Jun 29, 2013

Despicable Me 2 movie review





Ne no ne no ne no.....the minions are back!! One of my favourite movie has returned, with more funny moments, cute characters, and the fart gun :p.

It is despicable me 2! Thanks to Nuffnang, I get to watch this movie with my partner.

Movie ni masih bercerita tentang karakter utama, which is mr Gru bersama anak-anak angkat beliau. Mr Gru sudah bertaubat daripada menjadi seorang villain dan sekarang menjaga anak-anak angkatnya yang sangat chumel! But that's not all about to change. Sebab the world is in danger, a dangerous serum have been stolen, and they need his skill as a villain to save the day. Dari villain boleh jadi super spy gittuw.

Sewaktu gru menjadi spy, beliau diberi seorang partner bernama Lucy. Mereka perlu mencari orang jahat yang berada disebuah shopping mall. Firasat gru mengatakan beliau tahu siapa disebalik masalah ini, seorang villain yg sudah mati bernama el macho, tapi tiada siapa percayanya. Tanpa gru sedar, minions beliau diculik secara diam2 dan ditukarkan kepada raksasa ungu yang lapar!

Gru mendapat tahu perkara yang sebenar, malah di ajak untuk menjadi villain kembali, tetapi zaman villain Gru sudah lama habis. Tibe2 rakan nya lucy telah diculik oleh orang jahat!

(Spoiler alert!) Gru sedar beliau mempunyai perasaan terhadap lucy dan sanggup meredah bahaya untuk menyelamatkan wanita yang Gru sayangi. Sweetnya! Oh Gru sebenarnya ade phobia terhadap dating! :p

Gru berjaya menyelamatkan Lucy dan minion2 beliau berjaya dipulihkan! Oh those funny minions! Last sekali, boleh la tengok minion2 tu menyanyi dekat wedding Grand Lucy. Huhu. Sweet and lawak! And anak-anak angkat gru sekarang dapat mak baru pulak!

I really enjoy my time watching the movie. :) for those yang minat funny animations, this is a must! 5 out of 5 star! Movie ni sangat menghiburkan, tak kering gusi gelak! Banyak jugak adegan-adegan comel, especially by Agnes, anak angkat gru yang paling comel! Berikutlah review saya yang tak seberapa ni.

Trailer Despicable Me 2

Banana by the minions



Stay healthy and stay sempoi! :)
XOxo

9 comments:

  1. pika tak tgok lagi cerita ni..
    nnti nak tgok lahh..heheee..

    ReplyDelete
  2. haha dah cerita sampai habis. hehe dah tengok jugak~ ceritanya banyak sweet sweet. comel je~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ops, tercerita pulak semua.. hehehe

      Delete
  3. gelak melampau tgk citer ni..minions tu comel sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minions tu comel dan kelakar.. hahaha :D

      Delete
  4. mcm beh cerita itu..ehehehe

    ReplyDelete
  5. tengok trailer dia macam best. nampak kelakar. hehe. nnti nk g tgk gak ! anis...kita suka template blog baru kamu ni, cantik. dulu punya template loading lmbat sikit...namee salu baca blog kamu jugak tp susah nk tinggalkan komen sbb loading dia lambat. hehe. skang dah laju..yayy :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...