Jun 8, 2013

CC Cream by Farmasi

Assalamualaikum
Hi semua

Korang pernah dengar BB Cream?
Sekarang ni pula ada CC Cream!
BB Cream ialah blemish balm cream manakala CC Cream ni bermaksud color control cream

Sebelum ni anis guna BB Cream dan anis memang suka sangat hasil bila pakai BB Cream
Tapi kali ni anis nak cuba CC Cream pulak
Tak nak la ketinggalan bab-bab kecantikan ni jugak kan
mihmih
>_<

CC Cream yang anis nak cuba ni daripada brand Farmasi Cosmetic (FCC)
Barangan cosmetic dari Farmasi ni halal tau, jadi memang tak ragu-ragu lah kalau nak pakai :)
Anis beli produk ni dari HiShop.my dengan harga RM45.90
(free postage when purchase RM50 and above)

Barangan yang dibeli dari HiShop beserta free gift
Anis akan blog untuk produk lain yang anis beli di lain entry oryte :)


CC Cream ni 'all in one'
Ianya mengandungi multimineral, 
Vitamin B3 (Has the properties that creates a natural looking glow to your skin)
Vitamin C (A powerful anti-oxidant that improves appearance of sun damaged skin, reduce inflammation, promotes collagen production, lessen hyper pigmentation and boost the efficacy of sunscreen)
Macademia Oil (moisturize the skin all day long)
Oat Extract (Nourishes and encourages skin regeneration to maintain a youthful skin)
Silk Protein (Has healing properties that soften, smoothen and evens skin tone)
SPF 25 (Protection against harmful effects of UVA & UVB rays),
Argan Oil dan juga collagen (Improves skin surface & reduces the appearance of age spots and wrinkles)

Memang banyak kebaikan CC Cream ni, tak rugi beli sebab ianya semua dalam satu
Save duit anis
^_^


Anis sebenarnya tak pernah beli barangan kosmetik secara online
Ini first time anis beli barangan kosmetik secara online dan anis sangat berpuas hati dengan service HiShop
Sangat mudah nak buat pembelian dan barang pun cepat sampai
^_^

Risau jugak kalau-kalau CC Cream ni leakage kan, tapi korang jangan risau sebab dah disediakan aluminum khas untuk menghalang CC Cream ni daripada kebocoran


Sebelum dan Selepas

Hasilnya memang menakjubkan!
(ecewah, macam iklan dalam TV pulak, :p )

Automatic CC Cream ni jadi favorite cosmetic
Texture CC Cream ni nipis, tak tebal macam pakai foundation tapi hasilnya sama seperti memakai foundation

Color CC Cream yang anis beli ni adalah medium to dark
Memang sesuai dengan warna kulit anis
Kalau pakai pun, tak bertompok-tompok
Warna kulit muka jadi lebih sekata dan licin licau bak hang!

Korang pun cuba lah CC Cream ni jugak tau2
Beli dekat HiShop.my (LINK)

XOxo

4 comments:

  1. woww..no wonder kulit anis nampak licin je..hehee..nanti nak try CC cream pulak lahh..pika pun tak suka pkai foundation...

    BB sudah, CC sudah, lepas ni DD pulak kan..teehee..**joking**

    ReplyDelete
  2. Salam kenal dari bachok kelate. Hihi

    ReplyDelete
  3. Wah macam best je guna CC cream ni..Tak pernah try lagi, baik BB or cC ni..heheh :)

    ReplyDelete
  4. ptt la sis comey... :) xprnh cuba lagi ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...