Jun 29, 2013

Despicable Me 2 movie review





Ne no ne no ne no.....the minions are back!! One of my favourite movie has returned, with more funny moments, cute characters, and the fart gun :p.

It is despicable me 2! Thanks to Nuffnang, I get to watch this movie with my partner.

Movie ni masih bercerita tentang karakter utama, which is mr Gru bersama anak-anak angkat beliau. Mr Gru sudah bertaubat daripada menjadi seorang villain dan sekarang menjaga anak-anak angkatnya yang sangat chumel! But that's not all about to change. Sebab the world is in danger, a dangerous serum have been stolen, and they need his skill as a villain to save the day. Dari villain boleh jadi super spy gittuw.

Sewaktu gru menjadi spy, beliau diberi seorang partner bernama Lucy. Mereka perlu mencari orang jahat yang berada disebuah shopping mall. Firasat gru mengatakan beliau tahu siapa disebalik masalah ini, seorang villain yg sudah mati bernama el macho, tapi tiada siapa percayanya. Tanpa gru sedar, minions beliau diculik secara diam2 dan ditukarkan kepada raksasa ungu yang lapar!

Gru mendapat tahu perkara yang sebenar, malah di ajak untuk menjadi villain kembali, tetapi zaman villain Gru sudah lama habis. Tibe2 rakan nya lucy telah diculik oleh orang jahat!

(Spoiler alert!) Gru sedar beliau mempunyai perasaan terhadap lucy dan sanggup meredah bahaya untuk menyelamatkan wanita yang Gru sayangi. Sweetnya! Oh Gru sebenarnya ade phobia terhadap dating! :p

Gru berjaya menyelamatkan Lucy dan minion2 beliau berjaya dipulihkan! Oh those funny minions! Last sekali, boleh la tengok minion2 tu menyanyi dekat wedding Grand Lucy. Huhu. Sweet and lawak! And anak-anak angkat gru sekarang dapat mak baru pulak!

I really enjoy my time watching the movie. :) for those yang minat funny animations, this is a must! 5 out of 5 star! Movie ni sangat menghiburkan, tak kering gusi gelak! Banyak jugak adegan-adegan comel, especially by Agnes, anak angkat gru yang paling comel! Berikutlah review saya yang tak seberapa ni.

Trailer Despicable Me 2

Banana by the minions



Stay healthy and stay sempoi! :)
XOxo

Jun 28, 2013

I need a massage!

Do you remember that I blogged about Spa Party organized by The Butterfly Project before (LINK)
For upcoming July, again they come out with another super duper awesome event for us, bloggers!
Woot woot!
Believe me, they are awesome!
Like their page now (LINK)

July's project by The Butterfly Project : The Massage Party
Sounds exciting am I right? ^_^

There will be three collaborators for this project which are Amante Nail Spa & Body Care, Photobooth Malaysia and also Ask Joey - The Sweetest Party

Amante Nail Spa & Body Care

How i wish to have a relaxing day at Amante...
Well, who don't!
Look at their space, the decoration really makes me feel like a princess that having a getaway
And it will be even more fun when there will be other princess to enjoy the relaxation session together at Amante
And The Massage Party is the right thing to attend

Talking about Amante, other than manicure and pedicure, they also offer some other treatments
And I aiming for hot stone massage! tehee >_<
After reading Tammy (plusizekitten) review about hot stone massage here (LINK) and here (LINK), I really want to give it a try, seriously!

So, why i need a massage???
First, because i never try the hot stone massage yet and from Tammy's review, it makes me really really want to try it. Before this, I afraid to try it because the name of it which is HOT. I have been thinking that my skin will burn! But, hell no! There is no such thing am I right? Lame anis.. hehehe!

Second, because The Massage Party will be held right after I finished my final exam which is on Friday. Such a great timing! Having a relaxation day at Amante right after I stressed out my week with examination is such a great pleasure to have
Well, thanks to The Butterfly Project for organizing this event
You are so kind *touch* Tsk Tsk.. :')





Photobooth Malaysia
An event will not be perfect without a beautiful photo
I can't wait to see the beautiful pictures from Photobooth Malaysia of this event

Their service included:
- Guest Book
- Instant Printing
- Album Printing
- singer / Emcee / DJ
- Photography service
- Props renting and sale
- Photo post processing
- Cinematography service
- Customized photo frame for door gift 

https://www.facebook.com/PhotoboothMalaysia

Ask Joey - The Sweetest Party

Oh yes of course, we need something sweet for our sweet relaxation party
Have a look at the pictures below
For sure you wont resist the candy, cakes, snacks and others
*terliur sudah*

https://www.facebook.com/AskJoeyTheSweetestParty

So, what to wait for?
Let's join this awesome contest and win yourself to this special event (LINK)
Good luck
^_^ XOxo

Jun 26, 2013

Mi MAGGI senang dimasak lazat dimakan

Assalamualaikum
Hi semua

Sebut je MAGGI® mesti korang tahu kan
Brand yang terkenal dan tak asing lagi
Haa...
Mi MAGGI® kari favorite anis sepanjang zaman kerana aroma dan rasa kari nya yang sangat unik
Paling expert masak maggi lah selain masak air
LOL!

Hari sabtu (22 Jun 2013) yang lepas, anis dijemput ke Artiste Cook Off with MAGGI® Fans di Surian Towers
Thanks to Nuffnang for the invite :)

Chef Muluk memberikan sepatah dua kata sebelum kami semua memulakan sesi masak memasak bersama selebriti terkenal iaitu Lisa Surihani, Scha Al-Yahya dan juga Awal Ashaari


Tak sangka dapat masak-masak bersama artis
Actually, peserta untuk Artiste Cook Off with MAGGI® Fans ini dipilih berdasarkan digital contest yang telah diadakan dan the best 'Mi MAGGI® Moments' telah dipilih
Para pemenang berpeluang untuk merasai pengalaman yang tidak boleh dibeli iaitu sesi private cooking bersama selebriti iaitu Lisa Surihani, Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari

Ini lah bahan-bahan yang disediakan untuk memasak MAGGI® 2-minutes Noodle



Para peserta dan juga bloggers turut terlibat untuk menyediakan MAGGI® 2-minutes Noodle
Kami dibahagikan kepada empat kumpulan
Dan setiap kumpulan dikehendaki memasak Mi MAGGI® Kari bersama bahan mentah khas iaitu ayam, ikan dan udang

Kumpulan anis kena masak MAGGI® Kari bersama ikan
Nasib baik ahli kumpulan anis semuanya pandai masak kecuali anis
Hehehe

Ahli kumpulan yang bertungkus lumus menyiapkan Mi MAGGI® dalam masa 2 minit

Mi MAGGI® Kari dari kumpulan anis ni memang sangat-sangat special
Sebabnya ikan yang kami masak ni memang lazat sampai Scha Al-Yahya habiskan ikan yang kami masak tu
Cara kami masak ikan tu senang je
Mula-mula, kami rebus dulu ikan sehingga separuh masak
Kemudian, salutkan ikan dengan serbuk perencah MAGGI® Kari dan lepas tu goreng bersama bawang yang dicincang halus
Untuk kuah MAGGI® Kari pulak kami tumis bawang putih kemudian masukkan air dan rebus sehingga mendidih kemudian masukkan perencah MAGGI® Kari bersama bunga kantan, tomato, tauhu, telur serta Cukup Rasa MAGGI®
Untuk mi pula kami rebus berasingan kemudian tos mi tersebut
Kesemua bahan masakan yang telah siap dihidangkan dalam mangkuk dan ini lah Mi MAGGI® Kari dari kumpulan kami yang diberi nama Mi MAGGI® Kari Ikan Crunchy


Ini lah dia hidangan yang berjaya disiapkan oleh keempat-empat kumpulan dalam masa 2 minit


Lepas dah siap masak Mi MAGGI® Kari dalam masa 2 minit, wakil dari setiap kumpulan dikehendaki mengulas tentang masakan masing-masing
Next, masa untuk menjamu selera bersama semua tetamu yang hadir
Pihak MAGGI® telah menyediakan Mi MAGGI® Kari bersama udang dan juga Mi MAGGI® Asam Laksa bersama ikan


Tak sangka, rupanya bermacam-macam cara nak masak maggi ni
Sambil-sambil tu, tak nak lah lepaskan peluang untuk bergambar dan dapatkan tandatangan dari artis-artis yang hadir
Bila lagi nak dapat jumpa macam ni kan

Bersama Awal Ashaari

Bersama Scha Al-Yahya

Bersama Lisa Surihani

Bersama Mira Cikcit dan Chef Muluk

Terima kasih sekali lagi kepada Nuffnang dan juga MAGGI® kerana memberi pengalaman yang sungguh bermakna ini

Untuk korang yang nak cuba masak Mi MAGGI® lain daripada yang lain, jom lihat video kat bawah ni
Macam-macam cara boleh masak Mi MAGGI® ni
Selamat mencuba

Mi MAGGI® Kari ala Kelantan


Mi MAGGI® Kari ala Penang

More videos :
Mi MAGGI® Kari ala Melaka (LINK)
Mi MAGGI® Kari ala Johor (LINK)
Mi MAGGI® Kari ala Sarawak (LINK)

Website MAGGI® : http://www.maggi.com.my/

*This is a sponsored post

XOxo

Jun 24, 2013

Wacoal Salute Reigning Supreme Showcase

Assalamualaikum
Hi semua

Entry ini khas buat ladies sahaja ye :)
Yang rasa bukan ladies tu, jangan nak menggatal ek
Hehehe

Baru-baru ini anis dijemput ke Wacoal Salute Reigning Supreme Showcase di Pavilion,KL
Thanks to The Butterfly Project and Olivia from Wacoal for the invitation :)
Kalau korang nak pergi event best2, cepat2 like dan join giveaway/contest kat facebook page The Butterfly Project
Project terbaru dari The Butterfly Project : The Massage Party

Okey, sambung balik cerita pasal event Wacoal ni


Event ini diadakan sempena Salute's 30th anniversary dan menampilkan rekaan terbaru Wacoal Salute
Memang cantik dan sexy dengan rekaan bunga-bungaan dan lace

Salute which literally means 'a gesture of respect or polite recognition'
Diva sesangat kalau pakai Wacoal Salute ni
Hehehe
Wacoal Salute is produced precisely to suit petite frames
Sesuai sangat lah untuk orang Asia yang kecil molek macam anis ni ^_^

Emcee of the day


Event bermula dengan fashion show Wacoal Salute


Memang cantik koleksi dari Wacoal Salute ni
Kalau korang peminat lace, memang Wacoal Salute adalah pilihan yang tepat
Selain cantik, ianya juga selesa dipakai
Tapi pastikan korang cuba dahulu sebab walaupun size sama, bila pakai akan berlainan mengikut rekaan
Korang mintak je Sale Assistant Wacoal untuk bantu korang pilih mana yang sesuai dengan bentuk badan korang

Antara koleksi Wacoal Salute


Sambil-sambil browsing Wacoal product, kitorang dihidangkan makanan
Baru lah bertenaga sikit nak pilih

Bersama Kak Liz

Goodies from Wacoal

*Koleksi Wacoal Salute terbaru boleh didapati di Parkson Pavilion, Parkson KLCC dan Parkson Gurney Plaza

XOxo

Jun 22, 2013

Glamor black/gold

Assalamualaikum
Hi semua

First of all anis nak ucapkan jutaan terima kasih dekat kawan-kawan anis yang sudi support business online anis
Kepada yang belum tahu, anis baru saja memulakan business online
Jom shopping dekat blogshop anis (LINK)
Ada tribal skirt, tribal fishtail peplum, galaxy maxi skirt dan juga tribal scallop dress

Anis juga ada buat simple giveaway untuk memenangi beberapa voucher
Jemput la join ye (LINK)
^_^

Semalam anis ada join event dan tema nya ialah glamor black/gold
Terima kasih kepada kawan anis sebab sudi pinjamkan baju lip lap lip lap ni
Hehehe


XOxo

Jun 20, 2013

Sabun Mandian Dove baru dengan NutriumMoisture

Assalamualaikum
Hi semua

Semua orang tahu bahawa susu memang baik untuk badan kita
Pernah tak korang pegi spa dan ada package mandi susu???
Ingat lagi tak entry anis sebelum ni yang anis pernah mandi susu di spa dengan harapan kulit lebih lembut dan gebus
Tapi bila anis diperkenalkan dengan sabun mandian Dove baru dengan NutriumMoisture yang mana lebih berkhasiat berbanding susu, terus anis list kan sabun mandian Dove ni dalam list toiletries anis
Nak tau kenape? Jap lagi anis cerita :)
Untuk 1000 ml sabun mandian Dove ini berharga RM22.90 sahaja!



Pada 15 Jun 2013 yang lepas, anis dijemput untuk menghadiri New Dove NutriumMoisture Blogger Event di The Food Studio, Amarin Kiara
*picture credit to Syafiqah Hashim

Event bermula 9.00 pagi sepatutnya tapi anis sampai agak lambat sebab terbangun lambat
Malam sebelum tu anis tidur lambat sebab susah nak tidur
Habis semuanya jadi lambat
I am really really sorry to organizer for being late, my bad
=_="

Sesampai je event baru nak mula
Nasib baik sempat, hehehe
Breakfast being served before the event start

Emcee of the day : Charmaine Poo

Event start with welcome address by Tanya Teng, Brand Manager, Skin Cleansing, Unilever (M) Sdn Bhd

Lepas tu ada presentation daripada John Goh Yeng Kiat, R&D Deploy Manager Home & Personal Care and R&D Site Leader, Unilever (M) Sdn Bhd
Kitorang diterangkan macam mana sabun mandian Dove ni memberikan kelembapan pada kulit kita dan macam mana ia bertindak
Dengan teknologi NutriumMoisture, sabun mandia Dove ini dapat mengekalkan kandungan protein dan lipid, serta ianya mempunyai ramuan unik yang melembap dan berkhasiat yang mana akan diserap ke dalam kulit untuk menambah kembali kandungan lipid yang hilang semasa mandi

Lepas dah tau macam mana sabun mandian Dove ni bertindak, masa untuk menguji keberkesanan sabun mandian Dove dengan susu pula

Swee San as volunteer

Bahan ujikaji


Lepas dah buat test ni, terbukti memang sabun mandian Dove lebih baik berbanding susu
Kulit lebih lembap selepas menggunakan sabun mandian Dove
Bau sabun Dove ni wangi gila!

Next, para blogger dikehendaki memasak untuk lunch pada hari ni
Chef yang akan lead kitorang iaitu Chef Paul P. Neukirch

And here is Chef Anis
LOL!

Ada tiga masakan yang perlu kitorang siapkan dan kitorang telah dibahagi kepada tiga group
Guess what, i am in the main course group uolls!
Pengsan!
Macam mana ni???
Dah la takde bakat memasak langsung
Agak runsing anis, kowt2 la main course tak menjadi, terpaksa semua orang makan appetizer dan dessert je
bahaha!
Thanks god sebab ada Chef Paul yang sentiasa bantu group kitorang
Boleh kata semua Chef Paul yang handle
Kitorang ni just tukang potong-potong bawang dan kacau-kacau je
hehehe

Group members except Caroline
From left : Mei Sze, me, Cheesie, kak Suzai and Caroline

Siang help me to peel off the onion skin
Thank you so much
^_^

Chef Paul tunjuk macam mana nak buang salmon's ribs
Ohye, untuk main course kitorang akan masak Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Tengah cabut salmon's rib


Acah-acah goreng bawang
mihmih
>_<
picture credit to kak Suzai

And now, lunch is served!
From left : me, Syafiqah Hashim, Sizzling Suzai, Cik Lily Putih, Caroline and Frankie

Appetizer : Summerset Greens with Avocado and roasted walnuts

Main course : Tasmanian Herb Crusted Salmon Filet

Dessert : Pandan Pannacotta with fresh berries

Bloggers :
With kak Suzai

With Mei Sze                                                 With Cheesie

With Siang                                                    With Shing Yee

With Ida & Iena Mansor, Kak Suzai and Fatin Suhana



OOTD


*Dapatkan Tribal Skirt di Thianis, click HERE
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...