Apr 8, 2013

WeChat Media Launch

*This is a sponsored post

Assalamualaikum
Hi semua

Pernah tak korang texting dengan family, kawan-kawan atau bf/gf masa tengah drive/makan/berjalan dan sebagainya???
Tahu tak apa yang korang buat tu bahaya untuk diri sendiri!
Especially masa tengah drive, time tu jugak lah nak texting kan...
Kang tak reply merajuk pulak kan... #terasa >_<

atau

Pernah tak korang tulis satu ayat yang sebenarnya boleh membuatkan orang lain salah tafsir???
Contoh : "cantik nya lukisan awak ni"
Adakah orang yang tulis ayat di atas ni betul-betul memuji atau sebenarnye menganjing???
haa...

Sekarang ni anis ada application best nak share ngan korang!
Jom pakat ramai-ramai download application WeChat secara PERCUMA!
Available for iOS, Android, Windows Phone, Symbian and Blackberry devices

Sape dah ada account WeChat, add anis jom! ID : anis_athia

Ape itu WeChat?
WeChat adalah applikasi yang membolehkan kita berkomunikasi dengan family, kawan-kawan atau bf/gf secara PERCUMA tanpa had
Korang boleh hantar voice message (Hold-To-Talk), video, gambar, text message dan juga boleh video-chat
Selain itu korang boleh share location korang
Senang cerita application ni memang sangat convenience

Memang senang kalau nak chatting time tengah drive/makan/berjalan dan sebagainya
Just tekan button Hold-To-Talk, bebel ape yang korang nak bebel, pastu send
Tak perlu lagi nak type panjang-panjang
Melalui function Hold-To-Talk ni boleh mengurangkan risiko typo terutama untuk orang-orang yang bejari tak berapa nak runcing :p

Get the idea about WeChat?
Jom anis cerita about the media launch of WeChat pulak

First and foremost, i would like to thank Nuffnang for this opportunity :)

Pada 2 April 2013, anis ke Neverland KL untuk WeChat Media Launch


The entrance of Neverland KL

Sampai-sampai sahaja terus ke photo-booth ni
Dapat bergambar dan terus print straight away, and it is FREE!!!
hehehe

My photo-me with kak Lisa Surihani. Shaheizy Sam tengah dok intai kat belakang tu
harharhar
*picture credit to WeChat Malaysia

The bloggers dan gambar masing-masing

The stage

The stage again

Anis suka decoration dekat ceiling ni, ada disco ball and stars hanging which make the place look even more exciting!

The adorable cuppies with WeChat logo on it

We also being served with plenty of mouth watering food but forgive me, the food gone straight away into my tummy before i able to snap it. LOL!

This event starts with energetic opening dance

Next, welcome speech by Mr. Poshu Yeung (Vice President, Tencet International Business)

Next, kitorang tengok TVC untuk WeChat
FYI, WeChat ambassadors are Lisa Surihani and Shaheizy Sam!
Sumpah sangat comel dan kelakar TVC WeChat
Nantikan di kaca TV anda
jeng jeng jeng
hehehe

Next, performance by Vivian Chua (left) & Henley Hii (middle)

Cer teka sape dalam gambar paling kanan???
hehehe

Before performance by him, ada game session dan anis tanpa segan silu join the game
tehee >_<

Game girls vs boys
Girls ditanya soalan tentang boys and vice versa
And yes, girls power memang mantap, we win uolss!
Dapat hadiah, yeay!
Cer teka dapat ape???
hehehe
*picture credit to Yana Yassin

Done with game, next, performance by Awi Rafael!!!
Pulanglah-Bila Aku Jatuh Cinta-Asalkan Aku Ok
Persembahan memang mantap dan siap buat muka chomel lagi kat weolls
Berdegup pantas jantung iolls tau!
Dah la kitorang memang duduk betul-betul tepi stage
Nasib Awi Rafael tak kenyit mata je, kalau tak dah bagi no phone dah
tehee >_<
*macam dia nak, LOL!

Lepas tu ada game session lagi untuk menang ipad
iPad tu!!!
Tapi anis tak join the game sebab segan lah pulok, kang orang cakap tamak haloba padahal dalam hati memang nak sangat menang ipad
hehehe
By the way, congrats to the winner :)

Next, spinning session by SykoGroove

Right after that, ada lucky draw!!!
Dan tak sangka pulak anis bertuah malam tu
Dapat hadiah lagi!
Yeay!
Alhamdulillah...

Last lucky draw dapat ipad kowt
Tak pe lah, bukan rezeki anis kali ni
And before the event ends, time for photo session with the bloggers



The goodies and prizes that i win that night

Time to reveal them

In the black wrapping box is portable hard drive 500GB

Dalam kotak pink pulak : Hello Kitty iPod/iPhone Docking Station
Chomel tak speaker iolls
Siap ada remote lagi tau
^_^

I had so much fun during the WeChat Media Launch
Thank you to Nuffnang and WeChat

Check out WeChat facebook page : https://www.facebook.com/wechatmalaysia
website : http://www.wechat.com/en/

Jom borak ramai-ramai dekat WeChat
Jangan lupa add anis, ID : anis_athia

WeChat
The new way to connect
XOxo

16 comments:

  1. sememangnya wechat mmg syok ! heeee

    ReplyDelete
  2. Syoknya dapat join..
    AJ belum berpeluang lagi nak dapat jemputan macam ni....
    Haishh kena usaha lebih ni... =D

    ReplyDelete
  3. utk smartphone user je ek? sy pkai fon cikai je. hehe

    ReplyDelete
  4. kte masih berusaha lg mndownload..hee

    ReplyDelete
  5. pehhhhhhhhhhh,yg penting dpt hadiah,best :D

    ReplyDelete
  6. Wah! Bertuahnya dpt banyak hadiah..! Jelessss iols tau.. Hehehe.. =)

    ReplyDelete
  7. Tahniah, betul Kak Anis Malam tu.. Cute betul hadiah.. (^_^)

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat join event macam ni :)

    ReplyDelete
  9. noor atikah ramli : best kan!

    AJ : akan ada rezeki AJ nanti, jangan risau :)

    ainie yusof : olo yeke.. nanti dah ada smartphone download tau :)

    Mysara Ab Rahman : teruskan usaha, nanti add anis yep :D

    onie : tehee >_<

    Rosmiza Ali : hehehe.. alhamdulillah rezeki :)

    Isabel Diaz : cute kan ^_^

    najihahfara : best2.. dapat jumpa ramai blogger :)

    ReplyDelete
  10. best eh wechat ni.. tak cube pun lg..

    ReplyDelete
  11. wah...bestnya... rugi tak dapat join hari tu..hehehe

    ReplyDelete
  12. wechat? saya pakai whatsapp je skrg :)
    BTW dtg sini nak bgtau 1 berita gembira. Dgr cite anis berhajat nak dptkan Samsung Galaxy S3 Mini ye? meh sini...

    ReplyDelete
  13. wechat best tapi namee lupa password namee! haha. pastu nak buat baru !1 weee :D

    ReplyDelete
  14. hi dear...baru smpi cni sorry halamak event ni lg GILERRR!! hahhaa nk juge external hdisk kot!! woww good2 t dpt invitation lg hajak akk la yang ok..hahhahha btw nice meeting u anis ;D

    ReplyDelete
  15. wowwwww bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  16. AKAK NI CANTIKLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...