Jun 16, 2013

Acer & Intel 'PLAYsure Redefined' Party


Assalamualaikum


Hi semua





23 Mei 2013 yang lepas (lama betul perap entry ni, sampai berkulat dah baru terhegeh-hegeh nak update kan.. hahaha), anis telah menghadiri Acer & Intel "PLAYsure Redefined" Party di Poppy Garden





Anis sampai agak awal haritu, tapi pekerja-pekerja di Poppy Garden ni sangat-sangat lah friendly, kejap-kejap offer soft drink and some refreshment


Tau-tau aje anis tengah kebuluran time tu


hehehe


>_<





Kebanyakan event yang anis pergi mesti ada bendalah Fotobox ni


Dan dan je time anis pergi situ takde orang kan, hape lagi bergambo lah kite


*paksa buat gwiyomi*




bahaha!


Nampak tak muka terpaksa di situ!





Bloggers yang hadir ke party ni akan dapat satu neon stick yang perlu dipakai sepanjang event


Mine is orange


^_^







What you can do with neon stick


<3 <3 <3






Event start with welcome speech by Emcee and followed by presentation from Acer and Intel representative











Dari haritu lagi duk suka dekat Acer Aspire P3 Ultrabook ni


Bila dapat pegang sendiri, lagi lah rasa macam nak bawak balik terus


Hehehe








Acer Aspire P3 Ultrabook ni memang canggih lah!


Siap boleh transform ke tablet mode


Kalau korang nak tahu, Acer Aspire P3 Ultrabook ni berat tak sampai 1kg pun, hanya 0.79kg!

Dan ketebalan hanya 10.15mm! Gila nipis!

Walaupun Acer Aspire P3 ni nampak je kecik comel tapi Acer Aspire P3 ni mempunyai ciri-ciri yang sangat ohsem!

Antara ciri-ciri menarik Acer Aspire P3 Ultrabook ni ialah boleh bertukar daripada sebuah laptop kepada sebuah tablet

Selain itu, ianya mempunyai screen berukuran 11.6 inci beserta HD resolution dan battery pula mampu bertahan selama 6 jam


Other specification about Acer Aspire P3 Ultrabook









Selain Acer Aspire P3 Ultrabook, ada satu lagi laptop baru keluaran Acer iaitu Acer Aspire R7


Acer Aspire R7 ni boleh diubah ke 4 mode iaitu Ezel Mode, Notebook Mode, Display Mode dan Pad Mode









Display mode

*thanks model*

:p






Acer Apire R7 ni tak kurang hebatnya juga

Acer Aspire R7 ni telah memenangi Red Dot Award 2013 tahu!


Jom tengok video Acer Aspire R7 kat bawah ni

Memang menarik tau laptop ni





Other specification about Acer Aspire R7









*left : Acer Aspire R7 (in ezel mode)


right : Acer Aspire V7





Selesai sahaja presentation oleh wakil Acer dan Intel, para tetamu dijemput untuk menjamu selera


Anis lah orang pertama yang ambil makanan


Gelojoh betul!


Tapi time tu memang anis lapar gila


Kebetulan pulak memang duduk dekat dengan meja buffet


Hape lagi, serbu la cepat cepat!


hehehe


>_<










Sambil-sambil makan, ada games untuk para blogger tapi anis tak dapat join sebab tak cukup ahli kumpulan


Tsk Tsk Tsk ;(





Tapi tak pelah, sambil tengok orang main games boleh anis tambah makanan lagi


LOL!





Apa-apa pun tahniah buat para bloggers yang menang shopping vouchers, kalau ada lebih boleh la bagi anis sikit (kenyit2 mata)





After game session, there are two DJs that heat up the night


Mereka guna Acer Aspire P3 Ultrabook untuk menghasilkan lagu-lagu yang menarik


Tak perlu lagi DJ station, dengan Acer P3 Ultrabook semua orang boleh jadi DJ


Woot woot!










Screen menunjukkan apa yang tertera di screen Acer Aspire P3 Ultrabook yang digunakan oleh kedua-dua DJ di atas







Event diakhiri dengan cabutan bertuah beserta pengumuman pemenang contest best tweet


Dapat pegi konsert GD tuh!


Nasib anis tak berapa baik malam tu...sedih ;(





Last but not least, thanks to Nuffnang for the invite and thanks to Acer & Intel too for this great event


I hope I can bring home the Acer Aspire P3 Ultrabook


Please make my wish come true


^_^


(kenyit2 mata lagi)









XOxo

7 comments:

  1. yg pakai cap tu,ada jeeeeee :D

    ReplyDelete
  2. Harga for acer items okmtak? Sebab skang Teena ngh survey nk beli tab tp tak taw mne yg bgus..

    ReplyDelete
  3. hidup Acer! haha..tetiba pulak.. :)

    ReplyDelete
  4. mek onie : selalu jumpa dia ke? huhuhu..dunia blogger ni pun kecik je sebenarnye.. hehehe

    Teena Tna : acer p3 tu rm1799 paling murah.. bagi anis standard la tu harga laptop...

    Umie Artoqiemie : gempak kan!

    Ez-1 : Hidup acer!

    ReplyDelete
  5. wah besnyaaa~~ hehe rasa mcm nak beli jugak~~ smart sangat~

    ReplyDelete
  6. sedang cari laptop baru..tp tataw nak beli apa..kui

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...