool. siap buat gangnam kat event LG lagi ewahh joget..
    joget..

    ReplyDelete
  2. fuyoo..satu group dgn abg ben..taff nya dia..serious kelakar tgok video keek tu..hehee..

    ReplyDelete
  3. Tak de muka bro.. majuk dengan anis he..23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...